ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Nie na ochranu životného prostredia, ale na spaľovanie všetkého, čo dá teplo sa treba pripraviť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nie na ochranu prírody, ovzdušia životného prostredia, ale na spaľovanie všetkého, čo bude mať dostatočnú výhrevnosť, by sa mali pripraviť nielen samotní občania, ale aj obce, mestá a samozrejme aj Ministerstvo životného prostredia.

Kým v nedávnej minulosti bolo problémom hlavne znečisťovanie životného prostredia veľkými znečisťovateľmi, už onedlho hrozí, že ľudia disponujúci kotlom na tuhé palivo, pieckou, alebo krbom, budú odkázaní páliť nie kvalitné a ekologické lisované brikety, či drevo, ale vlastne čokoľvek. Starý nábytok z drevotriesky, farbené a lakované stoly, stoličky, ale aj plasty a nevylučujem, že aj pneumatiky. Jednoducho všetko, čo bude lacné, horľavé a hlavne s čo najväčšou výhrevnosťou.

To, čo nám predviedla a predvádza vláda, už nie je ani srandovné. Ľudia sa pomaly búria a to nie z rozmaru, ale zo zúfalstva a obavy, čo bude zajtra, o týždeň, mesiac – aktuálne v zime.

Áno, táto vláda prevzala riadenie štátu v stave, ktorý nepamätajú ani starí pamätníci. Koronakríza, vojna u susedov, nevyhnutné sankcie a protiopatrenia demokratického sveta proti agresorovi. Z toho vyplývajúca energetická kríza a hroziaca zima v domácnostiach.

Nielen zima je ale problémom. Už dlhšie ako rok systematicky upozorňujeme na blížiace sa vážne problémy nevyhnutne skôr či neskôr zasahujúce postupne celú spoločnosť. A nielen najchudobnejšie vrstvy obyvateľov. Tí chudobní boli a aj zostanú. Probl´m je v strednej vrstve, ktorá sa závratnou rýchlosťou do chudoby prepadá.

Nezabúdajme, že u nás nemá väčšina ľudí príjmy na úrovni Rakúska, Nemecka a už vôbec Švajčiarska. Priemerná mzda je dobrá akurát tak na sústavné navyšovanie aj tak neúnosne vysokého odvodového zaťaženia podnikateľov, zamestnávateľov a zamestnancov – koľko žienok niekde pri páse vo fabrike musí dostať 600 Eur na ruku, aby spriemerovali jeden manažérsky plat v banke, poisťovni, u voleného zástupcu na obci, meste, či niekde vyššie?

Práve stredná trieda a zraniteľné mladé rodiny splácajú aj tridsať ročné hypotekárne úvery a popri vysokej inflácii, stúpajúcich cenách v obchodoch, ešte stále neistých cenách energií, ich vyslovene dorazia zvýšené úrokové sadzby na úveroch.

Zvládnu tento tlak mladé rodiny, dôchodcovia a vlastne dnes už aj spomenutá „stredná trieda“?

Zajtra by každý politik mal skutočne vážiť nielen svoje kroky, ale aj slová, ktoré napíše na sociálnu sieť, alebo povie do kamery na tlačovke. Už to totiž chce „len“ iskru. A nielenže nebude šanca na politikmi sľubovanú ZMENU, ale dosť možné, že ani na bezpečné chodenie po uliciach. A na svoje si pr´de akurát tak Fico, Pellegriny, Mazurek, Kotleba a ďalší, kto „zápalky na ulici zabudne rád…“

Politici majú asi poslednú šancu vrátiť sa do reality. Inak ich tam nepochybne skôr či neskôr vrátia oklamaní voliči.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ale prečo toľko paniky? Veď v marci sa tu Heger, Fiala, a celá komplet sebranka majstrov sveta z EU búchali do pŕs a predbiehali, kto sa skôr strihne od ruských zdrojov. A keď to spravil Putin, tak sa zrazu všetci posrali a teraz sa klepú, aby ich vlastní občania nenakopali do riti, či dačo lepšie. Ako sa vraví, čo chceli to majú. Pred vyše 2 rokmi som to písal 1x, že Rusko sa bez EU zaobíde ale EU bez ruských zdrojov zaplače. Bolo, že to vtedy múdrych kecov a výsmechu. Tak ak dovolíte, teraz sa zasmejem ja, hahahahahahahahahahahahaha. Nech sa páči, som zvedavý, kde teraz hlavy múdre liberálno slniečkársko pridrbané budú zháňať zdroje, keď ich nikto nemá. A najmä za koľko.

  2. Hlavne nech liberálny homosexuálli z EÚ zákažu tie autá na fosílne palivá, tak ako si to predstavuje retardovaná Grétka a potom spustime všetky uhoľné elektrárne, aby horná vrstva mohla jazdiť „ekologicky“ na elektromobiloch.. 😜
    A my si tu vyrúbeme lesy, aby sme mali čím kúriť.
    Hlavne aby tá zlá ruská ropa a plyn prúdili na Ukrajinu. Veď životy Ukrajincov sú viac, než životy občanov celej Európy!

  3. Bu bu bu co tu pocuvame uz 3 roky. Najskor neboli ruska, lieh, dezinfekcia, drozdie, repsiratory, ivermektin, toaletny, olej, drevo, beton, zelezo,…. …teraz ropa, elektrika a plyn.

    A pritom je to vsetko iba vlna sposobena panikou na trhu. Cez media sa urobi panika (nebude XY) ludia to zacia kupovat ako zmyslov zbaveny po kartonoch, vyroba nestiha a vznikne nedostatok cim stupne cena. Vsetkeho bude a zimu prezijeme.

  4. Ze kvalitne ekologicke brikety. To je co? Vies vobec kolko el. energie ide na výrobu brikiet? Vies vobec aky narocny je vyrobny proces takychto brikiet? Asi nie lebo inak by si takuto hlupost nenapisal. A cena cca cez 400€/tona je neunosna.

  5. Absolútne odsudzujem vojenské operácie na Ukrajine.
    I napriek týmto operáciám skôr či neskôr sankcie proti Rusku bude potrebné zrušiť kompletne. Rovnako bude potrebné zastaviť dodávky akýchkoľvek zbraní na Ukrajinu. A čo potom? No, nič iné iba začať seriózne rokovať s Rusmi o ich požiadavkách z decembra 2021.
    Oklamaní občania EU to bez diskusie začínajú i napriek klamlivej a účelovej propagande čoraz lepšie chápať a príde doba, kedy to začnú aj vyžadovať. Politici v EÚ a z celej EÚ budú mať poslednú šancu vrátiť sa do reality. Inak ich tam nepochybne skôr či neskôr vrátia oklamaní voliči.

  6. Profesor Stanek predpovedal čo bude, skôr skape únia ako Rusko. Nemecký generál varuje, nepodceňujte Rusov. Ešte nikto nepochopil čo sú USA.

  7. Dnes strašiť Ficom ? Uvedomuje si autor že máme najhoršiu vládu akú kedy SVK malo ? 87 % nedôveruje vláde a až 91 % by chcelo zmenu ?
    Chodím po SVK a nálada ľudí je priam agresívna hneď pri reči o tejto koalícii.
    Tak to dopadá keď vládnu ľudia ako Pročko, Matovič, Záborská a zvolení ľudia ako Predátor Herák. Toto je tá zmena ? Neriešiť energie pre slovákov ale kupovať ukrajincom zbrane ktoré následne nechávajú rusom utekajúc z bojovej fronty ?
    Radšej tu budem mať 10 Ficov a 20 Kotlebov ako toto a stále to nebude horšie ako Matovič, Sulík, Remišová, Heger

  8. Vazeny pan autor clanku – prosim Vas, nevnucujte v ramci novinarciny (ak sa to vo Vasom pripade tak da nazvat) Vase individualne nazory na sucasnu politicku situaciu.
    Vlada prevzala stat vo velmi dobrej kondicii a s okolnostami, ktore priniesla doba, sa mali vyrovnat a vyriesit tak, aby boli ludia na SK spokojni – no nestalo sa. IQ nepusti!
    No ich inteligencia hupacieho konika priviedla tento stat na mizinu.
    …na zaver: aky ze obrat vo Vasej retorike o sucasnej vlade???

  9. Bude zle snama už teraz v obchode je to na kokott a ne po zime energie hore ľudia začnú rabovať panika chaos vraždy mestách pokapeme nebude čo papať

  10. A ty si zabudol na Napoleona ktorý dobíjal Europu.
    A ešte tie zle dinosaury ktoré tu boli.

    Vôbec ma nezajíma čo bolo ale čo je teraz. Pokiaľ Fico kradol tak mu dám ešte kradnúť aj so svojho len aby skončilo toto co je dnes. Koľko ludí ešte bude musiet umriet pošas covidu k vôli tejto vláde ? Koľko ludi ešte zahučí pri týchto cenách ?

  11. plna špajza nás zachrány. Plynu je dosť, sulik predsa niekolko krat potvrdil, že zasobníky budú pred zimou naplnene na 90% oproti minulého roku kedy to bolo len 70% , takže plynu bude dostatok pre vsetkych, len akosik zabudol povedat ci teda vsetci obcania si ho budu moct dovolit. A co sa tyka elektriky, nevadi , ze 1 megawatt vyrobime a predame za 50ecek do zahranicia a potom ho kupuje za 1000 eur, ved znarodnime elektrarne a olano si urci vlastnu cenu a vsetci si napchaju vacky, ale nikomu ani muk

  12. Dookola to isté, energie, energetická kríza, atď. To všetko spôsobené kým? Neschopnosťou lídrov EU a neschopnými vládami jednotlivých krajín EU, ktoré nevedeli urobiť poriadok za 8 rokov vo fašistickej Ukrajine a s podporou USA to dotiahli až do tohoto štádia a krajiny EU ťahajú ku dňu ďalej. Teraz je vidieť ako a komu pomáhajú sankcie voči Rusku.

    Európa upadá a Amerika sa stáva znovu pánom Zemegule. Sankcie voči Rusku nie sú dobrým riešením, vojne na Ukrajine nezabránia, akurát zničia európsku ekonomiku a o to USA šlo. Poriadok na Ukrajine mal byť urobený v kompetencii OSN keď začala genocída na ruskú národnosť.
    Ešte je čas spamätať sa a upustiť od sankcií voči Rusku. Neschvaľujem Rusku inváziu voči Ukrajine to sa dalo riešiť aj inak. Hlavnou chybou lídrov EU je, že sa postavili za USA. Kým nebudú US vojská za oceánom, dobré nebude. A ešte jedna otázka, prečo EU nemá pod svojou hlavičkou ozbrojené sily a musí sa spoliehať na okupačnú US army?

  13. asi tie sankcie fungujú, keď sa tu toľko proruských vymetencov vyrojilo s prosbou o ich zrušenie. Domovník kde ty vidíš US vojská na Ukrajine, ja tam vidím ruského agresora a brániacich sa Ukrajincov.

  14. Pre Anonym 6. septembra 2022, 11:06

    Neviem či si slepý, hluchý, nepríčetný alebo nafetovaný, ale cituj kde píšem o US vojskách na Ukrajine.

  15. Domovník….Američania v Europe predávajú miliony iphonov, macbookov, čipov, softwaru, hamburgerov, ludia vypredávajú kina na americké velkofilmy atď….ten export tovarov/služieb z USA do EU je obrovský….v čom by to tomu USA pomohlo ak by z europy spravili chudobný kontinent?….nemusíme si robiť ohladne USA nejaké ilúzie, ale aby si zničili tak obrovský trh akým je EU by bolo úplne nezmyselné a pre ich firmy samovražedné….o tej genocíde som už písal inde…rusi za 8 rokov nedodali jediný dokaz a rovnako ani misia OBSE ktorej súčastou boli aj rusi žiadnu genocídu nepreukázala…..

  16. Anonym 6. septembra 2022, 13:06….uviedol som pár konkrétnych príkladov, ktoré sú pre bežného človeka najlepšie predstaviteľné… …nejde len o mobily, žrádlo….ten objem tovarov je obrovský a ver tomu že chudobná europa je to posledné čo by si americké firmy želali…..to je podstatou toho príspevku…že nemá zmysel si ničiť trh na ktorý dodávam produkty za miliardy eur….takže zase jednoduchá otázka: v čom by pre USA bola prínosná chudobná europa?

  17. Prečo potom Bufett povedal, že má pripravených pár miliárd na kúpu európskych firiem, ktoré krachnú? Veď len na to čakajú ako supy.

  18. Ratafak,loď sa pomaly a iste potápa a vy tu budete stále trepať a trepať,ako je všetko pekne vymyslene a ako znicime sankciami Rusko do tej doby,až keď sa vám dostane do papule voda a hádam potom tiež.Uz sa konečne spamatajte a nebuďte trápni! Ani sankciami,ani vojenský,sa Rusko nedá zničiť,a ešte tomu k vôli Ukrajine??? Jeden z najskorupnejsich štátov na svete a k my tu budeme čarovať s energiami.

  19. Anonym 6. septembra 2022, 13:53….čo je pekne vymyslené? vojna a zvlášt ked je takto blízko vždy ovplyvní celý kontinent…či chceš alebo nechceš, sankcie nesankcie..vojna je vždy pruser aj ked si myslím že sa ta netýka, lebo je u susedov….cielom je aby sa konflikt zastavil čo najdalej od EU a evidnentne sa to zatial darí, inak by rusi boli už dávno v Kyjeve či Lvove a hned na našich hraniciach…alebo čo navrhuješ? nevšímať si to že vo vedlajšom štáte je vojna? čakať až ti putinová armáda bude hádzať bomby na hlavy?….alebo aké je podla teba to optimálne riešenie?…tváriť sa že sa nič nedeje a čakať?

  20. Anonym 6. septembra 2022, 13:49…a určite to ten Buffet povedal tak ako si to napísal? kde si to čítal?…čo z takých firiem ktoré síce kúpy lacno, musí ich draho naštartovať ale stratí trh na ktorom tie firmy predávali?…..firmu možeš kúpiť lacno, ale ak nemá odbyt tak je ti k ničomu….

  21. Ratafak,vymýšľaš si teórie a strasis konspirujes,mal by si s tým vážne prestať.To nie sú názory a ani fakta,to je čisté strašenie ľudí.

  22. Anonym 6. septembra 2022, 14:55…čo je strašenie?…vo vedlajšom štáte máš vojnu, Putin sníva o obnove ZSSR (rozpad bola podla neho najvačšia chyba), Medvedev o území od Vladivostoku po Lisabon, Kadyrov sa vyhráže konkrétne Polsku, v ruskej štátnej TV hovoria že za pár sekund dokážu raketami Sarmat zrovnať europske metropole so zemou….to sú konšpirácie?….napíš konkrétne čo chceš robit?…čakať a tváriť sa že sa to nedeje?

  23. Keďže sa nám už oteplilo, ako s odstupom času hodnotíte tento článok? Koľko pneumatík ste spálili, koľko drevotriesky, lakovaných stolov a stoličiek?

  24. Anonym 26. marca 2023, 10:15 – ako u nas na juhozapade, tak urcite aj v stredomori bola zima pomerne tepla a preto asi ziadne. No severne zimu este poznaju a tam bola situacia aj takato:

    Odkazy na clanky z decembra: Miloš Majko 14. decembra 2022, 19:05

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img