ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Takto vyzerá útok Ruska na Západ, akýsi novodobý stredovek.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Koaličné spory sú vážna vec. Ale existujú aj vážnejšie : vláda práve rokuje o materiáloch ministra Sulíka, týkajúci sa ochrany ekonomiky Slovenska a najmä o ochrane občanov pred dôsledkami nedostatku plynu. Oceňujem, že vládu spája zodpovednosť a že po nejakých osobných sporoch niet ani stopy.
Ako minister ŽP som na vládu priniesol aj opatrenia na 15% úspory v štátnych úradoch. Podobne rokujú a prijímajú nepríjemné opatrenia vlády všetkých štátov Európy, ktoré odmietajú uznať právo Rusov na zákerné prepadnutie Ukrajiny. Musia takto rokovať, pretože Rusko na nás zaútočilo zneužívaním svojej surovinovej základne, najmä škrtením dodávok plynu (čo spôsobilo prudký rast cien elektriny)
V tých istých chvíľach Rusi pália nadbytočný plyn na severných hraniciach s Fínskom. Takto Putin zneužil dôveru, s ktorou sme my, aj iné európske národy investovali miliardy do rozvodov plynu, naviazané na dodávky z ruských nálezísk. Takto vyzerá útok Ruska na Západ, akýsi novodobý stredovek.
Cieľom Putina je vytvoriť v európskych demokratických štátoch energetickú a hospodársku krízu , z čoho bude plynúť vnútropolitická nestabilita. Na základe tej chcú Rusi rozvrátiť EÚ, aj ekonomiku Západu
Ruské pálenie vyťaženého plynu navyše brutálne poškodzuje klímu. V ovzduší sa šíria aj tuhé častice znečistenia, pričom sadze v horiaceho ruského plynu budú padať až na ľadovcoch Artktídy.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pre 22:09
    A ten čo napadol susedný štát nie je magor? Čo chceme? Chceme mier na Ukrajine napríklad a potom môžeme kľudne obchodovať aj s Ruskom. Problém je že Putler mier nechce, zaumienil si že sa zapíše do Ruských dejín ako ten čo aspoň sčasti obnovil sovietsky zväz a netrápi ho cena ktorú za to Rusko, Európa a predovšetkým Ukrajina zaplatia! Ale my v EU sme magori ktorí nevedia čo chcú, hlavne že ty a Putler to viete …
    PS: ja stále verím že ich bude to spaľovanie plynu bolieť viac ako nás, za spálený plyn neuvidia ani jedno euro, my keď bude ozaj najhoršie tak si aj drevom prikúrime, alebo sa proste teplo oblečieme 🙃

  2. Asi to sem nepatrí ale práve som dobrovoľne – nasilu dopozeral Superstar (sám od seba by som nikdy na to nečumel,ale tá moja to žerie). Niektorí účinkujúci sa mi celkom páčili a na koniec vystúpila Ukrajinka…
    hovorím tej mojej,reku dočkaj táto to vyhrá. Ona že s čím ved dohromady nič moc nespieva. Len čo dospievala,tak ohromný aplauz,porota šalela ako keby videli samotného Boha ! A samozrejme postúpila do finále ! Presne ako som predpovedal. Kto ešte ani teraz nevidí že „naše“ médiá nie sú naše ale v pozadí majú kohosi kto nimi manipuluje tak je určite totálne slepý ! To ako vo Švédsku myslím že v roku 2016-17,neviem presne ako sa strašne propagovali „chudáci“ černoši a hrnuli sa do Európy po státisícoch,tak mali tam u nich súťaž miss. Bolo tam plno pekných švédok ale vyhrala čierna škrata horšia ako naša Irenka Biháriovie… niekto si ešte stále myslí že médiá sú nezávislé ?

  3. Ja to vidím tak, že kto do teba kameňom, ty doňho chlebom prestalo platiť. Vlastne vždy to bolo len zbožné prianie. Keď sa všetci európsky politici bili do pŕs, ako sa okamžite odstrihneme od ruských surovín, ako to všetko zvládneme bez nich… Keď tým politikom odborníci vysvetlili, že to nebude také jednoduché, tak teraz je zlé Rusko, že dodávky surovín obmedzilo? A ešte milí politici povedzte ľuďom, že každý jeden plynový spotrebič si budú musieť na svoje náklady upraviť na prevádzku na iný typ plynu… Budú babičkám fungovať gamatky? Budú fungovať moderné kotle za x- tisíc eur? Či ste si milí politici mysleli, že vaše papierové sankcie znesie Rusko jednostranne? Že bude ako ten náš Pavol Rusko chodiť s očami prelepenými obväzmi? Sa zobudte p. Budaj. Je načase sa rozlúčiť s touto vládou. Čau a pá. Alternatívu za vašu vládu síce nevidím, ale zase budeme voliť „menšie zlo“. Kto ho ponúkne? Fico? Amen.

  4. ruSSko z dlhodobeho hladiska bude ekonomicky trpiet. Treba len pockat. Devizove rezervy sa casom minu (EU prestane odoberat plyn a ropu). A Cine, Indii predavaju s velkou zlavou. Vacsina zahranicnych investorov odisla z ruSSka, ziadne nove investicie uz nepridu, ani nove technologie. Bude rast nezamestnanost. Maju obmedzene cestovanie von. Vojnu samozrejme ruSSi prehraju, uz dostavaju pekne na frak – su vysmechom pre cely svet. EU musi vydrzat spolu, sme omnoho ekonomicky silnejsi ako jedno obycajne ruSSko. Cely zapadny svet drzi v jednote, najvacsie staty sveta G7 a to je dolezite. Staci preckat tuto zimu. ruSSko musi byt izolovane uz navzdy.

  5. ja neviem, ci niektori ziju s hlavou v riti, alebo nieco… ved rusko permanentne vyuziva ropu a plyn ako ekonomicku zbrat… prve co je pri nejakych sporoch s eu, tak sa nieco pokazi na plynovode,ci ropovode… europa sa mala uz davnejsie a lepsie pripravit na odstrihnutie od ruska, to by neboli dopady terajsej situacie take citelne…a neviem co by ste chceli robit so situaciou na ukrajine? mate moznosti, ekonomicky podporit rusko, ci ukrajinu, nevsimat si to, alebo sa aktivne zapojit do vojnoveho konfliktu, pretoze na rusko, podobne ako na ine velmoci nikdy apel a ani dobre slovo nemali ziadny vplyv.. momentalne mame ekonomicku vojnu, co je podla mna lepsie, ako behat v zakopoch..

  6. Mas pravdu, ale toto rozni daniely a ine barany nikdy nepochopia. Lebo vocca im povedal nieco ine a vlastnu dynu pouzivaju len ako nalevku pre lacny chlast. Ale aspon v senku su za frajiirov.

  7. Pre Martin 3. septembra 2022, 22:53

    Súhlasím s tebou, ale tebe nepripadá zvláštne, ako sa politici bili do pŕs, že sa odstrihneme od ruských energií a keď im ešte Putin vyjde v ústrety a sám nariadi to odstrihnutie, tak politici blékajú, že s nami vybabral? Sú normálni? Veď urobil presne to čo chce celá EU. A ešte Budaj napíše, že toľko sme investovali do rozvodov plynu naviazaných na dodávky z ruských nálezísk a Putina to nezaujíma. Hlavne, že sa sami rozhodli nevyužívať tieto rozvody plynu, ale to už nenapíše. Veď to hraničí s nejakou poruchou, keď niekomu poviem, že od neho niečo nechcem a potom blékam, že on mi to nechce dať. Jedine negatívum vidím v tomto prípade to, že zadrbe životné prostredie a to je jediný oprávnený argument Budaja v tomto článku.

  8. Prekrúca sa pravda,až to bolí.Rusko bolo vždy spoľahlivým dodávateľom energií,v minulosti to boli práve Ukrajinci,ktorí zastavili dodávky cez ich územie.,koľko balíčkov sankcií už EU spolu s USA schválilo? Bolo to sedem,a ôsmu chystajú.Tak čo tu vyplakavate pán Budaj veď ste sa chceli odpojiť okamzite.Myslim,že sa už nikto nenájde,kto by neodsúdil agresiu Ruska,ale z akého dôvodu pre pána boha musíme neustále počúvať tieto vymyslí?Tieto blbosti,že treba vyčkať len túto zimu,a že potom bude dobre? Už nikdy nebude dobre,Rusko neustúpi a Ukrajina podporovaná miliardami zo západu už nemusí ani nič produkovať,načo,všetko dostane.Je to najmenej na 10. rokov.

  9. Pre 9:14
    Áno politici vyhlasujú že sa treba odstrihnúť od ruských energií(a naozaj treba), ale nikto nevravel že hneď zajtra. Ja čo si pamätám tak aj politici vraveli že to nie je možné urobiť hneď, nikto sa do pŕs nebil.
    Ako napísal hehe, čo chcete robiť? Vymeniť ukrajinské územie a Ukrajincov za ropu a plyn, alebo im aspoň takto pomôžeme? Či chcete behať v zákopoch? Mne sa teda nechce, radšej budem v zime spať pod 3 dekami než behať v zákopoch…
    pre frno 10:30
    boli ich tam 70 tisíc tak prosím nepreháňaj. A to že 70 tisíc blbcov z 10 miliónového národa spraví humbuk neznamená že s tým zvyšných 9,9 milióna ľudí súhlasí… rozhodnú voľby, nie dementi čo vykrikujú že chcú vystúpiť z EU a NATO. Bolo by zaujímavé sledovať koľko ľudí by vyšlo do ulíc proti vláde ktorá by teraz ohlásila odchod z NATO a EU, myslím že to by bola iná šou 🙂

  10. Daniel máš pravdu..tu súťaž Česko Slovensko má talent,by už mohli zrušiť,pravdepodobnavíťazka je tam tá Ukrajinka,hlavne keď tam tá porotkyňa Jandová robila krokodílov slzy

  11. Dospeli sme do štádia, že ľudia ktorí normálne vyjadria svoj názor ale zároveň nie sú za odstránenie Rusov z povrchu zemského sú dementi. Nechceme od Rusov odoberať nielen ropu a plyn ale pod podmienkou – dajte nám na to čas aby sme sa pripravili inak je to ekonomické vydieranie – a to sa predsa medzi nepriateľmi nerobí. Podotýkam že som za to aby sa vojna okamžite skončila.

  12. Martin, od politikov to je tak naivné, že sa tomu ani veriť nechce. Takže odstrihneme sa od ruských surovín, ale nie hneď, rešpektujte to pán Putin. My sa rozhodneme kedy nastane tá správna chvíľa. Teraz na vás uvalíme sankcie, ale plyn chceme dovtedy kým chceme my. No jasné. Veď sa dalo čakať, že Putin zareaguje po svojom a urobí nejakú odvetu za sankcie. A tupci v EU sú zrazu zhrození, že ich Putin odrezal. Hádam si mysleli, že im vyhovie v požiadavke, dokedy si oni určia prúdenie surovín? To takýto šlendriáni riadia úniu? Ďakujem pekne. Sankciami vydrbali možno s Ruskom, ale určite s nami.

  13. Ešte raz, verím že Rusov to bude bolieť oveľa viac ako EU. Tie energie z Ruska sa nahradiť dajú, nie hneď ale dajú. No Putin a jeho kamoši si to so západom pekne podrbali a poriadne padnú na hubu, kúsok pri tom páde možno stiahnu aj EU ale určite nepadneme tak na držku ako oni, chce to len čas. Napokon raz už Rusi vojnu so západom prehrali (ekonomicky) a prehrajú opäť. A nikto tu nechce Rusko a Rusov zmazať z povrchu zemského, s Ruskom som veľmi sympatizoval kým nenapadli Ukrajinu, takže stačí ak zmizne Putler a jeho šialené ambície a verím že všetko bude v poriadku, je to len a len Putlerova vojna, snáď mocipáni v Rusku pochopia že za kšefty so západom to nestojí a skôr či neskôr Putlera pochovajú aj s jeho šialenými ambíciami… už ma nebaví sa s vami dohadovať (je to ako keď Sagan povedal „s kokotmi sa tu pretekám“) tak sa majte, mier s vami 🙂

  14. Martin, tie energie sa nahradiť dajú. Ale prečo si pridrbaní politici mysleli, že plyn bude do krajín EU prúdiť dovtedy, kým budú chcieť oni? Toto mi hlava neberie, potom sú akože v šoku, že Putin s nimi vybabral. A čo pre Krista čakali?

  15. pre frno 13:33
    a ako si prišiel na to že súhlasím s touto vládou? BTW ani jednu zo strán ktoré sú vo vláde som nevolil, to ale neznamená že som za odchod z EU a NATO, ani to neznamená že ak niekto nesúhlasí s vojnou na Ukrajine tak automaticky podporuje túto vládu … skús si hodiť sieť na klávesnicu sám. Maj sa 🙂

  16. pre 13:39
    a naozaj s nami vybabral? Ako dlho si myslíš že budú ten plyn spaľovať? Kedy si asi oligarchovia uvedomia že im netečú peniažky zo západu a teraz keď definitívne stopnú plyn tak v podstate môže EU ešte tvrdšie sankcie na nich uvaliť lebo veď už nemajú čo stratiť. Koho to potom bude bolieť viac? Ako som písal vyššie, ešte aby Putina vlastný nepochovali aj s jeho šialenými ambíciami keď si uvedomia do akých sračiek ich sťahuje …

  17. Martin, je jedno čo si myslím ja. Píšem o tom, že si to myslia politici. Tí sa cítia podvedení a šokovaní z Putina, že im zatvoril kohútik. Či nie je to z textu zrejmé?

  18. pre 13:52
    a možno podvedený boli, čo ty vieš aké dohody oni majú? Rusko nemá dôvod uťahovať kohútiky keď majú krajiny EU záujem o ich plyn, napokon je to v záujme Ruska predať čo najviac plynu ešte kým je oň v EU záujem. Ale evidentne to nie je v záujme Putina a jeho ambícií, no Putin nevládne sám a nie je nenahraditeľný, otázka času kedy si to ďalší mocipáni v Rusku uvedomia a nahradia ho, keď boh dá tak to bude čoskoro, ako sa vraví už včera bolo neskoro.

  19. Vsetky odvetne akcie Ruska doteraz nas zaboleli. Som zvedavy, co maju pripravene pre modrozltu cast Europy na zimu, ked pojdu teploty pod nulu…

  20. dost silno pochybujem, ze su politici eu sokovani z odstavky plynu 😀 ved skoro vsade sa vyjadrovali v tom style, ze aj napriek zmluvam a slubom sa eu nemoze spolahnut na stabilne dodavky surovin z ruska.. myslim si, ze to nemoze absolutne nikoho prekvapit 🙂 mna by strasne zaujimalo, co by nastalo po tom, keby zapad nechal ukrajinu na pospas ruskej federacii… to by sme zrejme uz potrebovali do 10 rokov denacifikovat aj my…

  21. @Anonym 4. septembra 2022, 14:15
    Nikto nevravel ze nas nezabolia, dolezite je koho bolia viac. Zapad ma este vela moznosti ako vyuzit rusku Dutch disease. 🙂

    @hehe 4. septembra 2022, 15:04
    Nastal by exodus zo slovenska aky tu este nebol 🙂

  22. K tej bolestivosti sankcii. Mesto Haag poziadalo holandsku vladu o umoznenie pokracovania nakupu ruskeho plynu. Bez ruskeho plynu nevedia zarucit bezpecnost dodavok tepla do domacnosti pocas nastavajucej zimy. Sankcie odstavili ruskych bohacov od luxusnych tovarov zo Zapadu, bez ktorych sa da zit a nas obycajnych Europanov od zakladnych zivotnych potrieb. A najdu sa Jankovia a Matkovia, co Ursule za taketo nase este vacsie zdieranie aplauduju. Rozum nad tym stoji. O kolko viac zaplati jedna domacnost v bytovom dome za teplo a elektrinu tuto vykurovaciu sezonu? Tam si tazko zakuria drevom ako im ten jednoduchy Martin radi. A komu pojdu zisky z tych vyssich cien? Putinovi? Ficovi? Kto z toho narastu cien vsetkeho profituje? Zeby to boli majitelia akcii energetickych koncernov predavajucich plyn a elektrinu domacnostiam? Pozrel sa niekto z bojovnikov za spravodlivost na personalne zlozenie dozornych rad tych koncernov? Pretoze na tom, co sa deje, zarabaju prave oni.

  23. Že vraj Holandsko ma obrovské ložisko plynu. Prečo žobru o ruský plyn. Nekonečné rozširovanie špinavého vojenského paktu NATO má svoj výsledok.

  24. A čo tí dementi čakali? Že EU bude sponzorovať Ukrajincom vojnu, posielať im zbrane, vyblakovať že sa odstrihneme od ruskej ropy a plynu, dávať sankcie voči Rusku a oni sa nebudú brániť? Bránia sa ako vedia…..Zastavia kohútik a EU si môže so svojimi sankciami vytrieť….

  25. V sucasnosti prebieha zasadna ZAPAS O HODNOTY a buducnost usporiadania sveta. Europa v nom hra mimoriadne zavaznu ulohu.

    Dnes je to o tom, ci uprednostnime dalsiu totalitu, alebo zotrvame pri presadzovani hodnot demokracie.

    My mame neskutocnu smolu a sme v nevyhode oproti zapadu – ceny rovnake – prijmy stvrtinove a dochodky – radsej nekomentujem.

    Faktom je, ze ludia si zvykli na viac menej luxus, ktory si drviva vacsina sveta nielenze nemoze dovolit, ale o nom ani len nesniva.

    A nasim problemom je neskutocne zadlzenie rodin. Hlavne mlade rodiny a dochodcovia to budu mat mimoriadne tazke.

    Uz sme v prdeli – pisem o tom viac ako rok otvorene v clankoch a upozornujem na to od casu, kedy sme sa do nej rutili, len sme to nevedeli, pripadne sme si to nepripustali. Teda vacsina ludi zvyknuta zit pre dnesok.

    Skutocne mam strach z nadchadzajucich uz nie rokov, ale mesiacov, resp. tyzdnov…

  26. Monika 4. septembra 2022, 17:40 – brania sa napadnuti a bombardovani. My sme na strane medzinarodneho prava, podpory slabsieho, terorizovaneho a teda toho, koho AGRESOR hrubou vojenskou silou obera o zem. Komu AGRESOR zabija deti, rodicov a bombarduje domy, byty a zakladnu infrastrukturu statu.

  27. Ono je jednoduché povedať, že vďaka vojne zdražela elektrina a plyn. To je ako „vďaka vojne“? Napíše tu niekto prečo naozaj vystrelili ceny hore? Veď tie ceny sa určujú na burze a určuje ich v konečnom dôsledku ľudský faktor. Vojna je len zámienka, aby niekto dobre z tých zvýšených cien profitoval.

  28. Najhoršie na tom je že nebyť jedného škreta v Kremli a jeho družiny tak rusi mohli mať peniaze, my lacný plyn a ukrajinci kľud…namiesto toho máme všetci h.vno lebo škret sa potrebuje zapísať do učebníc….bohužiaľ pre nás, nebude to vôbec ľahké, bude to ekonomicky dosť bolieť ale je to daň za vojnu ktorú tu rozpútal a našu naivitu a dôveru…no ak máme prostrednictvom plynu spolufinancovať armádu, ktorá za pár rokov môže bombardovať aj naše deti (dnes už bombarduje tie ukrajinske), tak to asi nejak budeme musieť zvládnuť aj bez ruského plynu….bohužiaľ vidím že veľa ľudí by radšej ten lacný plyn…

  29. Zachytil niekto z tych, co veria v „europske hodnoty“, navrh nemeckeho kancelara Scholza na prechod rozhodovania v ramci EU z jednohlasneho na vacsinove? Aj takato zmena sa pocas „vojny“ da lahsie zdovodnit. Ako aj zvysenie ceny zakladnych zivotnych potrieb a energii. Ved je vojna…

  30. Ratafak, v podstate na to nejdeš zle, ale na vojnu treba dvoch. Jeden rýpe dovtedy, kým druhému dôjde trpezlivosť. Toho, komu došla trpezlivosť, poznáme. Chýba ešte ten kto rýpal. Prezradím len toľko, že ten čo rýpal, použil na to Ukrajinu.

  31. 1./ Nože nám vysvetli ako by sa zachovalo nosaté USA keby rusia rozmiestňovala základne v mexiku?

    2./ definuj demokraciu. Kopu feťákov, deviantov, a bukvíc? To že si deti od 14 rokov budú môcť zmeniť pohlavie bez súhlasu rodičov, že nám sem navážajú vo veľkom údené?

    3./ to že napr. v čr vyrobia elektrinu za pár centov a kupujú ju naspäť s obrovskou maržou

    4./ to že kupujeme 2.triedny tovar voči západným krajinám? Áno máme iné chute, to je pravda už porcujeme aj psov…

    Toto bude budúcnosť našich deti nie tvoja

  32. jaaaaj ratafacik,lenze tieto bohorovne vlastnosti niekomu nevyhovovali, lacny plyn,peniaze pre rusko,mier na ukrajine,tu bol ten velky zadrhel,ze ti slovania mali vsetko,presne si to pomenoval,co myslis,ze toto sa putinovi nepacilo,?lacny plyn alebo,ze mu prichadzaju pravidelne obrovske peniaze?alebo ho skrelo,ze na ukrajine je mier.? pomaly prichadzame ku korenu veci komu to asi tak najviac vadilo………………

  33. no daj mária….prečo teda v 2014 anektoval Krym, pretože USA? prečo o ukrajine vypisuje že si nezaslúži samostatnú existenciu, pretože mu to niekto nadiktoval v USA? prečo tú ukrajinu napadol? Prečo na tých slovanov dneska hádže bomby….a prečo to celé obhajuje nejakou denacifikáciou?..to naozaj máte na všetko odpoveď…“pretože USA, Soroš, Gates a židojaštery..“…prečo ak je za všetkým USA, neobracia Kremel svoju pozornosť na USA ale zaútočí na tých slovanov na Ukrajine?..to ti dáva zmysel že za všetkým je USA ale Putin svoju armádu mrzačí na Ukrajinue a znižuje si tak obranyschopnosť na najbližšie roky?…takže USA rýpe, tak si v Kremli vyhodnotia že najlepší plán je obsadiť Kyjev, Cherson, Záporožie, Odesu, kompletne vybombardovať Mariupol atd….či o tom ten Putin nevie že je za tým USA?

  34. ratafak ja som nic nepisal o usa ale huska zagagala.,anektovanie krymu po referende kde sa zucastnilo 2,5mil.volicov,ci mosad ci kgb potvrdilo,ak by rusko neanektovalo krym bola by tam dalsia americka vojenska zakladna.atd,atd,atd ale tebe je zbytocne sypat perly ze.

  35. „ci mosad ci kgb potvrdilo“…..tu už snáď viac slov ani netreba, ale pre tvoje vlastné dobro – zisti si čo to je ten Mosad a či náhodou tá KGB je ešte stále KGB..:-D

  36. neviem naco sa hadate.. kazdy vie ze rusko je bombovy sused a nikdy by sa nevmesovali do statnych zalezitosti susedneho statu, nie to este aby vojensky obsadili uzemie susednej krajiny a nasledne ho zaclenili do RF..a nikto z okolitych susedov by sa nikdy dobrovolne nechcel pridat do nato, pretoze RF je garant stability v domovskom regione 🙂 vychod ukrajiny taktiez isto nebol pod vplyvom ukrajinskych/ruskych oligarchov, kde si zili ako baroni a mali neuveritelne moznosti na destabilizovanie regionu, co by mohlo udrzat ich moc v dobe kedy sa ukrajina viac priblizila k zapadu…

  37. Všetky tie reči,že teraz sa bojuje na Ukrajine za lslobodu,to sme už počuli,v Afganistane a v Iraku,aj tam sa bojovalo za našu slobodu.To sú bohapuste frázy! To len ozaj hlúpy demagógia,že odstránia xPutina,a bude dobre,a to tým,že naňho uvalia sankcie.Ake naivné myslenie,a rozebiraju tu politickú situáciu,ako keby to bol futbalový zápas.Pane bože,spamatajte,Za akú cenu máme my všetci trpieť,za oligarchisticky korupčný štát ?Nie!!!

  38. pre Miloš Majko 4. septembra 2022, 17:55
    Miloš, keď sa toto dialo 8 rokov na východe Ukrajiny, si bol kde? Či vtedy tam neumierali a netrpeli ľudia? Nebombardovala ukrajinská armáda proruské obyvateľstvo? Či zase sa hráme na dvojaký meter. Keď sa deje niečo Rusom, je to v pohode, akonáhle prestanú len vrčať ale začnú trhať sú zlí? Dúfam, že si teraz spokojní, financujeme ukrajinských „gerojov“, paradoxne aj tých, ktorých ešte pred pár rokmi médiá označovali za neonacistov. A komediant len vyskakuje a chce a chce a chce. Aj za cenu ožobračenia vlastného národa máme podporovať Ukrajinu? Nasrať! Nech idú Ukrajinci domov brániť vlasť, nie len vyplakávať čo im ešte máme poslať.

  39. Rusko je agresor v tomto prípade,v našom svete,ale nie jediný,a ani prvý a ani posledný.Este nikdy,ale sa nerosputala taká kampaň,a nenávisť,ako teraz.Davat celému národu kolektívnu vinu,vylučovať športovcov,umelcov,proste všetko,čo má niečo spoločného s Ruskom je CHORE.Nemci rozpútali 2.svetovu vojnu,Japonci tiež,Američania majú na svedomí nespočetné množstvo vojen a obetí,Saudská Arábia ešte aj teraz gniavi Jemen,Turecko Kurdov,Srbsko bolo napadnuté NATO,zobrali im Kosovo(kde sa vlastne Srbsko zrodilo)Ešte raz opakujem,Rusko je agresor.Nic ho neospravedlňuje,ani to,že varoval svet už celých 8.rokov,nikto to nebral zo západu vážne,že nedopustí rozširovanie NATO ,k jeho hraniciam.Piste si čo chcete,vy chorí novinári,ale nezabúdajte,že Rusko je jaderná veľmoc,a spamatajte sa všetci,čo si myslíte,že Ukrajina tento konflikt dokáže vyriešiť vojnovou cestou,za pomoci EU,a hlavne USA.Tu nebude žiadna výhra,ani Ruska,ani Ukrajiny Zlyhali politici,a my za to budeme niesť následky.Tato vojna je príčinou,že sa už nikdy nevrátime do starých koľají.Prehrame všetci.

  40. Pre 5. septembra 2022, 17:37
    Nebol som na Ukrajine, lebo ma ta krajina absolutne nezaujima a ani co s nou bude. Ale stretol som niekolko desiatok Ukrajincov z regionov ako Donbas, Doneck a pod.a kazdy jeden z ruskej mensiny potvrdil, ze sa tam voci nim pachaju spinavosti ale nikto to nechcel pocut ani riesit. Jozef Banas urobil na Kryme zaujimave reportaze a…..? Nikde v mainstreame o ne nebol zaujem, lebo popierali mediami omielane „fakty.“ Tak potom co? Najprv sa pozerame na dym a potom sa divime, ze zhorel les? Ako aj teraz s energiami. Najprv sa kkti predbiehajú, kto sa trhne skôr a zrazu ich trhli Rusi. A stalo sa co? Europski geroji sa dosrali od strachu.

  41. vlado tie tvoje rozprávky sú snád ešte lepšie ako tie správy z Mosadu a KGB ktorými sa oháňa Mária….takže Ukrajina ťa absolútne nezaujíma ale od „desiatok Ukrajincov z ruskej menšiny“ zisťuješ čo sa tam deje….kde si tie desiatky ludí z ruskej menšiny stretol? snáď neutekali odtial na ten skazený západ, do tej diktárorskej EU aby ti o tom porozprávali…to predsa nedáva zmysel a navyše sa musia trepať cez celú „nacistiskú“ Ukrajinu, pričom milované a dokonalé rusko susedí s Donbasom….alebo si sa ich na tú Ukrajinu, ktorá ta vobec nezaujíma išiel spýtať do Ruska?….a nepovedali ti tí tvoju ukrajinskí rusi prečo Rusko za tých 8 rokov nepredložilo k tomu jediný dokaz? Jak to že si žiadnej genocídy nevšimlo ani OBSE ktoré tam malo svoju misiu?….zdá sa že jediný kto ju videl sú vaše prokremelské weby a tvoji kámoši – ukrajinskí rusi…a úplné bingo je to putinové riešienie tejto „genocídy“,…čítal som tu rozne čísla, podla toho kto si ako práve vycucal z prstu ale vaščinou niečo medzi 8-14000 obetí za 8 rokov, no tak to tvoj idol to stihol násobne prekonať za pol roku a k tomu pridať tak 30-40000 mrtvých vlastných vojakov…..skvelé riešenie…..nepochybne sa teraz tým tvojím ukrajinským rusom žije lepšie, ked to zobral pod palec velký voloďa….

  42. sa mi nepaci ako v marci , chlapik vypisoval nieco v tom zmysle, ze schvaloval vojnu na ukrajine, chvalil rusko atd a hned ho vysledovali, dali ho do vazby, ako by bol teroristom a co sa deje v poslednom polroku? produkuju sa videa kde ukrajinci hadzu bomby na spiacich ruskych vojakov zakope alebo v aute, kde ich to trha na kusy a deticky sa na strankach tomu tesia a tlieskaju tomu a samozrejme ze vsetko je v poriadku. No hnus. Prijali sme zapadnu propagandu, kde rusko je to zlé. Na ukrajinsky puč a vraždenie sa nik vtedy nepozeral zo slovenska az na par skupin, ktory posielali pomoc rusky obcanom ukrajiny ktorych zasiahla vojna separatistov. Horsie je , ze v bruseli prijali zakon, kde krajina ako mi nema co hovorit do politiky EU , rozhoduju velke staty, dalsia vec je , ze euro oslabilo a je slabsie ako dolar, stupa inflacia, peniaze stracaju hodnotu, bez plynu , alebo vysoke ceny donutia podniky zatvorit, prepustat, potom pride nadnarodna spolocnost , pokupi vsetko co sa bude dat a nic uz nebude take ako predtym. Amerika nakazala europe davat rusku sankcie, ameriku tieto sankcie nezasiahli, zasiahli europu, cim sa vlastne nici a znici. Ak by v europe vypukla dalsia svetova vojna, bola by to vyhra pre usa, pretoze zivotna uroven tam klesa kvoli navysovaniu stropu statneho dlhu, takze taka vacsia vojnicka, by trosku oddialila kolaps dolara.

  43. keď nevyšiel argument s KGB a Mosadom tak ste skúsili tú vašu genocídu o ktorej vám prišli z Donbasu porozprávať ukrajinskí rusi a ked nedáva zmysel ani tá genocída tak nastupujú vulgarizmi a argument Jemenom…:-D…v dalšom levely to bude Vietnam a Juhoslávia, ale nezabúdajme ani na tie laboratoria s bioagentami..aby sme ten prierez ruskou propagandou pri tomto článku mali kompletný..:-D

  44. Pre 5. septembra 2022, 20:32
    Stretavam sa s nimi v robote. Chapem, pre teba cudzie slovo. A este tazsie je asi pochopit, ze ked do niekoho roky kopes, tak ta raz nakope on. To sa teraz stalo a vsetci su z toho v pi.i. A este len budu. Ani Ukrajinu zapad vecne podporovat nebude. Osobne si myslim, ze to vydrzi do zimy, potom pride facka pre krajiny EU a vlady si budu musiet vybrat. Ci podporovat cudziu vojnu alebo vlastnych obcanov. Pretoze, ak si si to este nevsimol uz to vrie v celej Europe a ludia maju plne zuby aj neschopnych vlad, aj komedianta, ktory je uz v tv castejsie ako vecernicek.

  45. Vlado, ale tá vojna ktorá ti dneska príde „cudzia“ može byť za pár rokov aj na tvojej záhrade….a potom to už bude neskoro riešiť….stále sa pýtam dokedy budeme ustupovať..keď rus zabral Krym sankcie boli symbolické,..až keď rus zabere Donbas, celú Ukrajinu, Košice, Bratislavu, Prahu alebo by to mali politici riešiť až keď bude v Lisabone tak ako o tom sníva napríklad Medvedev?….mimochodom, my už v tej vojne dávno sme, ale ste si to mnohí nevšimli…na dezinformačnú vojnu, kybernetické útoky a zasahovnie do vnútroštátných záležitostí upozorňujú všetky bezpečnostné služby vrátane tej našej dlhé roky..tie kopance občasne výbuchy, otravy prichádzajú z ruska už roky..takže vojnu tu máš, len ešte na rozdiel od tých ukrajincov nepozeráš do hlavne samopalu…

  46. rozmyslam, kde na Sk mozu robit desiatky russov z donbasu, o ktorych hovori sudruh voloda. ale, ked sa ho opytas konkretnu vec tak neodpovie, alebo zas len tie naucene acohenti – dristy. ale mozno nam to povie lotos.

  47. Vlada by som si nevšímal, on žerie ruskú propagandu odjakživa (zrejme nostalgia zo socíka) a fičí na Banášovi, Rostasovi a podobných alternatívnych „mysliteľoch“ 🙂 To je čistý materiál pre pravicových extrémistov z ich jednoduchými riešeniami, ktorých následky by sme mali z histórie dobre poznať.
    Ale Ratafák to tu už naznačil, keď dnešné ruské vedenie vyhlasuje, že chce „denacifikovať“ Ukrajinu, podľa logiky a kontextu ich vyhlásení sa zdá, že kandidáti na denacifikáciu sme viac-menej aj my všetci v NATO a EÚ. A súhlasím s tým, že my už v akejsi fáze vojny dávno sme, pretože sme civilizačne ukotvení na západe a Rusko si vo svojej doktríne vytýčilo západ ako nepriateľa číslo 1. To, čo nás ohrozuje, totiž nie je len samotné ozbrojené násilie či jeho politické dôsledky. Ohrozuje nás aj agresívna lož a systematické falšovanie reality (ktorého obeťou je napr. taký Vlado, Daniel…truhlíkov je vždy dosť), ktoré tu prebieha už pomerne dlho. Niektorí si následkom toho ešte stále mýlia dojmy a pojmy. Takže krátka rekapitulácia: To Rusko vnútilo vojnu našim susedom! A táto vojna ohrozuje priamo svojimi následkami aj nás, a preto k nej nemožno zaujať neutrálny postoj, alebo sa tváriť, akoby vôbec neexistovala, lebo veď my máme dosť svojich problémov. Všetky „naše“ problémy budú vedľajšie, ak nás jedného dňa prepadne táto agresívna východná horda a vnúti nám mentalitu rába a otroka. Nechce mi snáď niekto nahovoriť, že Ukrajinci sú vlastne vinní tým, že kladú ozbrojený odpor, pretože ruská armáda vtrhla na Ukrajinu s mierovými úmyslami, a teraz musí zabíjať a ničiť, lebo jej obeť nedala na výber. Vytýkať obetiam agresie, že sa bránia, je totálna perverznosť. Tí, ktorí ešte celkom nestratili historickú pamäť, akiste nesympatizujú s ďalšou ruskou „bratskou pomocou“ ďalšiemu národu, ktorý o ňu (prekvapujúco) nestojí. Našťastie Ukrajinci majú niečo, čo takí ako Vlado a jemu podobní kapitulanti dávno stratili, alebo to ani nikdy nevlastnili – hrdosť a odvahu bojovať so zbraňou v ruke proti presile (podľa posledného prieskumu by bolo ochotných bojovať za svoju krajinu tuším iba necelých 30%Slovákov – a takýto chytráci chcú radiť Ukrajine, čo sa jej vyplatí alebo prečo je lepšie Rusku ustúpiť – lebo plyn. Veď je to k plaču). Ukrajinu naozaj nemusíme poučovať o tom, za čo sama bojuje. Áno, na Ukrajine sa bojuje aj o nás, lebo ak si to niektorí doteraz nevšimli, Rusko nás vníma ako arcinepriateľa, ktorého možno bude treba tiež jedného dňa „denacifikovať“. A spomínaný prieskum znepokojivo naznačuje, že by pri tom nenarazilo ani na žiadnu významnú prekážku. Má taká krajina, ktorá sa nechce brániť vôbec nárok na vlastnú existenciu? Sláva Ukrajine.

  48. ratafak a tomas,chcem vysvetlit,vsade v mediach citam a pocuvam ako ukrajina poraza rusov,v takom meste vo vedlajsom meste,ako rusom zabili 10tisice vojakov, vyznamnych generalov,dokonca uz rusov vyhnali aj z miest ktore rusi obsadili,potom ako by bolo mozne aby ti slabi rusi napadli aj slovensko a teda NATO? poradte mi prosim vas,vidim,ze mate politicke aj vojenske skusenosti.

  49. arban 6. septembra 2022, 14:10…to nie je o politických a vojenských skúsenostiach ale o logicom myslení a predvidaní…..to že si dnes v Nato neznamená že tam budeš za 5, 10 či 20 rokov, rus si počká..čakal roky kým prevzal Krym a za dalších 8 chcel celú Ukrajinu…keby si si prečítal niektoré diskusie z pred 24.2.2022 tak by si aj tu videl dosť „expertov“ ktorý by najradšej z NATO vystúpili….lebo šak je k ničomu, sú to okupečné vojská atd…, dneska tí istí experti vykrikujú: „šak my sme v Nato, na nás sa predsa neútočí“……ono sa kludne može stať že príde kríza, k moci sa dostanú proruský extrémisti typu Blaha a spol. (lebo šak Putin/Rusko je velké, krásne atd…) a pomocou masívnej ruskej dezinfo kampane si za pár rokov vonku z NATO a na hraniciach máš natešeného Rusa….no a potom sa budeme tešiť z „denacifikácie“ a utekať napríklad do ČR, Polska alebo inej krajiny NATO….Rus sa bude rozťahovať a nemusí to byť hned zajtra, ale kludne za tých 20-30 rokov..na Ukrajine boli ešte 2012 Majstrovstvá Europy vo futbale, opravili cesty, postavili štadiony infraštukturu, približovali sa k EU, no a za 10 rokov tam maju Rusa….a bude dobré ak bude čo najdalej od naších hraníc….

  50. Ratafak netrep už také nezmysly o.k.? To sú podľa mňa čisté a hlavne nebezpečné konšpirácie,čo ty tu predvádzas a šíria poplašné správy!!

  51. Anonym 6. septembra 2022, 14:50….“konšpirácia“ v januári bola aj to že Rusko zaútočí na ukrajinu….všetci ste tu vyblakovali že je to len vojenské cvičenie (akože poslať v zime na hranice 150000 vojakov) a dnes rus bombarduje Ukrajinu…v tom roku 2012 nepredstavitelné, dnes realita….prečo myslíš že sa Finsko a Švédsko ponáhlalo do NATO, lebo sú to konšpirátori alebo chcú byť pripravený? Prečo sa Polsko rozhodlo masívne investovať do armády a pravdepodobne budú mať najvaščiu armádu v europe – pretožé konšpirácia alebo chcú byť pripravený?..Putin, Medvedev a Kadyrov sa vyhrážajú celej europe, Rusko masívne investuje do dezinformačných kampaní, z naších penazí za plyn financujú armádu, naše tajné služby roky reportujú o rusku ako hrozbe (bez ohladu na to kto pri moci)….bodaj by to konšpirácie boli, všetci si to želáme… ale práve preto že tým rusom do hlavy nikto nevidí je treba byť pripravený a držať si rusov čo najdalej od hraníc…..

  52. Tak takto 6. septembra 2022, 15:28….napíšeš čo konkrétne sa ti nezdá…nezautočilo rusku na ukrajinu? neponahlali sa Fínsko/Svedsko do Nato? nebude Polsko zbrojit? neexistujú dezinformačné weby? nereportujú informačné služby o tejto hrobze?..nechceli ludia vystúpiť z NATO?….alebo čo konkrétne sa ti nezdá?….ak máš nejaký konkrétny argument tak ho napíš ako človek a urážky si nechaj na doma…či to by som chcel moc?

  53. Sú veci na ktoré som hrdý ako Slovák a to – mierové rozdelenie ČSFR (čo je svetový unikát),neuznanie Kosova, Krymu..
    Za čo sa ale strašne hanbím je naša spoluúčasť na bombardovaní Belehradu, momentálna vláda a prezidentka, ktorí sa strkajú do riti americanom.

  54. Pre 6. septembra 2022, 11:35
    Vsetci su prokremelsky, zaujimave. A to je jedine naco si sa ty aj tebe pod. zmohol. Akonahle ma niekto iny nazor a poukaze na dvojity meter vnimania a posudzovania udalisti vo svete, je podla vas liberalnych pro EU a USA debilov extremista, rusofil a blablabla. Mne je to u prdele, ako aj vysledok vojny. Ale kopat do celej krajiny, valit na nich sankcie, ich sportovcov, umelcov, to sa nerobilo nikdy. A vytiahnut hlavy z americkej rite, by ste to vedeli. I ked, skoda slov. Z debila lietadlo nebude. Do svidanija.

  55. Pre ratafaka 6. septembra 2022, 9:30
    Mam pre teba navrh, chod na Ukrajinu, vstup do ich slavnej armady, a bojuj s Rusmi, ked si z nich taky vysraty. Teraz tam potrebuju hodne dobrovolnikov ako kanonenfuter 🙂 A ktovie, mozno ti da buduci nositel nobelovej ceny, vitaz min.30 oscarov a pod.oceneni Zelensky, aj medailu, nejaku. A ked nieco ostane z miliard, co sa tam sypu, tak bude mozno aj pozlatena.

  56. Vlado 6. septembra 2022, 17:12….zase to čo píšeš nemá logiku….ja práve chcem aby sa tie boje zastavili čo najdalej od nás…aby ja, ani ty a ani naše deti nemuseli bojovať či utekat tak ako dnes musia robiť Ukrajinci…dneska máme možnosť pomocť finančne a vojenskou technikou bez toho aby sme museli obetovať seba či životy našich deti, o pár mesiacov rokov to može byt inák…..odpovieš mi už konečne na tú otázku čo je podla teba to správne riešenie?….nevšímať si toho konfliktu a čakať čo bude? nepomáhať?

  57. Prestaňte už s tými rečami, že Putin sa zastaví až kdesi v Lisabone. Nie je taký blbý, aby sa pustil do členských krajín NATO. To vás platia za tie žvásty?

  58. Anonym 6. septembra 2022, 18:20…ale to predsa nie sú naše reči, to vyšlo z klávesnice či pera Medvedeva…myslíš že je Medvedev, bývalý ruský prezident je taký blbý?

  59. Z klávesnice či ruského pera vyšli aj informácie o tom, že v Buči a v Krematorsku útočili Ukrajinci. Aj tomu si vtedy uveril? Podľa čoho si vyberáš kedy Rusom veríš a kedy neveríš?

  60. Pre ratafaka
    A co takto sa zachovat ako v prip. Iraku, Srbska, alebo aj teraz je vojna v Jemene. Aj nato vsetci srali. Lebo…. Pamatam si, ako nas v pri prvej vojne v Perzskom zalive strasili ako nas Saddam napadne. Napadol? Nie. So strachom sa lahsie vladne. A nie, som proti akejkolvek vojenskej pomoci Ukrajine. Vsetkym liberalom prekazaju tzv.fasisti v nasej vlade. A co Azov, Pravy sektor, vyse 40 upalenych v Odesse? Ani netreba reagovat? Krajina, ktora toto toleruje a voci takymto ludom a cinom, ktore spachaju nekona, si ziadnu vojensku ani fin. pomoc nezasluzi. Prijat utecencov, ok ale inak nic!

  61. Už som ti to písal minule…rusom neverím, takéto vyhrážky sa ale nedajú odignorovat a robiť sa že sa nič nedeje a že sú to len také „krčmove reči“, ktoré vychádzajú z úst najvyšších činiteľov…toto je úplne za čiarou a navyše sa ten scenár zopakoval v Osetsku a aj na Donbase, Donecku..rozťahuju sa…ty to chceš úplne odignorovat? Podľa čoho si vyberas čo im veríš ty?…ak im neveríš tie reči že majú ambície ďaleko za hranice Ruska či Ukrajinuy neveríš ani ich verzií Buče, Krematorsku, genocídy, majdanu, biolaboratoti atď….?…proste vieš že klamú úplne vo všetkom?…možno máš pravdu, ale musíme byť pripravení na všetko, do hláv im nevidíme a za posledných pár rokov sa už o pár území roztiahli…a to by ani nás nemalo nechať ľahostajnými voči tým ich kecov…

  62. Ratafak, pochop, že tie reči živí západný mainstream, aby dokázal obhájiť dodávanie zbraní na Ukrajinu. Na vojne sa profituje a to za každých okolností. Stačí tomu prispôsobiť propagandu. A za morom majú radosť.

  63. Anonym 6. septembra 2022, 19:46….ak sa ti to nepáči tak to nečítaj, nikto ťa nenúti ale neber druhým ich názor….olano som nevolil a už tak 2 roky dúfam že matovič odíde z politiky…

  64. vlado ale tak sme sa zachovali napríklad v prípade Osetska aj Krymu či keď aj keď začali robiť bordel na Donbase…minimálne či žiadne sankcie…..posledné roky sa toho ale nakopilo dosť…skripal, vrbetice, sklady v bulharsku, zostrelenie holandského lietadla nad donbasom, zvážanie utečencov a následný bordel na polsko-bieloruských, dezinformačné vojny, kybernetické útoky napríklad na nemocnice…všetko bez sankcií alebo s minimálnou odozvou…viem že tomu asi neveríš, ale to je len vrchol ladovca o ktorom vieme, západné informačné služby majú tých informácií viac a už dlhé roky reportujú že je to proste hrozba, bez ohladu na vlády…neveríš ani im?..ved ten štát sa správa roky vyslovene nepriatelsky a dlho mu to prechádzalo….teraz rozpútal na hranici Europy konflikt aký tu nebol 80 rokov a navyše ho ruskí predstavitelia podporujú vyslovene protizápadnou rétorikou..nikto nevie čo v tej Moskve chystajú a to nemyslím v horizonte 1-3 rokov ale kludne 10-30 rokov..ak k tomu pripočítaš historické skusenosti Polska, Maďarska, ČSSR a Pobaltia s ruským agresiami tak aký iný štát by si zaslúžil podobné sankcie?..rusko ich dlhé roky nemalo, prišli až teray a úplne logicky…ak nerátam teroristov, tak aký iný štát sa chová takto nepriatelský a nepredvídatelne voči západu?

  65. Ratafak…obdivujem tvoju výdrž,klobúk dolu. Ale teraz vážne. Po prečítaní diskusie som dospel k presvedčeniu, že sú tu minimálne dvaja prispievatelia, ktorí disponujú závažnými informáciami o páchaní genocídy na území Ukrajiny a dokonca disponujú aj kontaktmi na svedkov priamo z dejiska týchto zločinov. Prosím ak je to možné, obrátte sa čo najskôr na PZ SR s týmito informáciami, prípadne na medzinárodné inštitúcie alebo ak nemáte žiadnu dôveru voči týmto orgánom skúste cez ten hnusný kapitalistický Google dohľadať kontakty na súdruha poslanca Fica, príp.Blahu alebo plk.Danka, ten je s Volodinom kamarát a urobte spravodlivosti zadosť. Prispievaním do diskusie tu totiž robíte zo seba väčších idiotov ako v skutočnosti možno ste. Alebo ste v skutočnosti iba také tupé božie hoviadka, ako ten „šéf“ a DJ a génius čo šikanoval v práci ukrošov a nakoniec sa z neho vykľul obyčajný skladník, riešiaci svoj komplex spackaného života. Alebo ak máte ešte aspoň dve funkčné mozgové bunky ak to nebude príliš bolestivé pouvažujte, čím iným ako časom riešiteľným aktuálnym nedostatkom plynu sme doplatili na podporu sankcií. Už fakt že míňate energiu na napájanie PC či MT a pripojenie na net svedčí že sa máte v porovnaní s tisícami Ukrajincov ako prasce v žite.

  66. Peter 6. septembra 2022, 23:32 – ludia, ako Ratafak plachta si dnes este mozno ani neuvedomuju, aku vaznu ulohu zohravaju v spolocnosti tym, ze su vytrvali a systematicky upozornuju na hlupakov, argumentami vyvracaju nezmysly sirene trollmi a prokremelskou propagandou.

    Ratafak plachta zabija vlastny cas, mrha energiou a to de facto anonymne v zaujme nastavenia zrkadla ludom, ktori sa vop svete informacii uplne stratili. Ci dobrovolne, alebo pre motivaciu – neriesim.

    A Ratafak plachta a jemu myslenim a realistickym vnimanim sveta podobni ludia sa nastastie nedaju znechutit dezolatmi – systematicky o faktoch informuju ostatnych ludi a vyvracaju tak ucelovo sirene dezinformacie nastastie aj v diskusiach tu na SOL.

    Srdecna vdaka. Jeden clovek sam to cele nezvaldne…

  67. Miloš ja sa zasa nenechám znechutiť dezinformačnými sionistickými médiami vrátane SOL ktoré ovládajú Slovensko. Zatiaľ…
    Nezastávam sa Putina a ani netuším kde sú médiá s proruskou propagandou. Používam vlastný rozum,nepotrebujem sa nechať ohlupovať židovskou alebo ruskou propagandou.

  68. Pre ratafaka
    Dokaz to. Daj jednoznacne dokazy na ich konanie, tak ako to spravili Assange so Snowdenom voci USA, zaco su teraz na odstrel. A uz sme doma. Kym u jednych staci na odsudenie len ukazanie prstom, druheho si napriek dokazom nedovolime ani len kritizovat. Dvojaky meter fesaci, kym sa budu takto posudzovat udalosti vo svete, nemate pravo na kritiku. Nikoho. Apropo pomoc ukrajincom, kolko utecencov ubytoval Zelensky vo svojich haciendach v zahranici? Radsej ich prenajima ale svetu kaze co ma robit.

  69. chceš dokaz k čomu? k anexií Osetska? k anexií Krymu? K vojne na Ukrajine? výbuchu vo Vrbeticích? či k okupácií ČSSR?…k tomu že aj naše tajné služby vyhodnocujú rusko ako hrozbu? šak si prečítaj výročné správy našej SIS alebo českej BIS za posledných cca 10 rokov..ak už neveríš ani im tak nejaké dokazy ti nepomožu..z nejakého dovodu si sa rozhodol že budeš veriť iba tomu čo vyprodukuje ruská strana, tam máš načítané všetky tie genocídy, haciendy atď… a zatvárať oči pred tým čo rusi robia po celej europe roky..neveríš našej SIS, čechom že im tam vyhodili do vzduchu muničné sklady ale veríš tvojím ukrajinským rusom ktorí namiesto ruska utekajú do nepriatelskej EU..aj od nich si si pýtal dokazy alebo si im veril?…tebe sú dokazy na nič, ty si sa rozhodol už dávno bez ohladu na dokazy….ešte raz sa ťa pýtam ktorý iný štát od druhej svetovej má ná území Europy alebo celkovo západného sveta tolko okupácií/anexií ako Rusko? predstavitelia ktorého iného štátu sa europe vyhrážajú vojnou či jadrovými zbraňami?….ktorý iný štát zváža lietadlami utečencov na hranice EU (či ani poliakom to neveríš)? ktorý iný štát sa zadržovaním obilia snaží vyvolať hlad v afrike?…destabilizovať europu?…oproti tomu máš odposluchy politikov od USA a čo ešte?….to je akože na jednej úrovni s tým čo robí RUsko?….

  70. …a este by som tomu volodovi dal do pozornosti vyjadrenie Medvedeva ohladne Kazachstanu. nebudem sa tu rozpisovat o com. nech si to najde sam.

  71. Keďže Ratafák to sformuloval jasne, tak ja sa zameriam na inú vec. Ono je to totiž tak úsmevné, keď sa akýsi Vlado oháňa Assangeom a Snowdenom a ich radikálnou otvorenosťou a ten istý Vlado obdivuje Rusko a jeho uzavretý autoritársky režim. Žeby účelová slepota? Možno aj to. No tieto dva postoje sú nezlučiteľné len zdanlivo. Ono tieto postoje sa vlastne dosť dobre znášajú v jednej veci. A tou je nenávisť k západnej civilizácii. Ako palica na západ je potom dobré naozaj všetko. Aj keď to môže zdanlivo odporovať Vladovej inklinácii k uzavretým politickým režimom. Ide predsa o účelové spojenectvo proti spoločnému nepriateľovi. Vlado, keď sa tak rád oháňaš tým dvojakým metrom, skús nám ozrejmiť, prečo sme sa od slovutého Assanga či Snowdena nedozvedeli napr. nič o ruských či čínskych ako to ty rád nazývaš „špinavostiach“? Žeby tam také niečo ešte neobjavili? O tom silno pochybujem. Žeby tam boli tak počestné mocenské elity? To už vôbec nie. Akurát, že pochybný hrdina Assange sa rozhodol, že jeho transparentnosť bude uplatnená iba jednosmerne, že povedie osobnú vojnu proti USA a pokrytecky si bude vybavovať účty bez ohľadu na obete tohto jeho počínania. Odrazu nepotrebuješ rovnaký meter, keď Assange onanuje len nad Západom? Neznepokojuje ťa, prečo neuplatnil radikálnu otvorenosť rovnako na všetky svetové strany? Komu tým vlastne pomohol? No jedine autoritárskym režimom, ktoré si želajú rozvrátený západ. Veď opäť nie je nijaké tajomstvo, že Rusko sa aj pomocou kybernetickej vojny usiluje destabilizovať západnú spoločnosť a to práve prostredníctvom toho, že jednoduchým volom ako si ty, systematicky nasadzuje chrobákov do hlavy za pomoci takých toxických manipulátorov a globálnych práskačov ako sú Assange či Snowden. Ale pri tvojom nastavení som presvedčený, že takéto aktivity vítaš s otvorenou náručou, lebo na tú tvrdú porážku v 89 si nikdy nezabudol. A trauma je trauma.

  72. Tomas a Ratafak, vy si neuvedomujete, ze prilis vela slov, prilis vela rozumnych argumentov tychto luzrov a dezolatov len zbytocne zmetie a vyplasi?

  73. aby ma hneď niekto nechytal za slovo, tým netvrdím, že Západ je nekritizovateľný a že sa nedopustil množstva chýb, a že nie je čo zlepšovať, ja poukazujem na selektívnu, predpojatú kritiku Západu alebo ak chcete kritiku za každú cenu zo strany ľavicových-liberálov, neomarxistov, islamistických teroristov a darebáckych režimov, ako je napr. Rusko.

  74. Pre ratafaka
    Ty aj s tomasom budete hajit zapad. Ok. Ja im neverim ani nos medzi ocami. Kazdy mame svoj nazor a ok, uvidime kto z koho. Ale na sankcie najviac doplatime my, pretoze bez ruskych zdrojov pojde nas priemysel a ekonomika do kytek. A ked bude moc zle, velmi rychlo sa zabudne aj nejaku solidaritu. V Cechach uz bol prvy vacsi protest a verim, ze nebol posledny. Ludia toho maju plne zuby. Vsetkeho.

  75. Vám všetkým z tej proruskej resp. americkej propagandy už je.pká. Načo sa to hráte, o čom tu múdrujete? Politika nie je pre srandu králikov ale boj o moc. Niet na svete veľmoci ktorá by nikdy nebola agresorom, okupantom resp. kolonizátorom. Je to jedno či to bolo CCCP, Rusko, USA, Turecko, Anglicko resp. niekto iný a preto všetkých do jedného nazývajme tak ako si to zaslúžia.

  76. tu nejde o to brániť západ…pred 80-100 rokmi prišla vojna z Nemecka, nepodarilo sa to zastaviť a bol z toho najvačší pruser v dejinách, pred cca 25 rokmi to bolo balkán – podarilo sa to zastaviť a dnes sa tam jazdí na dovolenky….a teraz sa to valí z východu a potrebujeme to zastaviť čo najskor a čo najdalej…nemusíš predsa veriť západu, ale myslím že rovnako kritický by sa mal byť aj k východu…ved Česko-slovensko zažilo okupáciu na vlastnej koži, dnes vieme že Rusi klamali ohladne účasti ich vojsk na donbase či s vojenským cvičením….čo ťa stále drží v tom že tomu východu tak bezvýhradne veríš aj ked preukázatelne klamali?…viac ako naším (napríklad slovenským a českým) tajným službám?…sankcie budú bolieť, túto zimu asi dosť, to snád nikto nepopiera, ale omnoho viac bolia náboje či bomby….

  77. Vojna je už pol roka a efekt sankcií akosi mešká u Rusov. Podľa niektorých „odborníkov“ mali byť už Rusi v riti. Kde soudruzi z EU udělali chybu?

  78. Zelensky ospevuje ukrosov ako neviemakych hrdinskych vojakov. Keby im cely svet nelifroval zbrane a prachy uz su davno v pecku. Moc mi pripomina diskotekoveho provokatera. Najvacsi macher ale len ked ma za ritou 10 kamosov. Inac je dosraty az za usami.

  79. Jááááj anonym, dosratý si tu jedine ty, lebo nemáš ani toľko odvahy tento osočujúci výplod, podpísať svojim menom. Si skrátka úbožiak. A svoj komplex si vybavuješ so Zelenským. Ten má na rozdiel od teba viditeľnú tvár (takže sa do neho dobre triafa) a keby nič iné, tak zbabelo neutiekol (keď mu takúto možnosť ponúkali), keď bola jeho krajina prepadnutá zo severu, z východu aj z juhu. Nehovoriac o tom, že v pätách má od začiatku konfliktu Kadyrovových hrdlorezov a Wagnerovu bandu. Zelenský takým zbabelcom ako si ty, nastavuje nepríjemné zrkadlo.

  80. Správne si ma nazval: tomáško. Ty si len také hlúpe nič. To je prvý rozdiel. Po druhé, ja neosočujem z anonymity ľudí s menom, ako to robíš ty – bezmenná mátoha, a čím väčší nímand, tým radšej sa vysmieva reálnym ľuďom. No a po tretie, už ti niekto povedal, že si tokok? Nie? Tak si sa to konečne dozvedel odo mňa. A odpisovať mi nemusíš, lebo by som sa cítil previnilo, že sa hašterím s duševne zaostalou osobou.

  81. Poprosím všetkých, neodvrávať a nehádať sa s tomášom. On je jediné lietadlo medzi autami, všade bol, všetko videl, všetko zažil o čom podáva kilometrové príspevky. Keď mu budete odvrávať, mohlo by ho klepnúť a budeme nútení buchnúť šampus. Kto nás bude potom baviť a poúčať? Rešpektujme aj existenciu „iných“ tvorov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img