ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

MEGA prípad ENVIRO kriminality: Škoda dosiahla takmer 9 miliónov Eur pri výstavbe diaľničného obchvatu Bratislavy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Enviropolicajti oddelenia Bratislava ukončili rozsiahle vyšetrovanie, na základe ktorého bola dňa 12. 08. 2022 podaná obžaloba prokurátorom Krajskej prokuratúry Bratislava voči dvom fyzickým osobám – J.J.B.S (1973), M.H. (1967) a jednej právnickej osobe so sídlom v Bratislave, za zločin ohrozenia a poškodenia životného prostredia. Predmetný prípad súvisí so stavebnými prácami na diaľničnom obchvate Bratislavy.

Podľa zistení enviropolicajtov mali tieto osoby v rozpore s príslušnými právnymi predpismi v priebehu roku 2018 v okrese Senec, na území Chránenej vodohospodárskej oblasti Žitný ostrov, zaviniť poškodenie životného prostredia.

V rozpore s príslušnými právnymi predpismi mali na tomto území vykonať nelegálnu ťažbu štrkopiesku v objeme viac ako 600 000 ton a odstrániť ornicu v objeme viac ako 80 000 ton. Na celej ploche výmery dotknutých parciel vznikli dve samostatné materiálové jamy, hlboké až na hranicu úrovne spodnej vody. Následkom odstránenia pôdnej zložky a vyťažením ložiska štrkopieskov došlo k závažnej zmene, resp. zničeniu vzhľadu krajiny, reliéfu terénu a územného systému ekologickej stability. Značne sa poškodili aj prirodzené funkcie ekosystémov.

Znalci vyčíslili škodu na 8,7 milióna eur. V prípade dokázania viny môže byť osobám udelený trest odňatia slobody až do výšky 10 rokov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Táto informácia je príkladom jednostranného vnímania ENVIRO kriminality a výborným prostriedkom ako ukázať verejnosti prácu enviropolicajtov. Dokonca predstaviť ju ako záslužnú. Veď zákon niečo hovoril a ten bol porušený. Tak teraz hurá! Zodpovední na pranier a najlepšie by bolo popraviť ich verejne. Ako v stredoveku. Osobne by som si oveľa viac cenil prácu enviropolicajtov, keby chytili pod krk dovozcov odpadov, vlastníkov enviromentálnych záťaží ako napríklad aj nášho lúženca, travičov vtákov a znečisťovateľov riek.
    Lenže veci by sme mali vnímať v súvislostiach. Bolo by lepšie žiadny obchvat nestavať? Nechať nepriechodné trasy okolo Bratislavy tak a zaťažovať vzduch tisíckami pomaly jazdiacich vozidiel? Vie niekto na svete vyťažiť tisíce ton štrkopieskov bez toho, aby na nich nevznikli materiálové jamy? Už sme zabudli ako vznikli senecké jazerá? Každá priehrada, znamenala vážny zásah do vodného toku a biotopov. Aj zmenu vzhľadu krajiny, reliéfu terénu a územného systému ekologickej stability. Ale priniesla energiu tisíckam obyvateľov. Zmena krajiny je daňou za technický pokrok. Tak sa netvárme , že je dôležité trestať tých, ktorí robia iba to, čo vyžaduje rozvinutá spoločnosť. Alebo sa vráťme do jaskýň.

  2. Dovozcov odpadov do Serede niekto krije. Zrejme správcovia mesta Sereď. Mam dojem ze treba niekomu odpustiť. Pochybujem že len dve osoby to majú na svedomí.

  3. Karel Černoch v závere piesne PROCITNUTÍ (https://www.youtube.com/watch?v=b4naYfurKsE) spieval toto: Obvykle stačí k poslání, snad trochu více vzdělání.
    K vzdelaniu patrí aj ovládanie spisovného jazyka. Tak začneme gramatikou.
    Špeciálne pre anonyma z 26. augusta 2022 12.01!
    Vybrané slová po R
    ryba, rýchly, ryť, rýpať, hrýzť, kryť, skryť, koryto, korytnačka, strýc, ryčať, ryža, bryndza, rys, rysovať, Korytnica, rýdzi, rýdzik, brýzgať, rytier, trýzniť, rým, ryha, kryha, poryv, úryvok, Torysa, ryšavý, prýštiť, trysk, kryštál, rýľ, rytmus
    Gramatiku 5. ročníka základnej školy teda neovláda, no čo je horšie, nedokáže ani len minimálne argumentovať, lebo domnienku, že správcovia mesta kryjú dovozcov odpadu ničím nepreukázal.
    Tak trepe do vetra a je mu dobre.
    Tomu ďalšiemu (26.8.2022 12:35) ďakujem za prejavený záujem o moje zdravie.
    A ten tretí z 26. augusta 2022 13:01? Má dojem, že nemám čisté svedomie.
    Ak zoberiem do úvahy, že „Krátky slovník slovenského jazyka“ definuje dojem ako :
    výsledok pôsobenia vonkajších popudov na zmysly, na myseľ, a mať dojem znamená nazdávať sa, pričom výsledok je chápaný ako niečo, čo vzišlo z istej činnosti,
    priznám sa, že začínam mať vážne obavy o „Anonymovo“ duševné zdravie. Ale recipročne aj toto je iba môj dojem o jeho mentálnej výbave. Takže sme si kvit. Pre toho prvého. Kvit znamená „vyrovnaný“. A pretože v tomto prípade sme dvaja, tak píšeme: vyrovnaní.

  4. Ani jeden z dvoch anonymov (17.38 a 18:50) nič k predmetu, o ktorom je vložený článok , nepovedal vôbec nič. Práve takí hejteri robia z diskusie žumpu a píšu, len aby si uľavili. Nie aby prispeli k téme. Nuž čo? Každý robí iba to, na čo sa zmôže.

  5. Anonymko! Aké bludy? Napíš niečo overiteľné. Nemáš na viac? To ťa naozaj ľutujem. Ale aspoň si si uľavil. Aj duševný prd pomáha.

  6. p.Veselicky tie odmeny ktore ste dostali neopravnene ste vratili,alebo je to uplne inak a pravom Vam patria? Myslim si ,ze by to zaujimalo vela Seredanov,alebo Seredcanov? Skuste vysvetlit,tie odmeny Seredanom.

  7. Pre szator 26. augusta 2022. 22.16! Ak máte skutočný záujem o vysvetlenie, stretnime sa. Kontakt na mňa je zverejnený 12 rokov. Preukážem Vám akú rolu vo veci zohral jeden z dlhoročných poslancov MsZ, v akom čase, akým spôsobom , a akú rolu zohrala hlavná kontrolórka. Moje odmeny boli iba zámienkou na vyvolanie nátlaku skupiny poslancov na primátora. Budete prekvapený kto aké kroky robil, aby sme s primátorom chodili na vypočúvanie príslušným orgánom ako na hodiny klavíra. Poznám aj motív celej škandalizácie. Píšete o odmenách, ktoré som dostal neoprávnene. To je Majkov slovník. Ako vždy primitívny a bulvárny. Ja Vám teraz ponúkam definíciu z právneho a informačného portálu Slov-Lex. Doktrinálna definícia:
    Pojem odmena za vykonanú prácu sa v právnej teórii aj praxi používa ako súhrnný pojem pre všetky formy odmeny za vykonanú prácu bez ohľadu na to, v akom právnom vzťahu sa práca vykonáva. Odmena za prácu zahŕňa akékoľvek plnenia, ktoré fyzická osoba dostáva za vykonanú prácu, bez ohľadu na to, či je účastníkom pracovnoprávneho, občianskoprávneho či obchodnoprávneho vzťahu. Vo vyššie naznačenom širokom obsahovom rámci je odmenou za prácu nielen mzda, plat, ale aj odstupné, provízie, podiely na zisku, tantiémy, grafikácie a ďalšie formy.
    Úplne na záver. Predstavte si. Pracujete, poberáte odmenu za prácu. Po niekoľkých rokoch niekto povie, že ste ju nemali poberať , lebo príslušný paragraf príslušného predpisu nebol naplnený. Nie Vašou vinou. Vrátite niekoľkoročné odmeny bez reptania?

  8. Ľubomír Veselický 27. augusta 2022, 1:19 – priprav prosim na pondelok vsetky materialy na ZVEREJNENIE. Obcania predsa maju PRAVO POZNAT, co im je (?) zo spravy veci verejnych a vyplacania financnych prostriedkov zatajovane !!

    Nemal by si taketo veci tykajuce sa verejnych financii len tak „na tajnasa“ preberat len s vybranymi obcanmi.

    – – –

    Lubos napisal si:

    „Predstavte si. Pracujete, poberáte odmenu za prácu. Po niekoľkých rokoch niekto povie, že ste ju nemali poberať , lebo príslušný paragraf príslušného predpisu nebol naplnený. Nie Vašou vinou. Vrátite niekoľkoročné odmeny bez reptania?“

    Konkretne Ta opravim: ODMENY SI POBERAL NEZAKONNE. Vyjadri sa prosim k tomu.

    Lubos a napis prosim, v com KONKRETNE je moj slovnik v Tebou citovanej veci primitivny.

    Dakujem.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img