ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Samospráva v Šintave by konečne mala riešiť vytápanie občanov pri dažďoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Ak nie dnešná večerná búrka, tak už ťažko niečo naštartuje samosprávu k dostatočne intenzívnemu riešeniu zúfalej situácie v obci s vytápaním niektorých ulíc a žiaľ aj nehnuteľností. S týmto problémom zápasia občania už roky, no starostka obce Režňáková nevyužila ponuku z viacerých zastupiteľstiev získať rady, ako sa vytápaniu počas intenzívnych dažďov bránia v zahraničí.

Situácie, ku ktorým stále častejšie dochádza u nás, totiž v zahraničí nie sú novinkou a tam majú systém odvodňovania ulíc počas takto intenzívnych dažďov dávno vyriešenú.

Dobrovoľní hasiči zo Šintavy vo večerných hodinách dokázali svoju opodstatnenosť a odčerpať vodu z pivníc a objektov, pomohli viacerým občanom.

V súvislosti s evidentnými zmenami klímy je nevyhnutné počítať so stále väčším a dlhodobejšími suchami a následne doslova s prietržami mračien spôsobujúcimi náhle povodne. Práve samosprávy sa musia vývoju prispôsobovať dostatočne vopred, aby obce neboli sústavne nepripravené.

      

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Buďme objektívny, tento problém trvá minimálne 15 rokov, takže by som spomenul aj starostov a poslancov pred terajším vedením obce. Pribudli nové cesty, kde sa problém odvodu vody neriešil, urobil sa proste asfalt a to bolo všetko. Spomeniem Nitriansku ulicu, kde sú 40 rúry v kanalizácií a sú do polovice doslova upchaté nánosmi asfaltu a štrku, voda pri búrke vyráža na cestu a všetko sa valí po ceste a potom uniká do záhrad a pivníc rodinných domov. Dombal ani spomínať nebudem,tam je jedna veľká katastrofa. Hold, priority sú asi niekde inde. Ľuďom zostáva veriť, že veľké búrky nebudú často a to je hanba všetkých zastupiteľstiev,nech tam bol ten, alebo onen. Vždy je rovnaká výhovorka, nie sú peniaze.

  2. Obyvateľ Šintavy, máte pravdu, ale títo premeškali svoju šancu na splnenie volebných sľubov.
    Mali väčšinu s mohli schváliť ako prioritu kanalizáciu a tomu podriadiť všetky ostatné činnosti.
    Pokiaľ je zastupiteľstva zvolené tak, že nikto nemá väčšinu, už sa musia robiť kompromisy.

  3. Odpoveď, jaj, tu bolo predvolebných sľubov viac, chceli napr. aj novú doktorku do Šintavy. Miesto toho je tu kopec zbytočných retardérov po dedine, kde aj bez nich po úzkych cestách autá jazdili 40kou a rieši sa tu zbytočný kruhový objazd, ktorý nikdy nebude. V Šintave treba pochopiť, bezproblémová kanalizácia nikdy nebude, odpoveď je jasná, obec je zadĺžená a nie sú peniaze, to je fakt.

  4. Exstarosta MH si bol už dnes ráno pod Dombalom pomastiť bruško.
    Len asi zabudol, že celé svoje dve volebné obdobia sa Dombalu nevenoval a to čo spravil je totálne zlé. Jeho vizitkou sú cesty na Košikárskej a Športovej.
    Včera to bola ozaj jedná veľká katastrofa, ale ľudia zamyslite sa aj nad sebou.
    To čo sa nachádza v kanalizácii sa tam nedostane samé od seba.

  5. Obyvateľ Šintavy v Šoporni sa buduje kanalizácia za 6 míľ.eur z eurofondov.
    Aj Šintava mala možnosť od júna 2020 podať žiadosť o dotáciu, ale za roky 2020 a 2021 sme nemali pripravené dokumenty, teraz tiež podľa nepotvrdenej informácie k 10.8.2020 nie je ani objednaný projekt napriek tomu že v rozpočte sú zdroje pripravené.

  6. Tie spomaľovače v obci sú úžasné a sú na takých miestach, že katastrofa. Pred obecní úradom sú 2, lebo 1 je málo tomu sa hovorí prenosná STK.

  7. Duo určite treba zistiť príčinu a hľadať riešenie, to by mal byť účel diskusie.
    Určite sa takýmto javom nevyhneme úplne, lebo náklady na úspešné riešenie by boli mnohokrát vyššie ako prípadné škody.

  8. Občan 26. augusta 2022, 9:01 – skor to vidim tak, ze naklady na ucelne riesenia plati obec, teda VSETCI, lebo sa jedna o verejny zaujem.

    Neriesenie problemov samospravou nesposobi nic ine, ako PRENESENIE NAKLADOV na POSKODENYCH OBCANOV.

    Raz je poskodeny Jano, inokedy, Fero, ci Mara. Vzdy ale povestny „Cierny Peter“ niekomu v rukach zostane. Vyriesenim problemu by problem zmizol pre vsetkych.

  9. Pán Majko to čo sa opakuje skoro každý rok, by sa malo dať vyriešiť. Sú však živelné pohromy raz za 50 alebo 100 rokov , na tie určite lacné riešenia nie sú. Alebo nové javy, ako bolo minulý rok tornádo na Morave.

  10. Občan 26. augusta 2022, 14:08 – suhlasim, no extremne silne burky nasledujuce po extremne dlhych suchach su zial uz aj na Slovensku niekolkokrat rocne. A ich intenzita sa zvacsuje.

    Takze to nie je obcasna zivelna pohroma, ale neodvratny vyvoj. Toto (a horsie) tu budeme mat stale castejsie. Pripravovanie sa na taketo pocasie, resp. nasledky nim sposobene, je nevyhnutne.

  11. Anonym 28. augusta 2022, 0:21, pokiaľ sa dobre pamätám, riešenie tohto problému skoplikoval niekto iný, a nebol do poslanec. SSC navrhovala odpojenie od kanalizácie až po roku 2022 a to niekomu nevyhovovalo, nájdete to na videu zo zasadnutia obecného zastupiteľstva.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img