ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Prezidentka SR na online samite: „Zvrchovanosť a územná celistvosť Ukrajiny musia byť plne rešpektované“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zuzana Čaputová – prezidentka SR |MM|  Dnes som sa pripojila k online samitu Krymskej platformy, ktorú otvoril ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a kde som opätovne vyjadrila podporu Slovenska Ukrajine.

Na samite vystúpil aj nemecký kancelár Olaf Scholz, francúzsky prezident Emmanuel Macron, poľský prezident Andrzej Duda, predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyen, japonský premiér Fumio Kišida alebo kanadský premiér Justin Trudeau. Pripojilo sa k nemu takmer 60 svetových lídrov, medzi nimi predstavitelia štátov G7, EÚ, NATO, ako aj viacerých štátov Ázie, Afriky a Latinskej Ameriky.

Krym je Ukrajina. Zákon je zákon. Takto jednoducho sa dá zhrnúť základné posolstvo z druhého ročníka tohto samitu. V spoločnom vyhlásení sme uviedli, že zvrchovanosť a územná celistvosť Ukrajiny musia byť plne rešpektované.

Vyzvali sme Rusko, aby bezodkladne ukončilo okupáciu Krymu a mesta Sevastopoľ a aby rešpektovalo ľudské práva všetkých obyvateľov polostrova, vrátane etnických Ukrajincov a krymských Tatárov a ukončilo perzekúciu všetkých, ktorí nesúhlasia s ilegálnou okupáciou Krymu.

 

zdroj: Zuzana Čaputová Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako nic v zlom..ozaj asi uz len benzin do ohna sa leje..myslim v mediach..Vsak uz aj futbalova liga a sporty im zacali tak potom co tu riesa..

  2. Ak nas vtiahne Rusko do vojny za pomoc Ukrajine pricom my s tou vojnou nic nemame tak dufam ze bude verejnostou popraveny kazdy politik alebo odsudeny na dozivotie za vlastizradu lebo nas vtiahli do vojny. Samotne slovensko nic nema sme chudobna krajina ako voš ludia tu ziju z minima pozrite ake su tu platy a dochodky a my velky hrdinovia ideme pomahat Ukrajine co sami nic nemame: Sa pozrite na ine staty ty im nedali nic a vedia preco. A tato vlada nie aby sa hlavne starala o svojich ludi a o tuto krajinu lebo zo Slovenska po 89tom ostalo len kopa hnoja. Je mi luto civilistov na Ukrajine ale my stym nemame absolutne nic a namiesto toho aby mlady a stary muzi branili svoju vlast poutekali sem a okolia a vycucavaju vseto naokolo. Hanba Ukrajine hanba Rusku hanba nasej vlade.

  3. akože nejaký z naších politikov (či už opozícia alebo koalícia) sa snaží zaútočiť na Rusko? alebo ako nás vťahujú do vojny?…ak je v susednom štáte najvačší vojenský konflikt od druhej svetovej vojny tak to pocítíme všetci a možeš robiť čo len chceš… pocítí to celá Europa, Afrika, Azia, Amerika aj ked si myslíš že „sa nás to netýka“…treba si uvedomiť že nežijeme na opustenom ostrove a ani na Marse….je v našom vlastnom záujme aby sa ruská horda zastavila čo najdalej od naších hraníc a ak s tým možeme nejako pomocť mala by to byť samozrejmosť…bude nás to finančne bolieť ale zatial po nás nikto nestriela, nebombarduje, neznásilňuje tak ako sa to deje na Ukrajine….ak by bez západnej pomoci Rusko prešlo Ukrajinou ako nož maslom, nikto netuší jak moc tomu krpcovi v Moskvo preplo v hlave a kde by sa vo svojej šialenej predstave o obnove ZSSR zastavil….držme Ukrajincom palce nech ich zastavia čo najdalej od nás, lebo kludne možeme byť s Moldavskom, Polskom, Pobaltím další na rade….

  4. Ratafak,ako vždy v rámci Tvojej zaujatosti sa mýliš,a to hneď na začiatku tvojho príspevku.Najvacsi konflikt po druhej svetovej vojne?Treba byť vždy a za každých okolností korektný a nezaujatý,lebo,čím viacej sa bude propagovať zaujatosť a jenosmernost,médií,tým viacej to bude odpudzovat ľudí v ich ponímaní celého konfliktu.A dodávam,že absolútne odsudzujem tento akt Ruska,ako aj každej veľmoci,ktorá si vyžaduje svoje práva násilím.V žiadnej vojne neexistujú len tí dobrí,a len tí zlý.

  5. Ratafak ty si taký prekrúcač a manipulátor, že až. Ja napíšem, že naši politici nás ťahajú do vojny a ty sa opýtaš, či sa naši politici snažia útočiť na Rusko. To je jediné čo ťa napadne a iná možnosť pre teba neexistuje? Skús sa zamyslieť ako som to myslel.

  6. Ratafak Plachta zase si vysadil lieky? Takze na Ukrajine je taky strasny vojensky konflikt, ze si tam politici a rozny herci a komedianti podavaju klucky u Zelebubna. Tak sa tam vsade bojuje ze sa tam cestuje ako na klavir. Keby bol ten konflikt taky obrovsky nikto by tam ani len nepachol. Ani to tlste bambino co tu robi hanbu Slovensku. Ano na Ukrajine je vojna, ale nastastie aj pre Ukrajinu je zatial sustredena na vychode. Treba sadnut za rokovacie stoli a nie bojovat do posledneho ukrajinca. Lebo z Ukrajiny nezostane nic. Vojna je tam len kvoli zapredanym politikom. A to by malo byt mementom aj pre nas. A uz ked sa bambino hra na politicku tak mala vyzvat aj na uzemnu celistvost Srbska. Lebo Kosovo je Srbsko.

  7. 24. augusta 2022, 10:20…ok jasné, možem sa mýliť. Ktorý konflikt bol vačší? Myslím že minimálne v Europe, kde sa odohrávala práve tá svetová vojna vačšieho nebolo. Naozaj si myslíš, že ak je v susednom štáte vojna tak sa ťa to netýka? – to je podstata toho príspevku…

    Anonym 24. augusta 2022, 10:23…áno, v médiach. Tých ruských…Tam Kadyrov rozpráva že chce zaútočiť na Polsko..aký má k tomu dovod? V ruskej štátnej televízií Žuravljov a spol. rozprávajú o tom ako Sarmatom zaútočia na západné metropole…aký má k tomu dovod?…Medvedev sníva o území od Vladivostoku po Lisabon – je ti jasné že sme v ceste?…Putin otvorene hovorí že rozpad ZSSR bola chyba – je ti jasné že sme boli jeho satelit?….naozaj myslíš že rus potrebuje nejaký dovod?….aký dovod majú na rozbombardovanie Mariupolu? (ochrana rusov čo tam žijú)…aký je dovod na bombardovanie Kyjeva, Lvova atd?…….naozaj myslíš že rus potrebuje nejaký dovod?.a čakáš že sa ho dočítaš v nejakých médiach?

  8. seredan 24. augusta 2022, 10:42…takže na ukrajine nie je „strašný vojenský konflikt“?…cez 100 000 vojakov z ruska, tisíce kusov vojenskej techniky, desatiscíe mrtvych vojakov a civilistov, Mariupol (mesto velkosti Bratislavy) zrovnané so zemou, miliony utečencov…..ak toto nie je „taky strasny vojensky konflikt“…tak ako by mal podla teba taký konflikt vyzerať..tebe je to málo? nevysadil si náhodou lieky…..mne to príde dosť strašné?..

  9. Dnes som sa dočítal že Rusi už nemajú čím útočiť presnejšie ide o rakety. Neviem či majú niečo s čím sa budú brániť, ale vyzerá to tak že koniec je blízko.

    Pridávam aj vysvetlenie pretože minule som bol pochopený úplne opačne, myslím to ironicky vzhľadom ku správam ktoré nám oznamujú média a som všetkými desiatimi za aby to zabíjanie skončilo.

  10. Anonym 24. augusta 2022, 10:32…aký manipulátor?…normálne som sa ťa slušne opýtal…ty si si prečítal len prvú otázku? pretože tá druhá hneď bola..“ alebo ako nás vťahujú do vojny?“…prečo neodpovedáš normálne?….ja netuším, je to tým že poskytujeme pomoc napadnutej krajine?….máme ich nechať napospas rusovi a potom čakať kde sa rus zastaví (donbass, záporožie, kyjev, hranice EU, košice, bratislava, praha, lisabon?) alebo čo je podľa teba to ideálne riešenie?…slušne sa pýtam, tak skús slušne odpovedať…ak to dokážeš….

  11. Ratafak, naozaj netuším prečo niektorí ľudia podľahli obave, že Rusko sa nezastaví a pôjde ďalej. Pretože to povedali ruskí pohlavári? To sú pre teba dôveryhodní ľudia? Zaujímavé, že čokoľvek Rusi povedia to je klamstvo, ale keď povedia, že chcú rozšíriť impérium, všetci tomu veria. Podľa čoho sa rozhoduješ kedy Rusom veríš a kedy nie? Vieš čo by znamenalo napadnutie ktorejkoľvek krajiny NATO? Či v Rusku si to neuvedomujú?

  12. Anonym 24. augusta 2022, 11:42..nie sú vobec doveryhodní…a práve preto že nevieš čo od nich očakávať by sme mali byť obozretní a dúfať že sa konflikt udrží čo najdalej od našich hraníc..ten anonym sa pýtal odkial som to nabral, tak som mu poskytol vyhlásenia hneď niekolkých ruských predstavitelov…už len samotné vyhrážanie sa a tieto reči v štátnej televízií sú v našej spoločnosti neakceptovatelné a diplomaticky tak za čiarou, že ich nemožno len tak odignorovať aj ked si možeme myslieť že sú to len „kecy“…..takže nie sú doveryhodní, vyhrážajú sa, napadli Ukrajinu (aj ked sme si ešte v januáry mysleli že aj to je nereálne) a určite ich nechceš mať hneď za hranicami….a ako tu písal Seredan, tak „nastastie aj pre Ukrajinu je zatial sustredena na vychode.“….ale treba si uvedomiť aj to, že je to zatial tak ďaleko aj vďaka vojenskej pomoci poskytnutej západom (vrátane nás), inak by sme ich mali za plotom a modlili sa že tie vyhrážky sú naozaj len neškodné kecy….a ver tomu že mať tú ich armádu za plotom naozaj nikto nechce….

  13. Hej primadona z paláca, a čo územná celistvosť Srbska? Tam si UCK za podpory západu, predovšetkým opachy Albrightovej svojvoľne vyhlásili Kosovo, ale to nikomu nevadí. Aj napriek tomu, že sme ich neuznali, nikto netlačí nato, aby sa Kosovo vrátilo Srbom. Tak sa z tej vašej Ukrajiny už neposerte. Začnite riešiť problémy na Slovensku, alebo sa zbaľte a ťahajte do piče za komediantom Zelenským!

  14. viacerí tu zdesene píšu,že rusi sa nezastavia na Ukrajine a budú pokračovať ďalej.Nech sa urobí seriózny prieskum a politici ostanú v ťažkom šoku,koľkí by s tým súhlasili,také silné protiamerické a protibruselské nálady tu ešte neboli.

  15. Slava Ukrajine a hrdinskym Ukrajinskym vojakom! Putler, idi na chuj. Dezolati, co velebite ruSSko, chodte do ruSSka, tam patrite s vasimi primitivnymi nazormi.

  16. Anonym 24. augusta 2022, 18:47

    Napíš kto tu velebí Rusko, ty chuj. Si trápny aj s tou frázou, papagájuješ to jak malý Jarda.

  17. Anonym 24. augusta 2022, 19:55
    Napíšem ti to po slovensky – pál do pi.e. A pribal si aj tvojich idinachujov s komediantom na čele.

  18. Mame najlepsieho prezidenta co by za Caputovu dali Cesi. A rusko je zaostala rozvojova krajina 3. sveta ktora sa na ukrajine rozpadne. Ved v rusku nechce zit ani rus a ked pozeram videa z vojny tak rusi ani nie su slovania ved z tych tankov vyskakuje samy moslim alebo mongol.

  19. Rusko prekvapujúco nikdy nebolo schopné dosiahnuť vzdušnú prevahu a ukrajinská protivzdušná obrana sa s pomocou západu len zvyšuje a zlepšuje). A predsa ukrajinská taktika a nové západné vybavenie (húfnice M777, M142 HIMARS [High Mobility Artillery Rocket System], M270 MLRS [Multiple Rocket Launch System]) – vybavenie doslova navrhnuté na boj proti samotnému vybaveniu, ktoré používajú Rusi – boli účinným protiopatrením na oslabenie tejto hlavnej ruskej sily. Rusi neustále ponúkajú ako ľahké ciele zaplnené veliteľstvá s kľúčovými dôstojníkmi a muničné sklady, ktoré sú kľúčové pre efektívne využitie ruského delostrelectva. Aplikácia s názvom GIS Art for Artillery spôsobujú oveľa viac vojenských strát na jedno delo na jeden výstrel ako Rusi, vrátane zničenia oveľa väčšieho počtu ruských delostreleckých diel spolu s muníciou potrebnou na ich zásobovanie a ruských systémov protivzdušnej obrany S-300 alebo S-400, ktoré sa zdajú byť neschopné čeliť západným zbraniam. V tomto okamihu je väčšina najlepších ruských bojových peších jednotiek mŕtvych, zranených alebo v jednotkách, ktoré boli „zmrzačené“ do stavu, v ktorom nie sú „bojovo efektívne“. Ukrajinci vypália niekoľko rôznych druhov rakiet súčasne – z HIMARS-u, zo sovietskych Gradov a veľkú balistickú raketu Točka. Každý ten projektil má inú veľkosť a inú dráhu letu – s tým Rusi jednoducho nepočítali. Zrazu im tam na radare bliká niekoľko balistických cieľov. Je to metóda:,vyber si, Ivan‘….jdi domu Ivane, čeká te Nataša…jdi domu Ivane a nekompostuj vlastných vojakov.

  20. Mozeme byt radi, ze mame taku prezidentku. Predstava, ze sme tam mohli mat doktora Ficu obvinenoho zo založenia zločineckej skupiny a prečinu zneužívania právomoci verejného činitela je katastrofalna. Ten by daval amnestie jak doktor mufty. Uznesenia o obvineni su plne faktov, ktore sme mohli vidiet za jeho vladnutia v priamom prenose. Je az zazrak ze zijeme dobu, kedy sa spravodlivosti dostava aj tymto grazlom. Slovensko malo stastie na prezidentku aj na vladu. Aj napriek vsetkym problemom. Zmena musi zapocat na sudoch, prokurature a policii.

  21. Anonym 22:40,
    no ani sa nečudujem že „táto krajina“ je tam kde je ak je tu viac takých zabrzdených bláznov ako si ty !

  22. A čo zvrchovanosť a územná celistvosť Sýrie? USA tam podnikli útoky, vraj na svoju obranu. Keby boli susedné štáty, ešte by som to bral. Ale tisíce kilometrov od svojej krajiny sa bránia? Je prítomnosť vojska USA v Sýrii legitímna? Budú sankcie na USA? Vytiahneme sýrske vlajky na znak podpory?

  23. acohentizmus,nove slovo pre debilov ,vzniklo hlavne pre medostatok argumentov, napr,a co henti americania tiez bezdovodne napadli srbsko,syriu,lybiu,…

  24. Pre 26. augusta 2022, 23:03
    Pozri sa na ceny na cerpackach alebo FA za energie. Tam mas argumentov kolko chces. Europa pada do sraciek, USA zarabaju miliardy. Potrebujes viac argumentov?

  25. Tak teda konečne už nastala na Ukrajine denacifikácia.
    Náckovia bežia domov do Russka krížom cez lesy, aj techniku tam nechávajú. Len ich dobre nakopte. Sláva udatnej Ukrajine.

  26. Týždenník Focus upozorňuje na správu poradenskej firmy Verisk Maplecroft, podľa ktorej dnes v Nemecku rastú obavy pred potenciálnymi sociálnymi nepokojmi.

    Medzi hlavné príčiny počíta neúnosne vysoké ceny energií v dôsledku ukrajinského konfliktu a takisto fakt, že nemecká ekonomika stráca pevnú pôdu pod nohami.

    Zaujímavosťou je, že v najnovšom rebríčku Verisk Maplecroft, v ktorom sa sleduje stav sociálnej stability, Nemecko kleslo natoľko, že je až za Bosnou a Hercegovinou.

    Nebezpečenstvo protestov je tak vyššie v Nemecku, ako v tejto balkánskej krajine a určite bude i v iných krajinách Európy.

  27. Dokedy chcú médiá oblbovať ľudí, že vysoké ceny energií sú dôsledkom ukrajinského konfliktu? Vojna na Ukrajine nie je dôvodom vysokých cien energií, tie ceny určujú ľudia na burze, nie trh. Ešte by som pochopil, keby boli výkyvy dopyt/ponuka, ale inak nie.

  28. Anonym 12. septembra 2022, 12:45
    Typický somár, pre ktorého je burza španielska dedina, si predstav, že dopyt je jak sviňa, chápem, že ty si každú druhú žiarovku povolil v závite 🙂

  29. Otazku staviam takto – preco za mimoriadnej situacie (co vojna nepochybne je) neprijala EU, ak nie ona, tak vlada SR mimoriadne opatrenia a neprijali zakon, kedy elektrarne budu moct obchodovat cez burzu vylucne tie energie, ktore nie su potrebne na urdzanie cien elektrickej energie z pred vojnovej doby?

    Nemame plyn, ropu, ale elektrinu vlastnu mame. To je jedine, co stat moze pre obcanov urobit.

    Povedane inak, doteraz som v podstate stat uplne akutne nepotreboval…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img