ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Rekonštrukcia Mlynárskej ulice sa začína: obnovia ju od Školskej až po hrádzu a pribudne aj úsek s cyklistickou komunikáciou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /

Vlani dostali Seredčania do užívania vynovenú tržnicu na Mlynárskej ulici. V týchto týždňoch sa rozbehne aj obnova komunikácií priľahlých k tržnici. Na jednej z nich pribudne aj úsek s obojsmernou jazdou pre cyklistov. Práce uhradí rozpočet mesta.

Mesto postupne vynovuje cesty a chodníky vo svojej správe. Oddelenie rozvoja mesta predkladá vždy koncom roka svoje vytipované lokality na rekonštrukcie do komisií a do mestského zastupiteľstva. Výsledný zoznam ulíc, ktoré sa budú v nasledovnom roku opravovať, odobrujú mestskí poslanci. Takto sa do zoznamu priorít na aktuálny rok dostala aj Mlynárska ulica. „O tom, že rekonštrukcia týchto ciest bude potrebná, sa vedelo už pri projektovaní samotnej tržnice. Avšak rozpočet nepustí. Môžeme sa pustiť do takého objemu prác, na aké máme vyčlenené financie, a tak sa na rad dostáva Mlynárska ulica až v aktuálnom roku,“ vysvetlil vedúci oddelenia rozvoja mesta Sereď Marián Šišo.

Rekonštrukcia bude znamenať výmenu opotrebovaných betónových povrchov za asfaltové, obnovu parkovacích miest, kde sa plánuje navýšiť ich počet o približne šesť nových, časť betónovej plochy pri športovej hale bude nahradený zelenou plochou, kde neskôr pribudne výsadba zelene. Vynovia sa aj dažďové vpusty a obrubníky. „Kvôli zmene nivelety, teda výšky osadenia vozovky, bude zrealizovaná aj rekonštrukcia vjazdov k súkromným domom,“ doplnil Marián Šišo.

Pribudne cesta pre cyklistov. V obmedzenom režime

Od Školskej ulice k hrádzi a opačne pribudnú zvislé dopravné značky, ktoré budú informovať o priestore vyčlenenom pre cyklistov. „Prepojenie hrádze s mestom bolo plánované od samotného začiatku projektu a situáciu sme konzultovali aj s aktívnymi občanmi mesta, ktorí sa venujú problematike cyklodopravy. Pôvodne plánované segregované cyklocesty sme však kvôli zmene legislatívy museli modifikovať. Podľa zákonom stanovených technických noriem nakoniec nebola možnosť osadenia plnohodnotnej cyklocesty alebo cyklokoridoru, s čím bolo v pôvodnej dokumentácii rátané,“ objasnil situáciu Šišo.

Sledujte lístočky za stieračmi áut

Cena rekonštrukcie Mlynárskej ulice je približne 305-tisíc eur, práce začnú v septembri a podľa zmluvy budú ukončené do 13-tich týždňov. „Mesto bude informovať majiteľov zaparkovaných áut o termínoch prác prostredníctvom lístočkov za stieračmi áut. Prosíme obyvateľov o trpezlivosť a pochopenie počas doby rekonštrukcie. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžu kontaktovať telefonicky, alebo osobne na mestskom úrade,“ uzavrel Šišo.

Tržnica bude počas sobôt otvorená

Tržnica bude počas doby rekonštrukcie v prevádzke každú sobotu tak, ako doteraz. Predaj cez týždeň bude obmedzený. Aktuálne informácie o prípadných zmenách k prevádzke tržnice v súvislosti s rekonštrukciou Mlynárskej, bude mestský úrad zverejňovať na stránke mesta, na stránke Seredskenovinky.sk a prostredníctvom mestského rozhlasu.

zdroj: Mesto Sereď

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ak to bude tak urobené ,ako sú tie stánky pre predávajúcich, tak to bude úžasné. Po Mlynárskej ulici pomaly nebude ani pamiatka, len starší, ktorí si ju ešte pamätajú, ostanú len nostalgické spomienky, lebo nikomu nezáleží na tom, aby sa zachoval ráz tejto ulici.

  2. Uvaha 20:53..Ráz tejto ulici?? ved vsetko tam zostane po starom len sa vymeni rozbita cesta za novu a porobia sa obrubniky..

  3. Ved uz pri stavbe unikatnej a ohyzdnej trznice sa bral ohlad na Mlynarsku ulicu.
    ta atrapa myslim trznica je vysmechom k ochrane zivotneho prostredia. kde je uhlikova stopa. vsimnite si vyuzitelnost stolov…
    ked chcete vidiet moderne trhovie miesto chodte do trnavy.

  4. Ja by som chcela odporučiť p. Jankulárovi, aby sa išiel na novú tržnicu pozrieť , keď tak zvelebuje prácu Ing.arch. Kráľa a opýtal sa trhovníkov na účel prestrešenia. Prestrešenie sa totižto úplne minulo účelu. Neboli totižto predložené žiadne iné návrhy rekonštrukcie trhoviska. Bolo iba jediné riešenie bez akejkoľvek diskusie . Ja si myslím, že obdobie rukopisu Ing. arch. Kráľa by sa konečne v našom meste malo skončiť a mala by sa dať šanca mladým progresívnym architektom. Rekonštrukcia trhoviska stála mesto 600 tis. EUR !!! a teraz oprava MK ďalších 300 tis.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img