ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Míny zabíjajú cez vojnu a budú aj po jej skončení

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ukrajinské pobrežie Čierneho a Azovského mora poskytovalo rovnaké rekreačné možnosti pre turistov, ako pobrežie v Rumunsku, Bulharsku, alebo Turecku. My sme ich zažili osobne.

Pomerne obsiahla diskusia sa nachádza aj pod tlačovou správou KR PZ uverejnenou s názvom „Namiesto rybiek našiel vo vode míny. Nález v Čepeni bol našťastie neškodný“. Našťastie išlo o muníciou cvičnú a nebezpečenstvo z jej výbuchu nikomu nehrozilo.

Celú tlačovú správu nájdete tu:

Namiesto rybiek našiel vo vode míny. Nález v Čepeni bol našťastie neškodný

Úplne opačne na tom ale sú vo vojnových oblastiach a to nielen v súčasnosti na Ukrajine. O sústavnom riziku nájdenia nevybuchnutých mín aj dvadsať rokov po vojne, sme iba nedávno písali:

“ Ako blízko a ako zákerne boli počas vojny míny kladené, sme zistili pri našej ceste aj osobne a to keď sme do jedného zo zamínovaných území priamo vošli. Nášľapné míny sú kladené už pol metra od asfaltky idúcej cez les. Takže pozor !! – žiadne vychádzky do lesov, alebo vykonávanie potreby v prírode.

Na Ukrajine bude situácia obdobná. Zamínované lesy, cesty a ich okolie, strategické brody cez rieky a dokonca pobrežie Čierneho mora. Minimálne na určitý čas letné dovolenky v okolí Odessy (ak ju Ukrajina udrží), v ostatných pobrežných oblastiach Čierneho alebo Azovského mora (ak Ukrajinci Mariupol a oblasť Berďanska získa späť), budú skôr dobrodružstvom a adrenalínovým športom, ako oddychom.

Žiaľ, vojna vždy bola, je a aj bude zlá. A následky ponesú opätovne úplne bežní občania, spravidla v lese alebo na pláži sa hrajúce deti. To ale ľudí ako prezident Ruskej federácie Putin, či jeho generálov nezaujíma…“

Celý článok nájdete tu:

Následky vojny na Ukrajine bude vidieť roky rovnako, ako tomu je na Balkáne

Ukrajinské pobrežie Čierneho a Azovského mora poskytovalo rovnaké rekreačné možnosti pre turistov, ako pobrežie v Rumunsku, Bulharsku, alebo Turecku. Pláže a pobrežné vody pri Azovskom a Čiernom mori na Ukrajine, sú dnes vďaka vojenskej agresii Ruskej armády buď zbombardované, alebo zamínované.

O nebezpečnosti súčasného stavu sa „na vlastnej koži“ presvedčili traja mladíci nerešpektujúci varovanie. Nastražené míny ich pri kúpaní zabili.

Ukrajinské pobrežia a kúpanie v obidvoch spomenutých morí sme v rokoch 2016 a 2017 vyskúšali  osobne. Pomerne moderne vybudovaná infraštrutúra, moderné hotely a penzióny s výbornými cenami nateraz zostali iba príjemnou spomienkou…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A čo hovoríš ty pokrytec na rozhadzovanie medzinárodne zakázaných mín lepestok v Donecku ukrajinskou armádou,do parkov a námestí medzi civilistov a deti.To je asi ok.

  2. dokazy nema, tvrdi to Marina Akhmedova, ale na jeho smolu pouzila fotku nie ukr. vojaka, ale ruskeho, ktory tieto odpaloval pomocou pneumatiky na ceste. Akurat tvrdila, ze ich rozhadzuju ukrovia.

  3. t.me/s/rezident_ua
    11.aug. 9:34h
    Západní inštruktori doporučovali kancelarii prezidenta ,aby Ukrajina prestala používať zakázanú muníciu,tzv. okvetné lístky.. v Doneckej oblasti

  4. Bývalá havajská kongresmanka a aj prezidentská kandidátka Tulsi Gabbardová hostila 12. júla reláciu Tucker Carlson na Fox News, keď povedala, že cieľom USA na Ukrajine je zvrhnúť ruského prezidenta Vladimira Putina:

    „Nie je to o ukrajinskom ľude alebo o ‚ochrane demokracie‘,“ vyhlásila. „No ide o zmenu režimu v Ruskej Federácii, a aj využitie tejto vojny na posilnenie NATO, a tak zase zvýšiť zisky vojensko-priemyselného komplexu.

    Pre Joea Bidena je to dokonca aj o nastolení nového svetového poriadku! A musíme to ale dosiahnúť, hovorí, a práve o to sa snaží, aj keby nás to nakoniec priviedlo i na pokraj svetovej jadrovej katastrofy”, povedala Gabbardová, ktorú citovala RT 13. augusta.

  5. Na ukrajinskych zbohatlíkov sa branná povinnosť nevzťahuje, lebo korupcia na Ukrajine mala väčšinou hlavné slovo.

  6. Ci sa to niekomu paci alebo nie, vidim to tak ze USA su naozaj lidrom zemegule. Cinania teraz jedovato prskali okolo Taiwanu a to bolo vsetko na co sa zmohli. Rusi za kazdu cenu nechcu priamy stret s NATO, tiez asi vedia preco. A mali panicky strach, aby Ukrajina nevstupila do NATO. Zato teraz Fini budu priamo vedla nich, toto by pol roka zozadu nevymyslel nikto.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img