ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Termín druhej splátky dane z nehnuteľnosti a dane za psa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad / Martina Kiššová /   Mesto Sereď – finančné oddelenie upozorňuje daňovníkov,  že daň z nehnuteľnosti a daň za psa na rok 2022 je splatná dňom 30.09.2022.

V prípade neuhradenia dane z nehnuteľnosti a dane za psa v určenom termíne, mesto Sereď pristúpi k vymáhaniu nedoplatku v zmysle platných predpisov.

S prípadnými otázkami je možné obrátiť sa na finančné oddelenie MsÚ , č. dv. 12 na Mestskom úrade v Seredi, alebo na tel. čísle: 031/789 20 94, kl.: 264.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. daň z nehnuteľnosti sa vyberá preto lebo dom jepostavený na území mesta, používate mestskú infraštruktúru, cesty, chodníky, potrubia, pitnú vodu, elektrické vedenia, osvetlenie, sú k dispozícii služby – školské, poštové, obchodné priestory. Môžte si dom postaviť inde, mimo mesta (pole, les, háj v súkromnom vlastníctve) teda na vašom pozemku ale v prostriedku majetku niekoho iného. Ten niekto síce nebude vyberať daň z nehnuteľnosti, ale asi si tiež dá zaplatiť za to, že mu budete prechádzať cez územie, aby ste sa k svojmu domu dostali, vodu, elektrinu, plyn. Atď.

  2. Ak by mesto vyberalo daň za prístupové cesty, chodníky za koseníe tráv odhrnutie snehu, to by bolo v poriadku. Ale vyrubovat daň za metre štvorcové bytu či pozemku je hlúposť.

  3. Taká daň tu už bola za komušov každý majiteľ domu zaplatil 100 Kčs a nikto sa nestaral ci má dva či tri metre m2 viac alebo menej. Ak som kúpil stavebný pozemok od mesta, tak cenu pozemku tvoria inžinierske siete mesto dostalo zaplatené. Bolo by dobré nespletat co všetko mesto robí. Mesto bez občana nemôže byť.

  4. Budte radi, ze tu mame taku SMIESNE NIZKU dan z nehnutelnosti. Napr. v USA platia dan z nehnutelnosti ROCNE 2% z hodnoty nehnutelnosti. Tu za 300.000 eur dom platime rocne cca 20-30 eur namiesto 6.000eur rocne v pripade USA (to by bolo 500eur MESACNE!!!). Za 3izb. byt v hodnote 130.000 eur sa plati cca 10-15 eur namiesto 2600eur rocne. Takze tak!

  5. Jednoducho dom či byt peniaze nezarába ale ich žerie. Štát a mesto nás okráda. Dom či byt je základ existencie rodiny. Rodina je základ štátu.

  6. Áno, daň treba vyrúbit kšeftaróm z nehnuteľnosťami a to poriadnu aj tomu čo okrádal mäsopriemysel za komuša a dnes bohatne a hrá sa na spravodlivého.

  7. ……
    psa si kúpim sama, sama riešim žrádlo ,sama riešim hovná po dvore, a sama riešim veterinára,,,,,,,,,,,čiže začo????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img