ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Výmena jódových profylaktík

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad /  Mgr. Miroslav Račák, referent krízového riadenia /

Vážení občania,

žiadame Vás, aby ste si prišli prevziať pre Vás a Vašich rodinných príslušníkov tabletky (jódové profylaktiká). Tabletky slúžia pre ochranu života a zdravia Vás a Vašich detí pri prípadnej havárii atómovej elektrárne Jaslovské Bohunice.

Miesto výdaja: Mestský úrad Sereď

výdaj: bezplatný

osoba preberajúca tabletky pre celú rodinu:

  • predloží občiansky preukaz
  • odovzdá staré tabletky s označením: jodid draselný – vydané v roku 2017

Tabletky Vám budú vydané, aj keď nenájdete v domácnosti staré tabletky, u ktorých doba životnosti skončila. Použitie jódových profylaktík prekonzultujte z Vaším lekárom.

Termín vydávania je rozdelený podľa ulice trvalého bydliska:

Od 26. septembra 2022 do 30. septembra 2022 od  9:00 hod. do 17:00 hod.

obedňajšia prestávka od 12:00 hod.  do 13:00 hod. 

 

PONDELOK  26. septembra 2022 od  9:00 hod. do 17:00 hod. ulice podľa abecedy A – D:

  1. mája, A. Hlinku, Bratislavská, Cukrovarská, Čepeňská, D. Štúra, Dlhá, Dolnočepeňská, Dolnomajerská, Dolnostredská, Družstevná

UTOROK  27. septembra 2022 od 9:00 hod. do 17:00 hod. ulice podľa abecedy F – K:

F.Kráľa, Fándlyho, Garbiarska, Hornočepeňská, Hornomajerská, Hrnčiarska, Hviezdoslavova, Ivana Krasku, Jarná, Jasná, Jelšová, Jesenského, Jilemnického, Kasárenská, Komenského, Konvalinkova, Kostolná, Krásna, Krátka, Krížna, Kukučínova, Kúpeľné nám., Kuzmányho

STREDA  28. septembra 2022 od 9:00 hod. do 17:00 hod. ulice podľa abecedy L – O:

Ľ.Podjavorinskej, Legionárska, Lipová, Lúčna, M.R.Štefánika, Malá ulička, Malý Háj, Matičná, Mierová, Mládežnícka, Mlynárska, Murgašova, Nám. Slobody, Námestie  republiky, Nezábudkova, Niklová, Nová, Novomestská, Nový Majer, Obežná, Orechová

ŠTVRTOK  29. septembra 2022 od  9:00  hod. do 17:00 hod. ulice podľa abecedy P – Š:

Parková, Pažitná, Pekárska, Pionierska, Pivovarská, Pod hrádzou, Podzámska, Poľná, Poštová, Považský breh, Pribinova, Priečna, Priemyselná, Rovná, Severná, Sládkovičova, Slnečná, Slnečná II, SNP, Spádová, Starý Most, Strednočepeňská, Stromová, Svätoplukova, Šintavská, Školská, Športová, Štefana Moyzesa, Šulekovská

PIATOK 30. septembra 2022 od  9:00 hod. do 16:00 hod. ulice podľa abecedy T – Ž:

Tehelná, Topoľová, Trnavská cesta, Tulipánova, Vážska, Veterná, Vinárska, Vojanská, Vonkajší rad, Vysoká, Záhradná, Železničná

 

Zdroj: Mesto Sereď

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tabletky slúžia pre ochranu života a zdravia Vás a Vašich detí pri prípadnej havárii atómovej elektrárne Jaslovské Bohunice.

    A pri prípadnej havárii JE Mochovce? Sú síce ďalej, ale stále blízko,

  2. tie jody si mozes napchat hlboko do zadnice,ked to buchne v tejto blizkosti ako su mochovce,nebodaj jaslovske ,tak ti ta tabletka akurat zasvieti v ruke.

  3. mynona 26. septembra 2022, 23:04:
    ja vysvetlim za fyzika ako lajk, ako nas jodova tabletka ochrani pred neuspokojivou radiacnou situaciou. Ako vsetci vieme zo zakladnej skoly, tak jednym z produktov stiepnej reakcie uranu je aj izotop jodu s polcasom rozpadu cca 8 dni. A ako tiez si isto vsetci pamatame zo zakladnej skoly, ze jod sa v ludsko tele viaze na stitnu zlazu. Ked sa stane nehoda, tak zjeme jodovu tabletku. Stitna zlaza sa nasyti a tym padom uz nenaviaze radioaktivny izotop jodu. O tom, ze clovek po 40 nemoze dostat ochorenie stitnej zlazy, nic neviem, ale nosit v krku 8 dni radioaktivny material by som nechcel. Samozrejme proti ostatnym produktom stiepenia nas tabletka neochrani, ako napr. cezium, ale tie sa neukladaju v stitnej zlaze.

  4. keby to vedeli v hirosime,daju si tabletku a je po probleme.tlieskam,jadrove elektrarne v dnesnej dobe ,silne pochybujem,ze by trpeli unikom radiacie nejakou nedbalostou,alebo poruchou,okrem fukusimi ,ktora nemala zalohovu energiu z druhej elektrarne,mala len svoju vlastnu,co je hruba bezpectnostna chyba,co sa cudujem,ze japoncom to vobec nevadilo.

  5. kecas, fukusima bola napojena na prenosovu sustavu, odkial mohla brat vlastnu spotrebu, okrem toho mali dieselgeneratory pre pripad zalohy, ale to vsetko poskodila cunami. takze tak.

  6. ale vieme,ze mala vlastne agregaty ,lenze tie nestihali,preto sa robi zalohova sustava z inej elektrarne,nie z vlastnej, prave pre tieto pripady,trochu studuj strielas od pasa.

  7. Anonym,ja príbalové letáky čítam vždy a o tom,že ľudia po 40 ke nepotrebujú jódové tablety,hovorili aj odborníci v médiách.

  8. Dospelí vo veku nad 40 rokov po vystavení sa rádioaktívnemu jódu majú s menšou pravdepodobnosťou prospech z liečby jódovými tabletami. Jedinci s rizikom vystavenia vysokým dávkam rádioaktívneho jódu (napr. záchranári, ktorí sa podieľajú na záchranných a čistiacich operáciách), však pravdepodobne budú mať prospech z liečby bez ohľadu na ich vek a mali by byť uprednostnení.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img