ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Moderné odbory Jaguar Land Rover sa s vedením automobilky dohodli !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Peter Mrázik, Viceprezident odborového zväzu Moderné odbory AIOS |MM|   Moderné odbory Jaguar Land Rover Slovensko sa na poslednom stretnutí kolektívneho vyjednávania s vedením spoločnosti dohodli na výraznom zvýšení platov zamestnancov.

Moderné odbory JLR dospeli s vedením nitrianskej automobilky k vzájomnej dohode. Za najdôležitejší úspech považujú odborári skoršie a výrazné navýšenie mzdy najväčšej populácie zamestnancov, výraznú zmenu podmienok odmeňovania a presadenie zachovania kľúčových benefitov zamestnancov.

Konkrétne detaily a presné navýšenia budú odborári prezentovať spoločne so zamestnávateľom najprv zamestnancom a následne médiám.

Som veľmi rád, že sme sa s vedením dohodli. Aj keď išlo o náročné stretnutia, úspešne sme dorazili do cieľa, kolektívne vyjednávanie je ukončené. S vedením spoločnosti sme dosiahli obojstranné kompromisy.  Musím povedať, že k tejto vzájomnej zhode sme sa dopracovali konštruktívnymi dialógmi a ľudským prístupom. Čakajú nás ešte posledné textové a právne úpravy, no ide už iba o detaily,“ uviedol predseda Moderných odborov Jaguar Land Rover Slovensko, Peter Mrázik.

Spolu sa konalo 15 kôl kolektívnych vyjednávaní, na ktorých odborári predkladali svoje návrhy vedeniu spoločnosti, pričom deklarovali, že sú pripravení využiť všetky zákonom dané možnosti, ak by boli požiadavky odborárov zamietnuté.

Moderné odbory Jaguar Land Rover zastupujú v prvom rade zamestnancov. Do kolektívneho vyjednávania sme išli, aby sme pre nás vyjednali lepšie odmeňovanie, benefity a sociálne podmienky. Máme zato, že sme sa dotkli všetkých oblastí pracovných vzťahov. Nechceli sme sa však uspokojiť s prvým protinávrhom zamestnávateľa. Priznávam, boli tu aj stretnutia, na ktorých to vyzeralo, že sa s vedením nedohodneme. Vyjednávanie je však umenie odhadnúť, čo je možné a čo je nereálne.  Naša členská základňa ale bola pripravená na všetko, začo jej patrí veľká vďaka“. Uzavrel predseda Moderných odborov Jaguar Land Rover Slovensko, Peter Mrázik.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img