ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

RUSKÉ VOJENSKÉ VELENIE UTEKÁ Z CHERSONU

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
RUSKÉ VOJENSKÉ VELENIE UTEKÁ Z CHERSONU
Väčšina vojenského velenia ruského útočníka už Cherson opustila.
Ruskí útočníci už pochopili, že ich plány v regióne nedokážu splniť.
Oznámil to prvý podpredseda Chersonskej regionálnej rady Jurij Sobolevskij vo vysielaní počas informácie cez telefonické spojenie.
„Toto bol zrejme hlavný dôvod, prečo ruské vojenské velenie skutočne opustilo Cherson. To, že väčšina z nich už Cherson opustila, máme z overených zdrojov,“ povedal Sobolevskij.
V komentári k operačnej situácii v regióne, najmä k tomu, že ukrajinské delostrelectvo zničilo všetky mostné prechody cez Dneper a teraz Rusi prenášajú všetko velenie na pravý breh, povedal: „Môžem to potvrdiť. Orkovia totiž dnes nemajú jedinú bezpečnú logistickú cestu; takú, ktorá by uspokojila ich vojenské potreby práve na zabezpečenie vojenskej skupiny, ktorá sa nachádza presne neďaleko Chersonu.
Potvrdil tiež, že všetky tieto tepny sú teraz pod plnou paľbou ozbrojených síl Ukrajiny.
Dodal, že Antonovský most, napriek pokusom ruských okupantov o jeho opravu, je dnes v takom stave, že ho nemožno bez veľkého rizika využívať ani ako peší prechod.
„Aj ako peší prechod by bolo pre ľudí veľkým rizikom, keby (okupanti – UNIAN) tento most vôbec otvorili. Pre ľudí je uzavretý, dnes na tento most nepúšťajú ani civilistov. Škody sú už veľké a po každom ďalšom údere Ozbrojených síl Ukrajiny sa toto všetko znásobuje. Naozaj sa tam snažili urobiť nejakú opravu, ale celá ich „oprava“ je odstrániť poškodenú dlažbu, dať tam betónovú platňu a prekryť to povrchom vozovky… Okupanti už pochopili, že tieto opravy môžu Ozbrojené sily Ukrajiny kedykoľvek zastaviť.
Som si istý, že orkovia už nebudú môcť tento most vojensky využívať,“ zdôraznil prvý podpredseda krajskej rady.
„Máme tiež dôvod domnievať sa, že ruskí okupanti majú v
skutočnosti veľmi zlú morálku. Chápu, že ich scenáre, ktoré plánovali pre Chersonský región, sa nerealizujú. Nič m nevyšlo doteraz, nič im nevyjde ani v budúcnosti.
Neexistuje tu žiadna podpora zo strany obyvateľstva…
A navyše, ak zároveň popri dosahovaní neustálych úspechov Ozbrojených síl Ukrajiny opustilo Cherson ešte aj ich vojenské vedenie, morálka okupantov nie je vlastne žiadna,“ dodal Sobolevskij.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Včera tu pán Veselický použil Sokratov výrok: Preosial si to, čo mi chceš povedať, cez tri sitá?“. V tomto kontexte, by som ho dnes chcel použiť ja. Kto tu rozlíši,čo je pravda a čo lož?

  2. ty vole to je je teda novinka, ja mam rodinu v khersone aj mikolajive od nich mam ze rusi tam nie su uz polovice juna. hruza toto sol!!!

  3. A čo takto dať článoček ako nám ukroruina z vďaky za pomoc vypla ropu.Alebo to sa nehodí do propagandistického krámu???.

  4. Toto je názor trocha iného odborníka ako je pani Lucia Štasselová – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/637225-the-guardian-sa-pyta-vydrzi-europa-pri-ukrajine-nevrazi-jej-noz-do-chrbta/

    Vzhľadom na to, že pravdepodobne neexistuje cesta k priamemu vojenskému víťazstvu, nie sú ostatné možnosti Kyjeva príliš lákavé. Napriek očakávanej južnej ofenzíve, húževnatej obrane Doneckej oblasti a výbuchom na Kryme z minulého týždňa čaká Ukrajinu – a tým pádom aj Západ – brutálna opotrebovávacia vojna, ktorá potrvá aj roky.
    Súbežne s tým sa bude zvyšovať tlak na prímerie alebo nejakú nepochybne dočasnú mierovú dohodu, ktorá by uľavila Európe od ekonomickej bolesti. Pravicové populistické strany v Taliansku aj inde sú pripravené to využiť. V Nemecku je podľa prieskumov verejnej mienky až 50 percent respondentov pre odstúpenie územia Rusku.

    Najväčšie obavy ale paradoxne vzbudzuje scenár víťazstva Ukrajiny – takzvaný „katastrofický úspech“ ukrajinských síl, ktoré by napriek všetkým odhadom porazili ruskú armádu a tým ohrozili ruský režim. Táto možnosť západných politikov desí. Ako opísal bývalý britský generál Richard Barrons, zúfalý Putin by sa mohol uchýliť k použitiu taktických jadrových zbraní, aby odvrátil kolaps.

    „Nie je to nemysliteľné – len je na to nepríjemné myslieť,“ varoval Barrons. Ako ale na takúto možnosť reagovať? Mohol by taký, tabu porušujúci zločin, vyústiť do pripojenia Ukrajiny k NATO a totálnej vojny s Ruskom? Barrons na to nedokázal odpovedať, pretože na to nedokáže odpovedať nikto.

    Možnou cestou by bolo zosadiť Putina. S jeho odchodom by kríza, ktorú sám vyvolal, nezmizla – ale ľahšie by sa riešila. V skutočnosti to môže byť pre Ukrajincov (aj Rusov) jediná nádej na šťastný koniec.

  5. Tieto zaručené a 100% overené správy sú už čistý grc. Tuná je krásny príklad toho ako sú využívané médiá. Na odrbávanie a manipuláciu s ľuďmi. Máme tu článok s informáciou, ktorú nikto neoveril, proste jedna bába povídala. Ale, článok o tom alebo diskusiu v médiách, že AI musia po nátlaku zmeniť vlastnú správu o hrdinstvách ukrajinských soldatov, nenájdete nikde. Čo ty nato Miloš? V rámci objektivity? Ako novinár, by si mohol prispieť.

  6. Bezzaujatosti 16. augusta 2022, 11:56
    p. Štasselová neuvádza svoje odborné vedomosti, pozor.
    Uvádza zdroj odkiaľ ich čerpá.
    Alebo si hustý a spoza PC na Slovensku zneguješ informácie od prvého podpredsedu Chersonskej regionálnej rady Jurija Sobolevskeho?

  7. Ja tiež neuvádzam svoje odborné vedomosti, ide o to kto si čo na základe svojho uvažovania vyberie, ja som si vybral názor britského generála Richarda Barrons. A áno určite ho považujem za väčšieho odborníka v tejto oblasti.

  8. Ak by, paradoxne, „hrozilo“ víťazstvo Ukrajiny a Putina by to doviedlo do šialeného stavu použiť atómovú zbraň na zvrátenie stavu, to by bola ťažká polemika USA a EÚ, či obetovať celú Európu alebo radšej „len“ Ukrajinu.

  9. To sa tu zas stretli odborníci na politiku, je mi napiču z komentárov 😀 Hold komunisti im vymyli mozgy a tak to aj vypadá.

  10. Dnes masový vrah Putin vykrikuje z Moskvy, že do neexistujúcej vojny na Ukrajine sú zapojené USA a Veľká Británia. Vraj predlžujú konflikt, ktorý sám rozpútal. Tak on by bol už hadam aj rád keby to skončilo.

    Vrah Sergej Šojgu dnes vypotil, že „Hlavným účelom ruských jadrových zbraní je odradiť jadrový útok, ich použitie je obmedzené na mimoriadne okolnosti, ktoré sú definované v ruských sprievodných dokumentoch a tie sú prístupné verejnosti,“ Tento vrah úplne serie na to, že v Budapeštianskom memorande sa Bill Clinton a John Major zaviazali okrem iného rešpektovať ukrajinskú nezávislosť a suverenitu a riešiť prípadné použitie jadrových zbraní voči Ukrajine.

  11. Takze pekne krok za krokom a Ukrajinci si beru naspat aj Krym.
    „Cez Krymský most prešlo 15. augusta 38.297 vozidiel, uvádza ruské štátne médium TASS s odvolaním sa na miestnu správu ciest. Toto je rekordný počet áut, ktoré cez most prešli za jediný deň. Som zvedavý, či bude dnes rekord prekonaný, napísal na sociálnej sieti Twitter poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko.“ Info je z TA3.
    Utekaju ako svaby. Ponahlaju sa kym im nezrutia Kercsky most.
    A hadam nikto tu nejde spochybnovat rusky zdroj.

  12. to je to embargo na informacie, ktore avizovali v prvy den vojny. Su tu len jednostrane informácie ktore nahravaju ukrajine, ako rusi utekaju ako dostavaju na frak, ako sa ukrajinci hrdisky brania atd, same dalsie somariny.

  13. Anonym 16. augusta 2022, 22:28
    Vies to aj nejako rozvinut ze podla co tak usudzujes, alebo je to iba tvoj nazor, ci vies to nejako podlozit?

  14. Anonym 17. augusta 2022, 8:11
    Neprerataval som nic, citoval som ruske statne medium.
    Mozno maju Rusaci rychlejsie auta 🙂

  15. Bolo by dobré pripomenúť,aby sme neboli znásilňovani podobnými blbostami,lebo,veľa ľudí ešte vie rozmýšľať,a hlavne všetkého moc škodí!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img