ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Policajný zbor a Ústav pamäti národa spolupracujú na informačnej kampani o okupácii z roku 1968

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Policajný zbor a Ústav pamäti národa pripravili preventívno-informačnú kampaň, ktorá najbližšie dni verejnosti priblíži okupáciu vtedajšej Československej socialistickej republiky.

Edukačné videá, fotografie, infografiky a banery budú publikované na oficiálnych komunikačných kanáloch polície na Facebooku (Polícia Slovenskej republiky, Hoaxy a podvody – Polícia SR), ale aj na novom účte, na Instagrame (www.instagram.com/hoaxpz).

Policajný zbor sa rozhodol intenzívne komunikovať tému výročia okupácie z niekoľkých dôvodov. Od vypuknutia vojny na Ukrajine zaznamenávame významné snahy prokremeľskej propagandy a jej aktérov v Slovenskej republike intenzívne vplývať na verejnú mienku našich občanov. Súčasťou týchto informačných operácií je produkovanie dezinformácií, manipulácií a poloprávd, zahlcovanie informačného priestoru neprehľadnými správami a snahy o prekrucovanie historických faktov.

Do poslednej kategórie spadá okupácia z roku 1968. V tejto súvislosti polícia monitoruje pokusy o prezentovanie okupácie ako bratskej pomoci, ktorá ČSSR pomohla a ubránila ju pred skazeným západom, prípadne pokusy o zhodenie zodpovednosti za okupáciu na ukrajinskú armádu.

Uvedené informačné operácie predstavujú mimoriadne nebezpečné ohrozenie bezpečnosti štátu, demokracie a občanov Slovenskej republiky, a preto je zákonnou povinnosťou Policajného zboru vyvinúť opatrenia, ktorým budú tieto aktivity eliminované. Jedným z efektívnych opatrení je proaktívna komunikácia smerom k širokej verejnosti prostredníctvom sociálnych sietí. O tom, že takáto forma komunikácie predstavuje problém pre tvorcov prokremeľskej propagandy svedčia neustále snahy z externého prostredia o zastavenie činnosti analytického tímu Policajného zboru.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym trochu upresnim: asi dobre jebe i ked nerad pouzivam taketo slova.
    Zacinaju sa mi hnusit tieto noviny i ked som ich rad cital.
    Najvacsi hnus je ked novinar zacne podsuvat svoje politicke myslienky a presvedcenie. Beriem do uvahy aj predchadzajuce clanky, pan majitel SOL.

  2. USA taktiez pomaha ukrajine ukoncit vojnu tak, ze jej dodava zbrane za niekolko miliard dolarov. To si len tak, lebo zlta a modra.
    Vobec za to nic nechcu ani nebudu ziadat.

  3. niekedy sa dogrciam ked tu vidim takyto clanok,ze mu nie je nevolno tomu uboziakovi z trnavskej ,carbal co si hovori novinar.podla mna mu za tu propagaciu musia platit snad by nebol az tak jebnuty,aby dookola uverjnoval to iste ,raz je to holokost,raz vojna na ukrajine,potom lebo fico,hoaxy policia a ine picoviny.

  4. ono sa staci pozriet na prve komentare tu a clovek pochopi, preco sa rozhodli pre tuto kampan 🙂 ludia obhajujuci by si mali uvedomit ten rozdiel, ze keby sa takto vyjadruju za kokancov, tak uz by ich stbaci kopali do huby a ich deti by si v zivote neskrtli na slusnej skole.. je kazdeho slobodna vola, co si precita.. nepaci sa ti stranka, tak ju necitaj a nereaguj na nu, lebo komentarmi neziskas ziadny socialny kredit a majitel domeny si akurat povie, dalsi klik dalsi peniaz 😀

  5. Pre hehe,to je presne vaša logika a vás problém.Ked niečo kritizujem,tak to neznamená automaticky,že sa schvaľuje okupácia v 68, alebo StB.O.K.Je to už ozaj smiešne a je to degenerácia ľudského rozumu.

  6. anonym.. problem je v tom, ze je tu clanok o tom, ze policia pripravuje kampan, prosta informacia a ludia z toho robia propagandu a ze im niekto vtlka nieco do hlavy.. kazdy zdravo uvazujuci clovek si prefiltruje infromacie a vyberie si ich zdroj z ktoreho bude cerpat..

  7. Policajný zbor má dosť úloh a je čomu sa venovať. Je mi zahodou z akého dôvodu sa PZ stavia do pozície ochrancu toho čo sa hovorí o okupácii. Ešte nepatria pod Ministerstvo propagandy. Dôvody uvedené v článku sú len prázdne frázy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img