ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Je dobre myslieť na dôsledky dopredu, nie hasiť ich, až keď na nás dopadnú.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Teraz idem napísať niečo, čo sa mnohým mojim priateľom, s ktorými kritizujeme maniere predsedu Oľano, asi nebude páčiť.
Ale dobrá politika nemá rada prvoplánové uvažovanie.
Je samozrejme nad slnko jasné, že podľa toho, čo Igor Matovič predviedol od volieb, je ako partner v tak riskantnom a náročnom podniku, ako je vláda, neznesiteľný. Dnes asi mnohí chápu Bugára, že radšej spáchal politickú samovraždu, ako by šiel s Matovičom do vlády.
Naozaj teda nie som obhajcom súčasného ministra financií. Ale musím sa zastať princípu, ktorý sa zhodou okolností teraz nazýva Matovič. Nie je možné žiadať koaličného partnera, aby odstrelil svojho predsedu, navyše človeka, ktorý osobne dotiahol svoju politickú firmu k víťazstvu, a pritom sa tváriť, že sa inak nič nezmení a koalícia zostane v takom zložení, ako bola. Keď KDH v roku 2005 vyhlásilo, že odíde z vlády, ak tam zostane Rusko, Dzurinda mal na výber, či bude vládnuť bez KDH, alebo bez Ruskovej strany Ano. Nielen bez Ruska. Odvolal Ruska a odišla celá strana. Tak to v demokracii funguje. Preto, keď teraz požaduje Sulík, aby odišiel Matovič, tak vlastne požaduje, aby sa ďalej vládlo bez Oľano. Aspoň kým platí, že Oľano sa rovná Matovič. Keby sme si teraz povedali, že tento princíp tvorby koalícií nebudeme rešpektovať, keby sme tak vlastne naznačili, že koaliční partneri majú právo požadovať hlavy predsedov partnerských strán, ak sa im znepáčia, tak by pravdepodobne už nikdy žiadna koalícia nevydržala. A pri volebnom systéme pomerného zastúpenia by to viedlo buď k permanentnej ústavnej kríze, alebo k faktickej likvidácii pluralitného politického systému. Je dobre myslieť na dôsledky dopredu, nie hasiť ich, až keď na nás dopadnú.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img