ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Ani po výraznej kritike nepodarok za cca 6 000 Eur ani len neskrášlili

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Zhruba 6 000 Eur mesto Sereď pod vedením primátora Ing. Martina Tomčányiho zaplatilo za primitívny rozprašovať vodnej hmly, ktorý je umiestnený na námestí už tri roky. Tento rozprašovať bol prezentovaný bombastickým oznámením v Seredských novinkách za použitia „ilustračného“ obrázku ani len sa nepodobajúceho vyhotoveniu, ktoré dodávateľská firma odovzdala, resp. Mesto Sereď  (konkretni pracovníci s menami, priezviskami a v konkrétnych funkciách) prevzalo za takto vysokú finančnú čiastku.

https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2019-03-11-do-leta-na-namesti-slobody-pribudne-rozprasovac-vodnej-hmly–ktory-osviezi-seredcanov-pocas-horucich-letnych-dni

Realita je takáto:

Minimálne v troch článkoch sme už v roku 2020 verejne kritizovali ako použité materiály, tak samotnú realizáciu rozprašovača a samozrejme sme upozorňovali aj na vysokú sumu, ktorá bol za toto  „dielo“ z verejných finančných zdrojov zaplatená.

S rozprašovačom vodnej hmly to v Seredi dali “na hulváta”

Zostane vodná hmla na námestí v Seredi do zimných mesiacov? – VIDEO

Vo veci evidentne predraženého rozprašovača vodnej hmly bude podané trestné oznámenie

Pripomíname, že samotný rozprašovať, ktorý bol a v súčasnej dobe aj je, len izolačnou lepiacou páskou a plastovými sťahovačkami prilepený o ohnutú pozinkovanú trúbku, stojí v maloobchode okolo 18 Eur a v akcii ho je možné zohnať už niečo málo nad 10 Eur.

Napriek viacerým verejným upozorneniam na pravdepodobne nehospodárne vynaložené finančné prostriedky na „vešiak“ s prívodom vody k cca 15 Eurovému rozprašovaču, nebola zaznamenaná adekvátna reakcia poslancov MsZ, ani hlavnej kontrolórky. Skutočne je nevyhnutné pozrieť sa na to, čo bolo prezentované vedením mesta ako zámer a čo bolo v skutočnosti dodávateľom namontované a mestom zaplatené.

Ktorý bežný občan by takéto peniaze za takýto nepodarok bol ochotný zaplatiť zo svojich peňazí? Ktorý z poslancov MsZ by si takýto nepodarok objednal na svoj dvor, urobil by to snáď primátor mesta Martin Tomčányi?

Ako je možné, že toto už 3 roky nevadí ani architektovi, ktorého kancelária bola za naprojektovanie námestia odmenená nemalou finančnou čiastkou? (architekt je poslancom MsZ) A to naozaj nikomu nevadí, že tento predražený nepodarok máme už 3 roky na mieste, o ktorom hovoríme, že mesto Sereď reprezentuje?

A ako vyzerá rozprašovač vodnej hmly v tomto roku? Fotodokumentácia ukazuje, že pri modeli na rok 2022 sa už neunúvali ani len zamaskovať najlacnejšiu hadičku s tryskami a jednoducho takpovediac „na sedláka“ ju upevnili na ohnutú trubku plastovými páskami. Teda asi tak, ako by to na sezónu za dvacku urobil každý záhradkár na záhradke niekde za „týtešom“.

Tak na toto sú pod vedením primátora mesta Ing. Martina Tomčányiho v meste Sereď míňané finančné prostriedky. Diletantstvo zaplatené napriek tomu, že sa ani len nepodobá predstavenému štandardu inštalovanému na verejných priestranstvách v iných mestách.

To je mesto Sereď za posledné desaťročie…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Presne tak, vsak som tu diskusiu cital, kde jeden pan z horneho cepena pisal, ze Karmazin ohlasil ze kandiduje na starostu a ziadal pritomnych o podporu. A o chvilu na to, bola cela diskusia zmazana.

  2. Pán majiteľ stránky, taktiež aj novinár verím, že v blížiacich komunálnych volbách budete kandidovať za primátora mesta Sereď. Budem Vás voliť,. Všetko viete, všetko poznáte, všade ste bol, poznáte zákony, viete o financovaní, hospodárení, ste výborný manažér a najlepšie viete ako má primátor spravovať mesto. Preto dúfam, že svoje schopnosti využijete v prospech mesta. Treba im ukázať, ako sa to má robiť,aby mesto rozkvitalo. Skúste to! Jednoduchšie je zaplavovať vaše noviny blbími reklamami a stiahnutými článkami z iných denníkov.

  3. myslim ze ako slušni ludia by ste sa mali Majkovi ospravedlnit lebo diskusia o ktorej tvrdite ze bola zmazana bola v skutocnosti pod clankom a stale tam je Nabrezie Harbiarska oziva

  4. A čo vám dekel vyvalilo s toľkými kandidátmi v Seredi? Vidím to tak, že sa hlasy roztrieštia a nepríde k zmene na primátorskej stoličke. Každopádne budem sledovať, že ako sa to bude všetko vyvíjať.

  5. Pardon, ospravedlnujem sa, ano, ta diskusia je pod clankom Nabrezie Garbiarska oziva a nie je zmazana. Nic to ale nemeni sa veci, ze to zneuzil Karmazin na predvolebny miting.

  6. To nie je jediná vec, ktorá je takto urobená. Aj celé námestie je jedna mesačná krajina, kde by tam mal sedieť v tých horúčavách architekt aj s tými, čo tento tzv. projekt odsúhlasili, osvetlenie mesta, chodníky… Jedným slovom nič nie je poriadne urobené, všetko je len odflingané a dobre zaplatené a hoci sa nie raz vzniesla vlna kritiky, žiadna náprava sa nekonala a nekoná. Občan nemá právo na kritiku. Oni sú ako bohovia na Olympe.

  7. urobene na sposob „akozafica“, mesto vyplatilo realizacnej firme a potom si kompetentny prip. kompetenti s realizatorom niekde pri kavicke/pivku podelili 5900 eur a dobre sa pri tom zabavali…fakt je take tazke vystopovat realizatora a zodpovedne osoby, ktore toto odsuhlasili?

  8. @Anonym 16. augusta 2022, 23:34
    Je to vobec dost siroke ?

    Vyjebat stromy a najebat predrazenu dlazbu aby sa tam podrazky topili v lete, to im vzdy islo kokotom…

  9. chlapi a čo myslite z čoho brucho kupil tu „chalupu“ a pozemok pri kempingu? take kšeftiky ako rozprašovac za 6000 či blikačky za 9999,99 určite potešia. Dá sa na nich dobre zarobiť

  10. Pán Majko dobré by bolo spravit aj foto zo šintavskeho mosta..tych skurvencov..prefetovaných….a uz by to mohla zacat rešit policia..aspoň…

  11. Odkiaľ vieš, že si rozdelili 5900,- pri kávičke/pivku? Pri borovičke s kefírom to nemohlo byt?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img