ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Župa získala eurofondy na výstavbu tretieho úseku Vážskej cyklomagistrály zo Šúroviec po most v Siladiciach

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Trnavský samosprávny kraj uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok na výstavbu 5,4-kilometra dlhého úseku Vážskej cyklomagistrály zo Šúroviec po most v Siladiciach. Z Integrovaného regionálneho operačného programu župa získala 1,2 milióna eur. Začiatok realizácie výstavby sa predpokladá po ukončení verejného obstarávania na jar budúceho roka. Trvanie prác by nemalo presiahnuť päť mesiacov.

„Uspeli sme so žiadosťou o eurofondy na výstavbu ďalšieho úseku Vážskej cyklomagistrály. Doposiaľ sme získali dva milióny eur na výstavbu troch úsekov tejto nadregionálnej trasy v celkovej dĺžke 11 kilometrov. Najnovšie nám bolo schválených 1,2 milióna eur, za ktoré postavíme 5,4 kilometra dlhú časť zo Šúroviec po most v Siladiciach. Plynulo tak nadviažeme na 1,7-kilometrovú trasu zo Serede do Šúroviec, ktorú plánujeme zrealizovať ešte tento rok,“ avizoval trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že sa pripravujú žiadosti o eurofondy na úseky spájajúce Šúrovce, Horné Zelenice a Hlohovec v celkovej dĺžke takmer osem kilometrov.

Okrem asfaltového povrchu a príslušného dopravného značenia na tomto úseku pribudnú aj prvky doplnkovej cyklistickej infraštruktúry. Pôjde o cyklistické odpočívadlo, ktoré bude vybavené hromozvodom, drevenými cyklistickými stojanmi, lavičkami a informačnou tabuľou. Na cyklotrase sa bude nachádzať aj počítadlo cyklistov. Župa sa na projekte bude podieľať päťpercentným spolufinancovaním.

Vážska cyklomagistrála je jednou z tepien, ktoré majú celoslovenský význam, nakoľko spájajú Žilinský, Trenčiansky, Trnavský a Nitriansky kraj. Koncom mája odovzdala trnavská župa do užívania 3,6-kilometrový úsek Vážskej cyklomagistrály medzi hranicou Trenčianskeho a Trnavského kraja a Železným mostom v Piešťanoch.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ak ho postavia tak ako urobili za dolnou stredou tak to bude k nicomu
    zupa TRNAVA nevie stavat cyklochodnik
    a ta cena fantazia
    ozaj kolko sa ujda na cyklochodnik

  2. Nekuvikajte dopredu a nedehonestujte prácu mnohých ľudí, keď neviete čo to obnáša a že sa na realizácii podieľajú ľudia, ktorí to robia s nasadením a sú to odborníci – ja sa už neviem dočkať, kedy sa preveziem.

  3. No som zvedavý, ked to budú stavať tak ako 1,7km úsek z Horného Čepena do Suroviec cize od Júna kedy mali začať stavebné práce sa nespravilo vôbec nič. Tak možno do 2030 tam bude niečo stáť

  4. Treba to nechať tak, všetci tam jazdia na horských bicákoch, že na nejakom úseku neni poondiaty asfalt im nezabráni, aby si šli pekne až do Piešťan! Ani mne by to nevadilo…ale nemám horský bicák 🙂

  5. Anonym 15. augusta 2022, 15:38
    Čítal si vôbec článok?

    TT SK |MM| Trnavský samosprávny kraj uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok na výstavbu 5,4-kilometra dlhého úseku Vážskej cyklomagistrály zo Šúroviec po most v Siladiciach.

  6. článok som čítal,bud si tak tupý,alebo už neviem čo. Píše sa v tom článku,že ten most v siladicach ide cez váh? Tým mostom myslia most cez horný dudváh,ktorý tečie cez siladice. Už to chápeš? Ten potok pretína týteš,takže potial by to mali vyasfaltovat. Bol si vlastne niekedy v siladicach? A vieš vobec čítat? Lebo sa mi zdá že nie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img