ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Z ďaleka viditeľné dominanty Mesta Sereď začínajú vyhľadávať turisti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Vyzerá to tak, že absencia AutoCampingu na „Ostrove lásky“ v Seredi neprekáža turistom a dokonca ani karavanistom. Môžeme teda spokojne povedať, že do mesta po dvoj ročných opatreniach súvisiacich s pandémiou, dorazili „prví turisti“.

Na spokojne oddychujúcich turistov ležiacich v karavane odstavenom medzi odpadkami na pozemku primátora mesta Martina Tomčányiho nás upozornili čitatelia SOL. Neverili sme a tak sme sa išli pozrieť osobne.

Skutočne, v areáli bývalého MILEXU nateraz známom viac, ako výrobou a predajom sušeného mlieka bezdomovcami, kopami odpadov (aj nelegálne navozených zo zahraničia) a predajom drog, je odstavený otvorený karavan s oddychujúcou (po čom?) osádkou.

Zatiaľ sa nám nepodarilo zistiť, či sa jedná o novú podnikateľskú aktivitu vlastníkov pozemku bratov Tomčányiovcov, alebo skutočne turistiku v našom meste. A nepodarilo sa nám ani zistiť, čo konkrétne v tomto areáli plnom odpadkov, bezdomovcov a feťákov osádka karavanu vyhľadala. V blízkosti sa totiž nenachádza žiadna historická, či kultúrna pamiatka, reštaurácia, a miesto sa pre bežných turistov zatiaľ nejaví byť nijako zaujímavým.

No nič, možno to plánuje primátor Tomčányi  z pozície vlastníka pozemku zmeniť. Preto sme sa ho na to spýtali priamo:

Pán Ing. Martin Tomčányi,

na základe upozornení občanov mesta Sereď, je aktuálne na Vašom pozemku v areáli bývalého MILEXu odstavený karavan, v ktorom „kempuje“ jeho osádka (snáď len ona).

Ide o miesto verejne prístupné, dlhodobo  značne znečistené odpadkami bez napojenia na infraštruktúru nevyhnutnú k vykonávaniu aktivít zameraných na turistický ruch a známe skôr bezdomovcami, predajom drog a ako skládka odpadov snáď všetkých druhov, aj odpadov na Slovensko nelegálne dovezených zo zahraničia.

V mene čitateľov SOL sa Vás pýtame, smeruje rozvoj turistického ruchu v súčasnosti, alebo  budúcnosti k propagácii Mesta Sereď cez aktivity ako napríklad prehliadka skládok nelegálneho odpadu zo zahraničia, adrenalínové výstupy na rozpadajúci sa skelet haly, zápas s feťákom o dennú dávku drogy, nocľah s bezdomovcom v novej kope odpadkov, alebo podobnou aktivitou ktorú je možné vykonávať v lokalite bývalého MILEXu?

Pán Tomčányi pýtame sa Vás ako vlastníka predmetnej nehnuteľnosti, vyhovuje Vám takto odpadkami znečistený pozemok na ktorom sa každý deň a noc zdržujú bezdomovci a zdrogovaní feťáci, prípadne na ňom „kempujú turisti“ v karavane?

Vašu odpoveď uverejníme v plnom znení a žiadame ju zaslať e-mailom na adresu  majko@majko.sk.

Za SOL, Miloš Majko

– – –

Skutočne sme sa intenzívne zamýšľali, do akej rubriky zaradíme tento spracovaný podnet občanov mesta Sereď. Zvažovali sme rubriku cestovanie, história, kultúra, životné prostredie, niečo so samosprávou, no nakoniec sme sa rozhodli počkať na vyjadrenie vlastníka pozemku. Následne článok preradíme, čo sa samozrejme dozvedia aj samotní čitatelia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán majko verte že tiež neschvaľujem to čo ste sa vďaka zodpovedným občanom dozvedel, ale poviem vám že sarkazmus akým ste tento článok napísal svedčí o tom že ho máte na rozdávanie. Samozrejme že nikto od vás nemôže požadovať aby ste zisťovali čo a ako. Zaujímavé je že ľudia neupozornia primátora alebo políciu ale vás, myslím že dobre vedia že keď upozornia vás bude zábava keby upozornili políciu tak zábava nebude.

  2. mali ste sa opytat tych ludi, co tam robia, to je taka finta, ze ak chces nieco vediet, tak sa spytas… alebo proste naklepes clanom plny dristov ako sprvny bloger.. vela stastia v rieseni tejto zahady tisicrocia <3 dufam, ze sa dopatrame odpovedi a konecne budeme mat dusu na mieste..

  3. pravidelne sa tam diluju drogy ,nemal by byt brucho spolupachatel,ked sa to odohrava pravidelne na jeho pozemku?pozemok je naozaj zivo vyuzuvany,prostitucia,dilovanie drog,nelegalny vyvoz odpadu,a mozno aj zapalene auto,brucho to ma rozrobene na vsetky strany,na to pozor tam byva vysoky trest!

  4. Zaujímavé, na každú bezvýznamnú podozrivú sprostosť vedia občania volať políciu, nech to preverí a zrazu na podozrivý karavan je podnet u SOL a chcete písomné vyjadrenie. Tak dajte polícii oznámenie o podozrivom karavane, nech to preverí a budete vedieť. Toto mi pripadá detinské, hodné 10 ročného decka.

  5. Ja som oslovila redakciu lebo mám veľmi zlé osobné skúsenosti s pánom Primátorom.Raz som sa podpísala pod otvorený list a pána Primátora nezaujímalo čo je v ňom ale kto to podpísal a ja som potom mala dlho problémy.Pán Majko napísal krásny článok a ja chcem poznať odpoveď pána Primátora.Kupujeme na tej plynke bomby a vždy tam je pohyb ale dneska to bol vrchol.Karavan a v ňom sa vyvaľovali jako v kampingu.A okolo samí fet.

  6. Pre Mária 10. augusta 2022, 20:40

    Okrem kontaktovania primátora sa dá ešte kontaktovať polícia. To je štátom alebo samosprávou zriadená inštitúcia. Stačí mať rozhľad. Ale aspoň ste napísala, prečo nie primátor. Tam skončili vaše možnosti.

  7. Volať políciu? To si robíte srandu? Suseda volala políciu kvôli inému susedovi. Prišli dotyčného vyšetrovať a samozrejme mu povedali, kto sa sťažoval. Do rána mala prepichnuté všetky štyri pneumatiky.

  8. Zial, musim aj tymto sposobom konstatovat, ze – Mária 10. augusta 2022, 20:40 – ma pravdu. Nie je sama, obavy nie len z perzekucii, ale tiez o majetok, bezpecnost a dokonca zivot ma viac ludi, preto aj mnohym autorom clankov, spolupracovnikom media a dokonca aj ludom davajucim informacie, garantujeme zachovanie anonymity.

    Je to smutne, no tieto mafianske paktiky Sicilie osemdesiatych rokov v nasom meste pretrvavaju…

  9. Pán veľký redaktor, píšete len kraviny, nič podstatné a vašou jedinou témou je len primátor mesta. Vám to stačí, aby ľudia čítali sprostosti a Vy sa vytešujete koľko padne do kešene za reklamy. Nebyť témy primátor,neboli by ani eurá z reklami.

  10. Policajti sa majú zaoberať tým čo sa nahlasuje, nie ste povinní im po telefóne oznamovať meno ani adresu. Ak to odmietnete, je to vaše právo, ale ich má zaujímať obsah oznámenia.

  11. Ze citatelov SOL to zaujima :D:D:D. Dobre trepes Milosko. Trapny clanok ako aj ty. Inak velky novinar Milosko Majko kedy nam citatelom odpovies preco si sa nevenoval a doteraz sa nevenujes zvoleniu Lukasa Slapaka ako kandidata na prisediaceho k sudu? Mas s nim nejaku dohodu, ze do tejto temy sa nemas starat? Alebo ta tato tema nezaujima? Alebo je v tom nieco ine? Toto zaujima tvojich citatelov a nie daky karavan v nejakej ruine. Tak poprosim odpovedz.

  12. Anonym 11. augusta 2022, 14:27 z casti mas pravdu a z casti aj nie. Ide o to co sa oznamuje. Tam kde treba poskodeneho treba dake udaje. Kde nie je treba meno poskodeneho netreba uvadzat. To len aby sme si to dali na pravu mieru.

  13. seredan 11. augusta 2022, 17:21 – Ty tupelo, pises – citujem:

    „zvoleniu Lukasa Slapaka ako kandidata na prisediaceho k sudu?“

    a pytas sa mna. Chapem, ze mantinely Tvojich mentalnych schopnosti Ta nepustia dalej.

    Pytas sa nespravnej osoby, ja som ho NENAVRHOL, ani NEVOLIL.

    Mna NEzaujima Lukas Slapak, ale KTO HO NAVRHOL a preco ho poslanci MsZ zvolili bez osobneho predstavenia sa a vypocutia.

    A ked ma budes platit, budes mat moznost aj rozhodovat o tom, comu a kedy sa budem venovat. Takto mozes citat, alebo nechat tak.

    Nateraz mozes pekne podakovat, ze som tejto odpovedi venoval dve minuty svojho zivota.

  14. Majko, ked ty mozes niekoho nazvat tupelo, tak moze niekto teba nazvat skaredy curak ? Prosim o vyjadrenie do dnesnej polnoci.
    Velmi mi na tom zalezi. Dakujem a prajem ti to, co vacsina rozumnych ludi.

  15. A teba co, postipala vcela a si sa prebral z opileckej komy? To sa vy, tupe hovna privolavate nejakym odpornym pachom, alebo vas za to plati pupkac a jeho ritolezi?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img