ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Keď hviezdia tí najmúdrejší

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad /  Ľubomír Veselický /

Dva roky nechceného odvykania od kultúry a možno aj vyššie ceny vstupeniek znamenajú čoraz častejšie rušenie koncertov i divadelných predstavení. V chlieve sociálnych sietí potom kvitne neinformovanosť prezentovaná názormi, ktoré by pokojne mohli slúžiť ako ukážková diagnóza pre odborníkov z oblasti psychiatrie.

Podnetom na uhnuté úvahy bolo 3. 8. 2022 oznámenie o zrušení vystúpenia šesťdesiatčlenného súboru Lúčnice a Vojtu Nedvěda. Oznámené technické príčiny by mali byť v budúcnosti nahradené nekompromisným odôvodnením. Zrušené pre nezáujem.  V predpredaji si na vystúpenie zakúpilo lístky „až“ 138 záujemcov. Tržba za predané lístky v predpredaji teda bola 2 438 €. Reálne náklady na uskutočnenie vystúpenia predstavovali  20 000 €.

Dom kultúry má svoj rozpočet. Nie každá kultúrna akcia je plusová, ale viac ako sedemnásťtisícová sekera kvôli 138 divákom je prisilná káva aj pre rodených filantropov. Ak teda hľadáme príčiny neuskutočnenia kultúrneho predstavenia, je dobré pozrieť sa aj na druhú stranu mince.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Áno, kultúra v Seredi ide ku dnu.Už keď tu bol Vojta Nedvěd s otcom,mne bolo trápne za nich,koľko málo ľudí tam bolo.Keď v campingu začnú vyberať vstupné pre kapelu,hneď sa viacerí dvíhajú a odchádzajú..Ja chápem,že je všetko drahé,ale ani kultúra nie je za vatikánsku menu😬.

  2. Je fakt že treba písať pravdu, Seredské novinky píšu – Dom kultúry Sereď oznamujú, že z technických príčin sa podujatie RUŠÍ ! Pravda je že sa ruší z ekonomických príčin. Na druhej strane Amfitáter píše – Akcia bola zrušená pre nedostatočný počet predaných vstupeniek organizátorom, nie akcia bola zrušená preto že si záujemcovia nezakúpili…

  3. A ak smiem?Ako to bolo z tym Acceptom?Vysvetlite aj to?Preco ludia co nechceli ist do saly nedostali spat vstupne.Ako toto vysvetlite?

  4. Že nemáte hanby sa vôbec takto verejne vyjadriť.

    Cit.: Nie každá kultúrna akcia je plusová, ale viac ako sedemnásťtisícová sekera kvôli 138 divákom je prisilná káva aj pre rodených filantropov. Ak teda hľadáme príčiny neuskutočnenia kultúrneho predstavenia, je dobré pozrieť sa aj na druhú stranu mince.

    Pýtam sa, ktorý futbalový zápas futbalistov nášho mesta bol plusový a predsa sa každoročne do futbalu nacpali stovky tisíc eur pre zábavku pár jedincov v neprospech väčšiny občanov. To nikomu z MÚ nikdy nevadilo.

    Človek, ktorý vysloví v podmienkach nášho mesta takéto vyjadrenie nemôže mať kožu na tvári. Ako hlboko musí v tomto prípade klesnúť charakter človeka.

  5. absolútny súhlas. najviac tu „hviezdi“ náš vice a už by si mohol zbaliť veci a odísť z úradu. Takto povýšenecky a arogantne sa správať k ľuďom v meste nedokáže hocikto.

  6. V dnešnej dobe dať 20€ za lístok pre jednu osobu nemôže každý. Pán poslanec mal viac šetriť na futbalistoch a mohli zadotovať toto vystúpenie, ktoré by určite potešilo aj deti.

  7. Veselicky je jeden arogantný trkvas, ktorý ostal myšlienkami v dobe komunistickej. Všetci sú chujovi len on zjedol všetku múdrosť sveta a on určuje čo je správne a čo si máme myslieť. To ho učili na vysokej škole života v Sládkovičove odbor veci zbytočné a hrosia tvar na požiadanie bez chrbtovej kosti.

  8. Cudujete sa? Ja uz nie. Po vystupeni Tublatanky, kedy mi polovica Serede povedala, ze tam boli uz pol hodinu po zaciatku koncertu zadarmo, lebo ved brana bola otvorena, nebudem mat chut si vstupenku na podujatie kupit v predpredaji este dlho. Je to vysmech ludom, ktori chcu podporit kulturu bez obchadzania pravidiel.

  9. Nebolo zadarmo, ti ludia tam vliezli neopravnene cez branu potom co vyslo von obsluzne vozidlo a nebola to polka serede len par desiatok ludi, v podstate su to zlodeji, tak ked sa vam chvalia pochvalte aj vy ich …

  10. Ľubomír Veselický 5. augusta 2022, 12:20:
    Netreba si mýliť osobný útok s útokom na verejnú volenú funkciu. Ak je to pre Vás to isté, treba si v tom urobiť jasno.

  11. Pre Ja z 5.8.2022 12:20
    Mám v tom celkom jasno. Volený funkcionár a súkromná osoba sú vždy jednou a tou istou osobou. Ak budete poslancom a niekto Vám napíše, že chodíte na všetky vystúpenia zadarmo, tak urobíte čo?
    Poviete si, že ako súkromná osoba ste si kúpili vstupenku a teda sa Vás to netýka? Alebo to budete vnímať ako sprostý útok na svoju poslaneckú pozíciu, lebo ste si vstupenku kúpili. Boli ste na vystúpení ako súkromná osoba, alebo ako poslanec? Je vôbec možné pripustiť si takúto schizofréniu? Veď ste stále iba jedna osoba. Tie kecy o tom, že verejný funkcionár musí zniesť vyššiu mieru kritiky sú dobré akurát tak pre novinárov. Tí chumaji dokonca vymysleli na tento druh urážok nový termín. Vraj „HODNOTIACI ÚSUDOK!“ Aká je prax? Posúdenie hranice medzi kritikou a sprostou urážkou je v prípade sporu na „nezávislom“ sudcovi. A ten to odfajčí s poukázaním na výrok Európskeho súdneho dvora o povinnosti politika zniesť vyššiu mieru kritiky. Podľa Kapitána som arogantný trkvas, ktorý ostal myšlienkami v dobe komunistickej. Je to jeho názor. Môj názor je, že trkvas je on, lebo píše o tom, o čom nemá základne informácie. Diplom z práva mám z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici . To, že prednášky sa konali v Sládkovičove bolo iba organizačnou vecou fakulty.
    Ďalší „odborník“ preukazuje svoje úbohé vedomosti tým, že porovnáva Dom kultúry, ktorého zriaďovateľom je mesto. Mesto platí prevádzku Domu kultúry a Dom kultúry zodpovedá mestu za svoj hospodársky výsledok. Porovnanie DK so združením ŠKF Sereď v kategórii neziskových organizácií, ktoré má vlastný rozpočet, a iba jedna z jeho príjmových položiek je dotácia mesta, je falošné, účelové a scestné. Mesto v tomto prípade nemusí zaujímať návštevnosť futbalových stretnutí a príjem zo vstupeniek. Tak o akej koži na koho tvári sa mám baviť s takýmto nemtudom?
    Za viac ako 20 rokov skúseností v miestnej samospráve som na poznámky anonymných okydávačov o mojom charaktere rezistentný.
    Preto keď mám zlu náladu, otvorím si diskusiu na SOL. Tam s dozviem aká som arogantná sviňa a hneď mi je lepšie. Takže táraji, zbytočná snaha.

  12. Pre LV – aj toto sa dá liečiť. Dúfam, že na jeseň odídete na smetisko dejín komunálnej politiky a na vaše miesto príde niekto schopnejsi a najmä menej arogantný

  13. Za 20 rokov skúseností v miestnej samospráve sa už mohol naučiť, že základným princípom je, že úrad a úradníci, vrátane volených zástupcov (aj orgánu samosprávy) sú tu pre ľudí. Tým nevzniká ani len náznak oprávnenia správať sa k voličom, daňovníkom,… arogantne, drzo, povýšenecky… Ale to je diagnóza pozorovateľná u viacerých priamo volených v Seredi. A to je zle, zle,… Chápeme sa, že!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img