ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Opitý kolobežkár uprostred noci

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Trnavskí dopraváci zastavili staršieho muža v nedeľu, krátko po polnoci, na ceste pri meste Leopoldov. V dychu mal viac ako 1 promile.

Pán ich pozornosť upútal nielen tým, v akom čase sa preháňal na svojej e-kolobežke, ale aj samotným štýlom jazdy. Za mesačného svitu nemal na sebe žiadne reflexné prvky a ani prilbu. Samotná kolobežka síce bola osvetlená, no muž v tmavom oblečení bol len veľmi ťažko spozorovateľný.

Policajti 60 ročného kolobežkára skontrolovali a podrobili dychovej skúške. Na displeji merača vyskočila hodnota 0,52 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,08 promile. Hliadke sa priznal, že ide z leopoldovského festivalu a že tam v ten večer vypil 4 pivká.

Kolegovia Hlohovčanovi ďalšiu jazdu zakázali a kolobežku si tak domov musel odtlačiť peši. Muž je za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky riešený v správnom konaní.

Upozorňujeme kolobežkárov, že aj oni sú v hľadáčiku policajných hliadok, a tak ako ostatní účastníci premávky musia dodržiavať stanovené pravidlá.

Jazdci na elektrických kolobežkách sú považovaní za vodičov nemotorového vozidla. Preto pre nich taktiež platí pravidlo, že počas šoférovania nesmú byť pod vplyvom alkoholu. Výnimkou je len jazda v obci alebo na cestičke pre cyklistov. No aj tu platí obmedzenie, že osoba nesmie nafúkať viac ako 0,5 promile.

Zároveň apelujeme na kolobežkárov, cyklistov a chodcov, aby nepodceňovali význam reflexných prvkov a aj počas jazdy na nemotorovom vozidla mali na hlave, pre svoju vlastnú bezpečnosť, riadne upevnenú helmu.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img