ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Chceme ideálnu vládu? Tak buďme ideálni občania.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Dorota Nvotova
👍 Chceme ideálnu vládu?
Tak buďme ideálni občania. 👍
Chceme vládu, ktorá sa neškriepi medzi sebou, nekradne z verejných zdrojov, zároveň je pro európska, sociálna aj pravicová, chráni menšiny- ale preboha nie na úkor väčšiny, skrátka vládu snov.
Ale akí sme my? Zbierame v marci bločky od pumpárov, zvyšujeme si náklady kde sa len dá, snažíme sa vydrbať zo systémom, lebo však štát mi nikdy nič nedal a nedá, uplácame policajtov, lekárov, riaditeľov škôl a škôlok, bonzujeme, intrigujeme a potom ideme protestovať. Podaktorí pred bonaparte, vadí nám daňový podvodník, ktorý podvádza viac ako my, čože je to mojich pár eur čo som ošklbal štát oproti jeho miliónom?
Iní protestujeme v čase pandémie ochromujúcej celý svet proti rúškam a očkovaniu, a potom v nemocniciach mrieme a zase je na vine štát, lebo má poddimenzované zdravotníctvo. Áno návadzali nás k tomu, zámerne, populisticky, ale sami dobre vieme, že ani Fico nemôže z človeka spraviť pablba. Fico vďaka pablbom existuje.
Táto vláda má naozaj na míle ďaleko od ideálnej, a to v každom smere. Má ( či mala?) však dôkežitý mandát- poupratovať.
Keď vojdeme do úplne špinavej, rozhádzanej, plesnivej, rozkradnutej a polospadnutej chalupy, čo urobíme prvé?
Vynesieme bordel. Rozlámané okná, spadnutú prehnitú skriňu, vynesieme myšacie hovná, všetko vyderatizujeme, proste vyhrnieme rukávy a najprv riešime bordel. Potom budeme nielen vešať záclonky, ale aj riešiť statiku, či klásť nevyhnutnú novú dlažbu.
Pri čistení občas na niečo šľapneme, niečo viac pokazíme ako bolo, niekedy omylom vyhodíme starožitný svietnik, ktorý bolo treba len vyčistit. Chýb sa dá spraviť veľa.
Táto vláda mala mandát čistiacej vlády, ktorá nám mala pomôcť vyjsť z temna. Mať upratanú, čistú chalupu. So základným vybavením. A mala postupne dokupovať záclonky a lampičky. Aj keď nie každý upratovací manéver sa tejto vláde podaril, myslím, že snaha sa jej uprieť nedala. Ľavá ruka síce nevedela čo robí pravá, jedna noha potkýnala druhú, ale dajako to pomaly vypratávali.
A my sme celý ten čas frflali. Na všetko. Na čistiace prostriedky, na použité náradie, každý sa stal odborníkom na niečo- upratovačka sa stala architektkou, murár statikom, zo Slovákov sa vyrojil dav skúsených majstrov a zároveň hejterov. A keď vypratávame chalupu, títo prílstojaci susedia, čo sa všetkému rozumejú- to sú tí, čo nám ich ozaj treba najmenej.
Vláda by mala nielen vládnuť, ale aj všetko “zvládnuť”. Táto to nezvládla, a to nielen pre vlastné chyby.
Je to aj vďaka nám. Nie sme ideálny občania. Sme pomstychtivý, radi si nájdeme jedného vinníka na všetko a potom ho ukameňujeme. Radi prezliekame ( a to aj historicky) kabáty, radi sa prešmykneme skratkami, sme neviditeľní, keď treba konať a hádžeme sa rozmaznane o zem, keď treba držať hubu a krok a byť nápomocní.
Nie za všetko môžu politici.
Nesieme spoluvinu.
Táto vláda naozaj nieje ideálna, ale to čo príde bude horšie. Uvedomíme si to ale až neskôr.
Na mafiánskych chatách pod jeleními parohami teraz pravdepodobne búcha šampanské.
Šampanské napustené jedom pre nás všetkých.
Nazdravie.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. nj celkom sranda… az na to ze lekarov ludia uplacaju, aby sa napriklad vobec dostali na operaciu… zlepsenie pravopisnych schopnosti by isto prispelo k tomu, aby ludia autorku vnimali serioznejsie… vlada by tu mala byt pre ludi a ludia sa len adaptovali na system, co tu nastolili ludia spati s politikou… vzdy platilo, ze poctivi a nevinni su najcastejsie obete krivdy…

  2. Národ nepotrebuje ideálnu vládu. Národ nepotrebuje primitíva z Trnavy. Tomuto článku nerozumie ani ko ko. T. Jedine tá spisovateľka co nevie kde napísať ypsilon, a nakoniec aj štúr povedal ze načo je slovenčine ypsilon.

  3. Je smutné ale zároveň povzbudzujúce do budúcna, že už len takéto indivíduá verejne obhajujú túto vládu. Procko s Matovičom iných obhajcov ich pôsobenia medzi inteligenciou jednoducho nemá

  4. Tejto osobe je jedno kto príde ona vie že bude horší. Je zaujímavé ako všetci vedia čo príde a že to budú mafiáni podvodníci a zločinci, ale že to príde z demokratických volieb to nespomínajú. K článku iba toľko že…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img