ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

K agresívnemu dieťaťu do Detského domova v Seredi musela byť privolaná polícia a záchranári

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď/ Dnes vo večerných hodinách v zariadení CDR (Detský domov) na ul. A.Hlinku v Seredi zasahovala hliadka polície a vo dvore zariadenia sa nachádzalo sanitné vozidlo RZP.

O stanovisko z akého dôvodu v tomto zariadení zasahovala polícia sme požiadali riaditeľa zariadenia Mgr. Jána Jankulára, ktoré sme obratom dostali e-mailom:

Dňa 29.7 o 19:45 mi bolo nahlásené službukonajúciou vychovovateľkou , že malol. dieťa, ktoré je v starostlivosti pedopsychiatra a je umiestnené v reedukačnom centre a v CDR je na prázdninovom pobyte , je agresívne, rozbíja zariadenie na skupine a vyhráža sa fyz. ublížením jej a ostatným deťom. V zmysle mojich pokynov privolala políciu a RZP, ak by bolo potrebné dieťa hospitalizovať na pedopsychiatrii. Po príchode policie sa malol. upokojil. Bližšie informácie s ohľadom na malol. osobu nie je možné poskytnúť. 

 

S pozdravom 

Mgr.Ján Jankulár 

Riaditel CDR Sereď 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pičo ani sa nedivím ze sa tam čavo zbláznil ket sú tam zle podmienky a ešte každé decko agresívne lol každé decko si myslí o sebe ze je nejaký silak

  2. To by chcelo starú školu. Žiadny psychológ ani pedagogický pracovník, len tvrdá ruka. A to som ešte slušne napísal.

  3. „ket sú tam zle podmienky“, najprv sa nauč gramatiku, potom sa vyjadruj a hlavne si preveruj informácie. Ty poznáš, aké sú tam podmienky? Prečo sa nepozrieš na ich „rodičov“, ktorí ich často doslova vyhodili a poriadne ani nevedia, koľko majú detí? Niektoré matky sú počas tehotenstva pravidelne ožraté, na drogách alebo na liekoch. Keď sú deti malé, nemajú žiadnu lásku a potom ich k tomu všetkému odkopnú. A potom sa čuduješ, že nie sú psychicky v poriadku? Ja nie.

  4. V tomto povazujem za nevyhnutne verejne podporit nazor prezentovany dikutujucim anonym 30. júla 2022, 11:28.

    Uplne JEDNOZNACNE je potrebne pytat sa, ako je mozne, ze tieto deti su vobec v detskom domove. Preco sa o ne nestaraju rodicia? Preco tieto deti boli o vyrastanie v rodine ochudobnene prave samotnymi rodicmi?

    Osobne verim tomu, ze personal detskeho domova spravidla robi vsetko co je v ich silach, aby detom dali to, co im prave ich rodicia zobrali.

    Co sa tyka vychovy, som pravdepodobne trosku konzervativny a myslim si, ze ta pevnejsia ruka niekedy neuskodi. Neuskodila nam, ked sme boli detmi, pomohla by aj tym sucasnym.

  5. Dostavaju peniaze a kupuju si za ne alkohol a cigarety.vonku pred domovom vyhulujú a pocuvaju nahlas pesnicky. Ocividne pod lampou je najvacsia tma,nikto stym nič nerobí,tresty nemaju ziadne,len sa na to vychovavatelky pozeraju .

  6. keby naňho vztiahli ruku, hneď by ich prepustili a ľudsko- a detsko- právne organizácie vrátane detského ombudsmana ( ktorého tuším ešte nemáme) by sa zbláznili. A potom sa čudujeme, čo nám to tu aká mládež vyrastá.

  7. Nikto z vás nevie čo si ktoré dieťa prežilo, ako sa to podpísalo na jeho psychike, tak nemudrujte! Rany na tele sa zahoja ľahšie ako na duši! Keď neviete pomôcť, aspoň neublizujte!

  8. Takže nedajbože sa ani nebudeme vyjadrovať k tomu čo si dovolí maloleté dieťa? Prečo by ma malo zaujímať čo prežil a ako sa to podpísalo na jeho psychike? Ja mám názor na to ako sa chová, nad príčinami nech rozmýšľajú tí, ktorí to spackali.

  9. Po hmotnej stránke sa majú až nad mieru dobre, že ani v mnohých rodinách si nemôžu dovoliť dať deťom, čo dostávajú oni. Že im chýba rodina je to pravda a možno, že je im tu lepšie ako doma, kde trpeli nedostatkom, alebo násilím. Dostávajú vreckové, cez letné prázdniny chodia k moru, majú pravidelnú stravu… Koľko z nich by to malo doma? Aj deti v mnohých rodinách sa cítia opustené, keď rodičia sú zahltení prácou na na ne nemajú čas. Ja osobne vidím aj vinu v spoločnosti, nakoľko deti oberáme o bezstarostné detstvo. Už od malička sú vystavené povinnostiam a stresom.

  10. Decký domov škoda slov na co su tam vychovavatelky racej vyfajcuju pred vchodom a kaslu na deti racej pomlčim o decom domove bordel

  11. Práve v týchto chvíľach, na DD otvorené okná, na plné pecky hudba. OK, nočný pokoj ešte nie je, ale piesne typu, citujem: „Ganja, jó to bych si dal“ alebo „Piko to mi nejede“ alebo „Za 100€ by vy***la koňa“…atď.
    Vari dozorný pracovníci nerozumejú po česky/ slovensky, keď túto hudbu nezarazia?Výchovný proces v tomto zariadení je evidentne zvládnutý na jednotku.

  12. Otovi!
    Podľa teba je šéf dopravnej spoločnosti zodpovedný za svojho zamestnanca, ktorý šoferoval ožratý? Si teda riadny dilino. Daj si facku.

  13. Večer som sa pozastavoval nad hudbou, no keď som dnes natrafil po cielenom záujme na tento článok, tak už nemám slov.

    https://www.cas.sk/clanok/524576/matka-dvoch-sestier-je-zhrozena-tehotenstvo-a-potrat-v-detskom-domove-v-seredi/

    „Matka dvoch sestier je zhrozená! Tehotenstvo a potrat v detskom domove!
    Sestry Veronika a Valentínka sú už viac ako päť rokov v Detskom domove v Seredi. Ich matka tvrdí, že deti musela dať do zariadenia, pretože nemala vhodné podmienky na ich výchovu. Teraz to trpko ľutuje.“

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img