ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

V rámci podujatia Tour de Trabant boli mestu odovzdané POI označenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Projekt zaPOIsa je platforma určená na integráciu aktivít jednotlivcov alebo skupiny obyvateľov do regiónu, za účelom podporiť svoje mesto či obec a tak prispieť k jeho atraktivite a konkurencieschopnosti. Zapojiť sa môže každý, kto chce zlepšiť kvalitu svojho prostredia a svojím konaním motivovať a inšpirovať ďalších.

Združenie v sobotu 23. júla zorganizovalo podujatie pod názvom Tour de Trabant, ktorého cieľom bola podpora digitalizácie regiónu. Štart bol v Seredi na Námestí slobody, odkiaľ trasa viedla cez obce a mestá s cieľom v Eko Parku Piešťany.

Martin Červenka ( starosta obce Ratkovce ) odovzdal zástupcovi primátora Ľubomírovi Veselickému päť POI označení, ktoré budú nainštalované na vybraných lokalitách Serede: múzeum holokaustu, mestské múzeum, mestský amfiteáter, camping a mestské trhovisko. Pomocou „bodov záujmu“ sa zvyšuje povedomie o meste v internetovom prostredí cez aplikáciu GO SLOVAKIA. Päť lokalít, ktoré platforma zaPOIsa vybrala sú už na webovej stránke goslovakia.sk. zaregistrované. POI označenia obsahujú QR kódy, ktoré po zosnímaní poskytnú návštevníkom informácie o danej lokalite.

GoSlovakia je inovatívny webový portál pre podporu verejno-súkromného partnerstva, ktorý návštevníkovi ponúkne interaktívne zobrazenie informácií, udalostí a podujatí v regióne s previazaním na spomínané body záujmu. Ponúkne mu možnosti spoznať región na kolesách alebo peši s voliteľným vyhľadávaním udalostí okolo trasy.

Podujatie prišiel na Námestie slobody podporiť poslanec MsZ Tomáš Karmažín, starosta obce Pusté Sady Tomáš Nemeček ako aj verejnosť, ktorá si vystavené trabanty mohla prezrieť. Niektorí si na malom autíčku dopriali aj jazdu okolo námestia.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img