ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Tri typy kampaní

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad /  Ľubomír Veselický / 20 JÚL 2022

Nateraz sa ešte nedá  povedať, že by sa s kandidátmi na primátora roztrhlo vrece. Zaujímavé sú však typy kampaní dvoch už známych kandidátov.

Kampaň  I. typu – žiadne konkrétne sľuby

V prejavoch sú podané  iba všeobecné informácie.  Spomínam si na heslo z minulosti: Sereď si zaslúži viac. Výborne! A ktoré mesto či obec si viac nezaslúži? Výhodou  kandidáta, ktorý nesľubuje nič konkrétne je to, že mu nemožno vytknúť nesplnenie prísľubu. Túto kampaň odporúča špeciálna firma, ktorá kandidáta  za jeho peniaze naučí, čo povedať musí, a čo  nesmie.

Konkrétne.  “Základnou úlohou mesta, a to zo zákona, je „starostlivosť o všestranný rozvoj územia“ a starostlivosť o potreby obyvateľov. Mesto sa musí snažiť, aby bežný občan vnímal, že je tu pre neho, že mu pomáha v každodenných problémoch, ako sú problémy s dopravou, zápchami, parkovaním či odpadovým hospodárstvom, až po vytváranie kvalitného priestoru pre kultúru, oddych a športové vyžitie.”

Z takto podanej informácie ani pri najlepšej vôli netuším, čo vo všestrannom rozvoji Serede chýba, o aké nové potreby obyvateľov sa nové vedenie mesta postará, ako konkrétne bude riešený  problém s dopravou, zápchami, parkovaním,  a čo má byť zhmotnenou predstavou kvalitného priestoru pre kultúru, oddych a športové využitie.

 

Kampaň II. typu – tvrdá kritika existujúceho stavu

Na facebookovej stránke kandidáta, ktorý ako prvý oznámil svoju kandidatúru na primátora mesta je okrem iného uvedené :

– Ihrisko pri Tehelnej ulici postráda akúkoľvek údržbu. Vyzerá, akoby nad ním vedenie mesta zlomilo palicu.

Malá poznámka. Áno je to tak. Lenže obraz  jedného ihriska ešte neznamená, že zanedbané sú všetky  ostatné.

-„Rodiny s deťmi sa nemajú kde hrať“. Tak sa volá môj nový seriál príspevkov, ktorý bude pravidelne odhaľovať katastrofálny stav vybraných seredských ihrísk, sídlisk a vnútroblokov.

Moja poznámka. Katastrofálny stav je vecou osobného názoru, najmä ak iný pohľad na detské ihriská dáva informácia z 12. mája 2022 uverejnená v článku Ing. Slahučkovej. Citujem: Z hlavnej kontroly 26 ihrísk, troch fit parkov, dvoch workoutov a jedného scateparku vzišli bežné nedostatky. Sú nimi uvoľnené skrutky, poškodené dopadové plochy, ošúchané časti hracích prvkov, odlomené drevené komponenty, vyšúchaná zemina pod hojdačkami. „Drobnostiam sa nedá vyhnúť ani v uzatvorených areáloch, tobôž nie vo verejných priestranstvách mesta. Vždy vznikne nejaká závada, či nedokonalosť. Na slovenské pomery sú ihriská v Seredi v nadpriemerne dobrom stave,“ uviedol Ľuboš Vachulík zo spoločnosti RKDI s r.o., ktorá kontrolu v meste vykonala. Praktické skúsenosti má pritom napríklad s ihriskami v mestách Zvolen, Senec, či Žilina.

 

Kampaň III. typu – prísľub nových investičných celkov

V tomto roku sa tento typ kampane zatiaľ neobjavil. Stretli sme sa s ním však pred voľbami v roku 2018.

Boli to napríklad prísľuby  nového Aquaparku, či  funkčného seredského kaštieľa o ktorých hovoril Pavol Kurbel, ale aj dnes už postaveného nového trhoviska na Mlynárskej ulici, ktorý v kampani prisľúbil Martin Tomčányi.

Ktorý typ kampane osloví tento raz väčšiu časť voličov uvidíme po sčítaní hlasov 29. 10. 2022.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nepatrím medzi odporcov súčasného primátora, ale použiť argument že kandidát na primátora ktorý nebol zvolený nesplnil sľub to nebol dobrý ťah.

  2. A čo konkrétne sľúbil Tomcanyi pán bublinar? Trhovisko, ktoré nakoniec do 2 rokov nedodržal (aj keď bolo už nakreslené pred voľbami)? Alebo pláž? Kde je prosím pekne?
    A keď vám chýbajú konkrétne riešenia, prečo by ich mali kandidáti zverejňovať dopredu? Aby ich neohláseny kandidát skopiroval? Alebo každý kandidát na mať zázračné lieky? Nie je to tak, že napr parkovanie treba riešiť komplexne s veľkým týmom ľudí? Čo doteraz vedenie tohto mesta za 12 rokov vyriešilo ohľadne parkovania? Úplne nič. A jediný plán (ktorý bol zastavený lebo voľby sa blížia) je spoplatnenie centra.
    Oháňať sa vyjadrením človeka ktorý od mesta dostane zákazku na revíziu ihrísk, že ich máme v dobrom stave…. To chce tiež dobrý žalúdok. Spýtajte sa radšej mamičiek a oteckov a detí čo si o tých úžasných ihriskách myslia. Len to samozrejme vy nikdy neurobíte, lebo akákoľvek komunikácia s verejnosťou prebieha asi takto: My sme osvietení, múdri a dokonalí vládcovia. Plebs čo viac od nás chceš?!?
    12 rokov ste mohli veci robiť poriadne a teraz už kritizujete tých ktorí ešte takú šancu nemali. Vás keď niekto kritizuje po 12 rokoch pri moci tak sa tvárite, že si to nezasluzite. To, že niekto sa chce snažiť viac ako vy kritizujete ešte pred tým ako sú zvolení. Sebareflexia úroveň -5.
    Pozdravujte bruška že nech sa už pobali.

  3. pal uz do dochodku zaberas mladym miesto teraz sa vies vyjadrit a ked mas zdvihnut sluzobny mobil tak si dosrany co zase odo mna chcu pritom je to tvoja povinnost si za to kralovsky zaplateny ale asi brucho zauradoval a dal ti instrukcie

  4. Základnou úlohou mesta, a to zo zákona, je „starostlivosť o všestranný rozvoj územia“ a starostlivosť o potreby obyvateľov.

    Konkretne predajom teplarne a sponzorovanim futbalu?

  5. Ty co si tam a ………..do stolicky
    A tlacis za statne do gagora
    Nahradi ta lepsi si tam dlho uz
    Odozdaj to lepsim

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img