ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Nedbalosťou a neopatrnosťou vznikol požiar digestora v byte na Garbiarskej ulici – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR HaZZ Trnava |MM|   Hasiči zo Serede dnes po 10. hodine zasahovali pri požiari digestora v kuchyni bytu na Garbiarskej ulici.

Byt sa nachádzal  na prízemí obytného domu. V čase príjazdu hasičskej jednotky už bol odstavený od zdroja elektrickej energie. Likvidačné práce boli zahájené nasadením CO2 hasiaceho prístroja. Zasahujúci príslušníci demontovali časť kuchynskej linky, vrátane tlejúceho digestora a vyniesli ho na voľné priestranstvo pred obytný dom.

Následne bol spotrebič dohasený. Hasiči po úplnom uhasení začali s odvetrávaním bytu. Vykonaná bola aj kontrola rozvodov potrubia na prvom poschodí.

Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu. Príčina vzniku požiaru bola stanovená ako nedbalosť a neopatrnosť dospelých.

Predbežná škoda bola vyčíslená na hodnotu 2 000 €.

– – –

Za poskytnutie fotografií zo zásahu hasičov ďakujeme Marekovi Sladkému.

– – –

AKTUALIZOVANÉ 22.7.2022 – fotografie KR HaZZ Trnava

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ako sme sa dozvedeli, že okrem iného by sa mal správca obytného domu postarať aj o revízie vetrací šácht, nakoľko je tam po rokoch nasadaný prach, mastnota…, ktoré sa potom okrem pachov z iných bytov dostáva aj nečistota do bytov, čo môže spôsobiť i zdravotné ťažkosti. Ale neviem o tom, že by sa to robilo.

  2. Poziar bytu v akejkolvek bytovke je mimoriadne nebezpecny pre vsetky byty.

    Pri rozsiahlejsom poziari bytu nachadzajuceho sa napr. v dvanast poschodovej bytovke napr. na piatom poschodi, dochadza spravidla kciastocnemu zniceniu bytov ako nad poziarom, tak pod nim.
    Nad poziarom su byty a veci v nich vydymene a pod nim po nevyhnutnom zasahu hasicov – zatopene.

    Ludia by mali mat v bytoch dostatok hasiacich pristrojov a dalsie prostriedky nevyhnutne na uhasenie ohna v jeho zaciatkoch, napr. v kuchyni.
    A samozrejme aj dymove hlasice, ktore su dnes uz skutocne nie financne nakladnou investiciou.

  3. odpad tieto prispevky. akoze podme pozert komu sa stalo nestastie a tipujme kto to bol. nehovori sa tomu hyjenizmus nahodo?

  4. anonym 22. júla 2022, 10:54 – uplne vazne. Najdolezitejsia a pre kazdeho znas najlepsia je PREVENCIA.

    Prave tym, ze hasici ukazu, ako vyzeraju nasledky aj na prvy pohlad „drobnej“ nedbalosti, nezodpovednosti, alebo „len“ chyby kohokolvek z nas moze aspon u tej rozumnejsej casti populacie posobit preventivne.

    Povedzme si narovinu – kolkokrat za zivot bezny clovek vidi nasledky poziaru v obyvacke ci kuchyni? Teda, spravidla az vtedy, ked ide o tu jeho.

    A pytam sa, nie je lepsie poucit sa z chyb inych?

    Co sa tyka „videnia vlastnej kuchyne na nete“ – som si isty, ze je vidiet podstatne menej, ako drviva vacsina ludi dobrovolne zverejni na socialnu siet.

  5. Každému z nás sa to môže stať aj pri tej najväčšej opatrnosti. Sme len ľudia, ale nemali by sme robiť také veci, ktorými by sme mohli spôsobiť požiar alebo pohromu, ako napr. starší ľudia páliť sviečky, pričom môžu zaspať a pohroma je na svete.

  6. názor 22. júla 2022, 18:47 – uz som pisal vyssie – kolko domacnosti ma v kuchyni v dosahu gazdinky hasiaci pristroj a plachtu, kolko rodin ma na chodbe bytu, domu ci v garazi funkcne hasiace pristroje?

    V pripade ohna je to o sekundach – verte, je to tak. Najlepsie je – ak uz sa pruser stane – zvladnut ohned IHNED a vlastnymi prostriedkami.

    Kezde serbel vody hlavne v kuchyni pomoct nemusi, zdvihnite zadok a skontrolujte si, ci mate ako pripadny ohen uhasit. Dojdite k zene a teraz hned sa jej spytajte, co by urobila, keby zacala horiet trebars panvica s olejom, gauc, alebo cokolvek ine. Ak zavaha, Vas spanok v byte ci dome by nemal byt kludny…

  7. Tu nešlo o hasení, ale o to, že takáto situácia sa môže stať komukoľvek. A čo sa týka hasenia, napr. v obytných domoch, kde sú na chodbách hydranty, mnoho z nich sú vykradnuté. Sú bez hadíc.

  8. Miloš z vlastnej situácie viem, že aj keď ovládaš teóriu na 110% ale ak k predmetnej situácii príde, tak hlava v tom strese si nedokáže na nič spomenúť

  9. Marek 23. júla 2022, 11:35 – suhlasim, preto len urcitym „zvykom, resp. nacvikom“ mozes ocakavat nejaky vysledok.

    A ked chces „psa bit“, musis mat tu povestnu palicu. Ked nemas prostriedok ako, tazko dosiahnes vysledok.

    Prakticky vsetko v byte je horlave. Niektore veci vysoko horlave. Bud reagujes spravne v par sekundach, alebo utekaj a cakaj na hasicov. Ubezpecujem vsetkych, ze tak dlhe sekundy si este nezazil…

    Mozno by bolo zaujimave, keby ludia v diskusii napisali, ci maju prostriedky (hasiacu plachtu, najlepsie hasiaci pristroj) ak nie v kuchyni, tak aspon niekde na chodbe v byte. Najlepsie viac kusov vohodne rozmiestnenych po byte.

    Ver, ze prve sekundy su dolezite.

  10. Ak sa tu bavíme o nejakej nedbanlivosti, či hasiacich prístrojoch.., boli by ste prekvapený koľko ľudí ani netuší kde má ističe, či hlavný plynový uzáver. A to najlepšie je, ak aj vedia, ale majú ho zatarasený tak, že dostať sa k nemu si vyžaduje dvoch ľudí a pol hodiny práce.
    Hold, ľudia sú stále viac sprostejší a lahostajnejší.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img