ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Skončil ďalší ročník projektu Do práce na bicykli

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Kampaň Do práce na bicykli bola tento rok spustená 1. júna 2022. Súťaž je každoročne určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie, ktoré sa do súťaže zaregistrujú a počas jedného mesiaca dochádzajú do práce na bicykli.

Cieľ projektu

Do práce na bicykli je celonárodná súťaž, ktorej cieľom je podporiť rozvoj trvalo udržateľnej mobility v mestách, motivovať samosprávy, aby na svojom území vytvárali kvalitné a bezpečné podmienky pre využívanie bicykla na prepravu po meste, motivovať zamestnávateľov, aby vytvárali vo svojich sídlach podmienky pre bezpečné uloženie bicykla, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia, a tiež aby prípadnými bonusmi motivovali zamestnancov, aby použili na dochádzanie do práce bicykel, motivovať zamestnancov, aby namiesto motorového vozidla použili na dochádzanie do práce bicykel.

Najúspešnejší ročník

Deviaty ročník kampane môžeme označiť za doteraz najúspešnejší, keďže prekonal všetky doterajšie rekordy. Napríklad počet samospráv sa tento rok do kampane prihlásil až 105. Od roku 2015 sa kampane pravidelne zúčastňuje aj Sereď. Koordinátorkou súťaže bola aj tento rok Eva Kavoňová. Kým v prvom ročníku sa zapojilo iba 5 tímov z nášho mesta, v roku 2016 to už bolo 14 tímov a každým rokom sa ich počet zvyšuje. V roku 2021 ich bolo 29 , no a v tomto roku sa zaregistrovalo 35 tímov so 129 účastníkmi.

Výsledky

Súťaž bola ukončená 30. júna 2022. Organizátori pri jej vyhodnotení prihliadali na celkový počet súťažiacich, počet najazdených kilometrov na bicykli, počet jázd na bicykli a počet súťažiacich. Všetko prepočítané na počet obyvateľov mesta. Tento rok sa víťazom súťaže o najaktívnejšiu samosprávu stalo mesto Martin, na poslednom mieste sa umiestnil Svidník. Zo 105 zaregistrovaných samospráv z celého Slovenska sa do práce bicyklom prepravovalo 4 021 tímov s 13 551 účastníkmi a vykonali spolu 254 138 jázd s celkom 1 868 775,18 km. Na jedného účasníka je to 137,91 km

Umiestnenie tímov zo Serede

Súťažiaci zo Serede sa umiestnili na 14. mieste. Celkom vykonali 3 148 jázd, počas ktorých najazdili spolu 18 528,26 km, čo na jedného účastníka činí 143,63 km.

Najviac najazdených km mali družstvá:
1. Kasztany stalowe – 2 030,61km
2. PREFÁCI – 1 431,88 km
3. Controlling on the bike – 1 045,61 km

Najviac absolvovaných jázd mali družstvá:
1. Špeckatím – 184
2. Bleskovky – 172
3. Šintavské strely – 160

Všetkých zaregistrovaných účastníkov mesto Sereď pozýva na vyhodnotenie kampane, ktoré sa uskutoční dňa 27. júla 2022 o 15:30 v Sobášnej sieni Mestského úradu. Prosíme aj o potvrdenie účasti na skolstvo.sport@sered.sk v termíne do 22. júla 2022.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img