ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Na poliklinike v Seredi bude od septembra nová onkologická ambulancia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Odborných lekárov je v Seredi nedostatok a pacienti musia často za diagnostikou alebo liečbou cestovať do okolitých miest. V prípade ak rodina nevlastní vozidlo alebo ak sa jedná o vážne stavy, tak je dojazd za lekármi komplikovaný.

Nová onkologická ambulancia

Onkologickí pacienti musia v súčasnosti na vyšetrenia či na chemoterapie cestovať najbližšie do Galanty, Trnavy poprípade Nitry či Bratislavy. Od septembra by nová ambulancia onkológie mala byť aj na poliklinike v Seredi. Nachádzať sa bude na 1. poschodí budovy B.  Momentálne tu prebiehajú rozsiahle rekonštrukčné práce, no už o niekoľko týždňov by ambulancia mohla prijať prvých pacientov.

Poskytované služby

MUDr. Kristína Rumanová hovorí, že nová onkologická ambulancia bude poskytovať služby zamerané na liečbu a dispenzarizáciu onko pacientov i paliativnu onkológiu. „Zatiaľ budeme ošetrovať už diagnostikovaných pacientov, ale v budúcnosti máme v pláne vykonávať i preventívnu onkológiu. To znamená, že zdraví pacienti, ktorí majú obtiaže, podozrenie alebo len záujem sa nechať podrobne vyšetriť, tak môžu v ambulancii o túto službu požiadať, avšak takéto vyšetrenie si pacient bude plne hradiť sám. Takéto úkony zdravotné poisťovne nepreplácajú,“ doplnila pre Seredské novinky MUDr. Kristína Rumanová.

Ordinačné hodiny a objednávanie

Ordinačné hodiny budú v pracovné dni  od 7:00 do 14:00 hodiny okrem jedného dňa v týždni, ktorý bude podľa zákona určený ako sanitárny. Ide totiž o rizikové pracovisko, na ktorom sa bude podávať napríklad chemoterapia. Podľa predbežných plánov by po telefonickom dohovore  mali byť pacienti objednávaní na konkrétnu hodinu.

Prijatie nových sestričiek aj pacientov

Onkologická ambulancia momentálne prijme do pracovného pomeru zdravotné sestričky. Zároveň MUDr. Kristína Rumanová oslovuje aj onko pacientov s možnosťou navštevovať od cca septembra novú ambulanciu priamo v Seredi. V prípade záujmu píšte správu na : kontakt alebo volajte na tel.čislo 0919176653

Chceme vrátiť ľudskosť a dostupnosť do zdravotníctva

MUDr. Kristína Rumanová bude jednou z lekárov, ktorí budú v ambulancii ordinovať.  9 rokov pracovala na uznávanom Masarykovom onkologickom ústave v Brne. „Teraz sa snažime obdobný systém ako v Brne vytvoriť  aj na Slovensku. Radi by sme opäť zaviedli do zdravotníctva ľudskosť a dostupnosť pre každého. Ďalej by sme chceli skrátiť čakacie doby na vyšetrenia a následné stanovenie diagnózy. Vieme, aký stres zažívajú pacienti počas tejto doby a našim cieľom je zmierniť tento psychisky náročný čas,“ dodala na záver MUDr. Kristína Rumanová

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img