ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Musíme vždy čakať na tragédiu?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Využívanie nákupných vozíkov obchodných centier niektorými skupinami občanov, prevažne Rómami z Cukrovarskej ulice mimo bežne zaužívaný priestor, parkovisko nákupného centra kritizujeme dlhodobo. Presnejšie už asi 10 rokov.

Práve obyvatelia tejto lokality svoje nákupy v nákupných vozíkoch, ktoré im nepatria, odvážajú do objektu na Cukrovarskej ulici a tam vozíky končia pri kontajneroch spravidla zaplnené alebo zahádzané odpadkami.

Stav v objekte dnes:

 

Na tento stav nás pravidelne upozorňujú občania venčiaci psov alebo bicyklujúci sa po násype. Z času na čas práve v priestore skladovania odpadkov „vznikne“ požiar, ktorý ako by zázrakom obyvatelia objektu sa nesnažia ani hasiť.

Pokým sa vozíky nachádzajú v čiastočne uzatvorenom objekte a neohrozujú iných ľudí prípadne účastníkov cestnej premávky je to viacmenej problém vlastníka vozíkov a možno nedokonalej legislatívy.

Dnes sme boli upozornení na vozík odstavený presne vedľa spomínaného objektu na Cukrovarskej ulici. Vozík sa nachádza na priestranstve vedľa chodníka, ktorý je čiastočne vyspádovaný smerom do cesty. Vozík nie je uviazaný a hrozí jeho posunutie priamo do jazdnej dráhy vodičom. Hlavne v nočných hodinách ide o riziko, ktoré môže skončiť kolíziou a následkami nielen na majetku ale aj na zdraví účastníkov cestnej premávky. Následne za takúto nehodu s najväčšou pravdepodobne ponesie vinu samotný vodič, ktorý „mal predvídať“ prekážku na ceste. Či je normálne nechávať nákupný vozík na mieste, ako ho nechali prirodzene že neznáme osoby, sa policajt s najväčšou pravdepodobnosťou zamýšľať nebude a za nezodpovednosť iných opätovne ponesú následky s najväčšou pravdepodobnosťou znovu nevinní.

Otázka teda je, kedy konečne začneme predvídať a riešiť príčiny problémov preventívnymi opatreniami, čo je väčšinou podstatne lacnejšie ako sanovanie následkov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nesúhlasím s tým, že sú tupí. Práve naopak. Veľmi dobre vedie, že si to môžu dovoliť, lepšie vedia ako my ostatní na čo majú právo, ktoré samozrejme vo veľkom využívajú, že všetko sa skrýva pod diskrimináciou. O svojich právach vedia, len o povinnostiach nie. Všetko okolo seba ničia ako termity a vždy pýtajú nové. Kto z nich odpracoval pre túto spoločnosť a pre seba? Že sú neprispôsobilí? Áno, na robotu. Na iné sú až moc. Kto im robí ten neporiadok? Aj niekedy boli ľudia chudobní, ale si udržiavali poriadok a čistotu.

  2. Z EÚ vraj na Slovensko príde 15 miliárd eur na rozvoj týchto primátov v osadách, ktoré stoja na cudzích pozemkoch. Som za, treba im pomôcť, nech niečo vlastnia a starajú sa o to. Z tých peňazí by im štát mal určiť pozemky, postaviť na nich domy a vybudovať družstvá, kde budú pracovať. Vyrábať jednoduché výrobky, úmerné ich vzdelaniu. Všetko dokumentovať a ak to zlyhá, presťahovať ich bližšie k Bruselu, alebo priamo do ich asimilácie zaangažovať europoslancov. Aby pochopili ich mentalitu… Inak je to pravda, čistý stredovek. Aspoň čo sa týka inteligencie.

  3. Teraz majú v Bruseli svojho boha a vo vláde svojho proroka ,každý vie o koho ide tak si môžu viskakovať ale pozor táto hnijúca vláda čo skoro skončí

  4. Kto ten bordel im tam robí? Koľkokrát sa im to čistilo na náklady mesta a zanedlho to bolo v takom istom stave. Kto to bude vládať po nich odpratávať a platiť a dokedy? Množia sa geometrickým radom, ale postarať sa o seba nechcú. To nech sa stará štát. Kto okrem nich dostal od štátu-mesta dom, byt len tak? A oni si na cudzích pozemkoch postavia chatrče a je to všetko v poriadku, nič sa nedeje. Ale aby títo páni pochopili situáciu, bolo by ich, ako píše Laci presťahovať do Bruselu, nech by ich tam prevychovali, ak by to dokázali. Boli by sme len radi. Peniaze všetko nevyriešia. Môžu ich posielať do nekonečna.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img