ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

„Akcia MLÁDEŽ“ v Šaštínskom klube. Policajtov na začiatku prázdnin nečakali

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Šaštínski policajti, PMJ-čkári z Trnavy a kolegovia z okresu Skalica „spestrili“, za účasti pracovníkov Finančnej správy, zábavu v známom klube v meste Šaštín-Stráže. Posvietili si na požívanie alkoholu mladistvými osobami.

V piatok, krátko pred polnocou, skontrolovali policajti všetky osoby v podniku. Z približne 50 osôb, mladších ako 18 rokov, malo pozitívne dychové skúšky na alkohol celkovo 8 mládežníkov. V priestoroch zariadenia sa dokonca zdržiavali aj 3 deti mladšie ako 15 rokov, bez sprievodu zákonného zástupcu.

Pod vplyvom alkoholu bolo 6 chlapcov a 2 dievčatá. Dievčat bolo síce menej, no nafúkali o to viac. Slečny mali v dychu 0,42 mg/l a 0,35 mg/l alkoholu.

Policajti všetky prípady opitých detí na mieste zadokumentovali a spisy v najbližších dňoch postúpime obciam, v ktorých majú trvalé bydlisko, na ďalšie konanie. Mladiství budú, v sprievode svojich rodičov, riešení za požívanie alkoholu. Vo veci bude konať aj príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

 

PODNIK PO KONTROLE NA 72 H UZAVRELI

Pri kontrole prevádzky zistili policajti a príslušníci Finančnej správy opakované pochybenia, a preto jej uložili blokovú pokutu vo výške 3000 eur a o 02:00 h ráno ju uzatvorili na najbližších 72 hodín.

V zmysle zákona deti do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu. Zároveň zákon stanovuje, že deti do 15 rokov sa nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hodine na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje. Za porušenie zákona môže hroziť zákonnému zástupcovi nielen finančná pokuta, ale aj pozastavenie vyplácania prídavkov na dieťa.

Apelujeme na rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde a s kým trávia ich deti voľný čas, a to najmä teraz, počas prázdnin, keď majú mládežníci viac voľného času ako počas školského roka.

Polícia bude, v rámci celého Trnavského kraja, naďalej pokračovať v podobných kontrolách aj počas prázdnin.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nie len Trnava ale aj Sered by mala kontrolovat mladistvych,hlavne v nocnych hodinach od 1″ do 3″hod/na alkohol/. Vtedy je Sered najhlucnejsia!!!

  2. Presne chlapci este Sered troska prebehnuť od rakety až po dolnú…vsade zašivarne…ožrate jak tága..možno tak 15 mozu mat 😃

  3. Len kľud starý senilný dedkovia a obodraté babky aj vy ste boli mladí…. Už ste zabudli na letné lásky a prvé prstovačky na lavičke 👉👌

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img