ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Základná organizácia Slovenského zväzu chovateľov (ZO SZCH) Sereď 1 usporiadala dve propagačné výstavy v mesiaci jún 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Marián Molnár / Základná organizácia Slovenského zväzu chovateľov (ZO SZCH) Sereď 1  usporiadala v mesiaci jún dve propagačné výstavy čistokrvných domácich zvierat pričom obe boli obohatené o expozíciu exotického vtáctva.

Prvú propagačnú výstavu sme usporiadali dňa 04.06.2022 pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v obci Pata v športovom areály v spolupráci s Obecným úradom Pata. Tu sme predstavili 2 voliéry vodnej hydiny,  17 voliér hrabavej hydiny 31 kusov holubov a 17 králikov exotické vtáctvo sme mali andulky, ktoré mali úspech hlavne u menších návštevníkov ako aj hrdličky. Na tejto výstave sa aktívne podieľali  naši dvaja mladí chovatelia a sedemnásť dospelých chovateľov.

Druhú propagačnú výstavu sme usporiadali dňa 25.06.2022 v priestoroch Mestského parku v Seredi, kde mesto Sereď v spolupráci s viacerými  občianskymi združeniami pripravilo počas Seredských hodov rôzne kultúrne a spoločenské predstavenia. Na tejto propagačnej výstave sa zúčastnilo 16 dospelých chovateľov a 2 mladí chovatelia. Vo dvoch voliérach bolo exotické vtáctvo, ktoré opäť prilákalo mladších návštevníkov ale aj tých starších. Vodná hydina bola v 2 voliérach,  hrabavá v 16 klietkach, holubov bolo 28 kusov a králikov 14 kusov.

Vzhľadom na toto letné obdobie sme boli radi, že aspoň v obmedzenom množstve vieme usporiadať takúto malú propagačnú výstavu nakoľko je obdobie, kedy väčšina zvierat je v reprodukčnom procese teda odchováva mláďatá. Vystavované dospelé jedince boli v stave keď nie sú vo výstavnej kondícii ako aj ich mláďatá, ktoré neboli v dostatočnej veľkosti a ich perie alebo srsť neboli na úrovní kedy sa posudzuje ich kvalita do ďalšieho chovu.

Mesto Sereď ako aj obce Šoporňa a Pata podporujú našu organizáciu dotáciou z rozpočtu  mesta a obcí za čo sme im vďační a s ich podporou môžeme pre verejnosť usporiadať výstavy zvierat. Sme radi ak do našich radov pribúdajú noví chovatelia, ktorí sa aktívne zúčastňujú chovateľských výstav a takto reprezentujú našu ZO SZCH Sereď 1 ako aj Mesto Sereď. Mnohým návštevníkom sme poskytli rôzne rady o chovoch a nárokoch na chov.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img