ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Majú politici vládnej koalície pocit, že riadenie štátu je hrou na škôlkárskom pieskovisku?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Štát kolabuje.

Zdravotníctvo je v troskách, ľudia majú reálne obavy ísť nechať sa vyšetriť, nedaj Bože operovať. Nemocnice sa rozpadajú lekárom pred očami, sestričky nie odchádzajú, ale rovno utekajú kdekoľvek smerom na západ a tie z východu ani len nevieme uchytiť v systéme napriek tomu, že aj tie naše platy, by pre ne boli násobkami platov v krajine z ktorej prichádzajú. Aj poslední lekári „masochisti“ už začínajú chápať, že ísť kdekoľvek len nech je to mimo Slovensko je vlastne výhrou. Ak nie inou, tak minimálne pre ich psychiku.

Učitelia radšej makajú vo fabrikách alebo súkromnom sektore. Deti hlúpnu a dva roky úplne nepremyslených obmedzení do pracovného priestoru vypustili „stratenú generáciu“  volajúcich snáď po doživotnom internetovom samovzdelávaní sa pod vedením vševedúceho „učiteľa“ pána Googla.

Diaľnica, jedna jediná blbá dvojprúdovka naprieč republikou tri krát dlhšou, ako jedno z miest Ukrajiny je aj po viac ako troch desaťročiach od revolúcie nedostavaná. A už na prvý pohľad zlodejsky nastavené mýto predošlým politickým zoskupením, je bez významných zmien kopírované aj dnes.

Už aj v Chorvátsku, teda krajine, ktorou sa prehnala vojna, Rumunsku z ktorého sme sa smiali a spájali ho s deťmi žobrajúcimi pri cestách, ba dokonca aj v krajinách ako Srbsko, Macedónsko a Albánsko jazdia po nových diaľniciach a vedeli ako treba zatočiť krkom tunelárom, skorumpovaným politikom a úradníkom. Len u nás stále tolerujeme vrcholovým politikom dokonca aj verejne prezentovaný návrh zobchodovania občanovi štátom poskytnutej päťsto Eurovej poukážky cez priekupníka za štyri stovky hotovosti.

Slovensko zostalo vredom v srdci rozvíjajúcej sa Európy, kde snáď polovica populácie sa odbavuje najskôr na popretí vedeckého poznania v súvislosti s pandémiou a následne nedokáže jednoznačne identifikovať a minimálne jasne a zrozumiteľne pomenovať  aspoň agresora vo vojnovom konflikte vedenom Ruskou federáciou na Ukrajine.

Vysokému percentu Slovenskej populácie netreba intelektuálov, vedcov, politikov a odborníkov, stačí im Google, možnosť pripojiť sa na internet, uverejniť aj keď debilný, no svoj vlastný status (veď je sloboda slova a prečo neprezentovať svoju alternatívnu pravdu) a vyfiltrované selfíčko na ktorom sa síce nepozná ani samotná jeho autorka, no hlavne že dobre na ňom vypadá.

A drvivá väčšina populácie to toleruje, trpí, alebo ignoruje vo viere, že to niekto vyrieši a nejako to dopadne.

Dopadne, no zle. Tentokrát veľmi zle. Mení sa totiž celá spoločnosť vo svojej podstate. Možno zmenám veľa ľudí nerozumie, možno nechápu rýchlosť a intenzitu zmien, no to neznamená, že nechápajúci sú všetci. Opačne!

Vyzerá to, že už onedlho budú ľudia vo fakt veľkých problémoch a vo svojej jednoduchosti opätovne budú hľadať vinníka a záchrancu. A on sa nájde. Ponúkne jednoduché riešenia zložitých problémov  a znovu vyťaží na krátkej pamäti  frustrovanej a z hádok politikov unavenej väčšiny Slovákov.

– – –

Cena ropy na svetových trhoch naďalej klesá, no Slovákom ceny pohonných hmôt stúpajú. Musíme byť  „iní“ úplne vo všetkom? To už fakt na Slovensku nikto nič negarantuje?

Všetky okolité štáty už urobili aspoň nejaké opatrenia zmierňujúce dopady krízy na obyčajných ľudí a robia všetko preto, aby sa stredná trieda neprepadla do chudoby. Len u nás „odborníci“ situáciu ešte stále analyzujú, politici sa bez štipky hanby hádajú a namiesto plnenia si povinností rozmýšľajú kedy, kto s kým a ako znovu doslovne odrbe voličov, aby mal vystarané na ďalšie aspoň štyri roky.

Problémom ale je, že už to nebudú štyri roky, či možno dokonca ešte menej. Hrozí, návrat spôsobov ovládania štátu z nového poschodia niektorého zo súkromných hotelov, poučenie sa z chýb, ktoré veľa mocných ľudí postavili pred bránu dlhoročného väzenia a hlavne straty moci, spoločenského statusu, prestíže a majetku. Hrozí zabetónovanie systému našich ľudí verejne, bez hanby a strachu sa riadiacich heslom – vyhraj voľby a môžeš všetko. Už nebudú rozviazané ruky u policajtov a už nebudú kajúcnici… Nikdy!

A pritom stačilo tak málo.  ZMENA. To, čo súčasná koalícia sľúbila. To, na čo čakali a čakajú milióny Slovákov a na čo dostala koalícia silný mandát od voličov. Čo nutne potrebujeme, ak nechceme, aby to slušní a čestní ľudia vzdali, odišli a na posledného nechali, nech zhasne.

To, čo tu zostane na dokonanie skazy svetlo potrebovať nebude.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Uvedomuje si niekto že keby dnes Matovič robil vodičák tak neprejde cez psychotesty ? A tento blb hospodári z našimi peniazmi – človek so strednou školou ktorý nič nevlastní a jeho jediný úspech bol získať podvodom vysokoškolský titul a robiť daňové p……
    Do toho tlieskajúci Pročko

  2. Matovič je obrovské sklamanie ale je naším jediným problémom? Jasné, musíme sa ho zbaviť, ale tých provlémov je viac

  3. Celá vláda aj parlament sú problémom. To ich divadielko nás vychádza veľmi draho. Jedine čo dokážu, naoko pred kamerami sa hádať, pritom sú kamaráti, odvolávať, pritom nikoho neodvolajú. Ale je nepochopiteľné, že ako Matovič vie zmanipulovať všetkých a dosiahnuť čo chce. Na jeho odvolanie ešte nedali návrh, hoci prefrajmočil milióny na kraviny, len aby sa tam oni udržali. Ale pri každých voľbách volím čím ďalej problémovejších, ktorí sú na míle vzdialení, aby tam išli a urobili niečo prospešné pre tento národ. Tam idú prodovšetkym pre vlastné záujmy. To sme aj my na vine, že netrváme na zmenu volebného zákona.

  4. Ja navrhujem zvoliť za prezidenta nášho seredského Lola ! Možno by to tu vyzeralo omnoho lepšie. Ten má viac rozumu ako všetci dnešní vládni politici dohromady !

  5. Zrazu si sa prebral Miloš? A čože sa stalo? Či zsitil si, že už ani novinári nedokážu ľudí presviedčať, že tu máme tú naj vládu v histórii, čo sa idú roztrhať pre ľudí? Máme, ale tú najsprostejšiu a najneschopnejšiu. Vrátane totálne neschopnej prezidentky. Jediné v čom táto vláda vyniká je skákanie okolo riti Zelenskému a bezhlavé plnenie príkazov Brussellu a USA.

  6. @Vlado 7. júla 2022, 10:57
    Trepes picoviny ako vzdy. Mame obdobie globalnej pandemie, vysokej inflacie, vysokych cien energii, prichadzajucej globalnej recesie a vojny u suseda. Ktokolvek by tam bol z populistov co sa len obtreli o politiku od 93 by dopadli v tomto hnoji uplne rovnako, kedze ide o populistov a nie odbornikov. Matelko a spol. ma minimalny vplyv na tie sracky, ale pre jednobunkovcov staci aj on ako hlavny vinnik. Tak isto jak dezolatom staci Soros na vsetko zle na svete 😀

  7. skúste uhádnuť,na ktorého slovenského politika platí tento opis:
    „Ľ Etat c’est moi“ („Štát som ja“) – to o sebe vyhlasoval francúzsky kráľ, ktorého história pozná pod prezývkou „kráľ Slnko“.
    Ľudovít bol presvedčený, že panovník je nadradený nad všetkými smrteľníkmi. Od svojich poddaných požadoval absolútnu poslušnosť. Sám žiaril uprostred všetkých ako Slnko na oblohe, z čoho pochádzala jeho prezývka – le Roi Soleil (Kráľ Slnko). Trval na tom, aby jeho rodina a celá spoločnosť okolo neho žila podľa určených spoločenských predpisov.
    Základom vlády Ľudovíta XIV. bolo sústredenie moci v panovníkových rukách. Iba kráľ mal rozhodovať o vnútornej a zahraničnej politike, o vydávaní zákonov, o slobode a neslobode svojich poddaných. Na to, aby mohol zodpovedne rozhodovať, však potreboval množstvo úradníkov, ktorí vykonávali všetky administratívne práce. Skutočnú politickú moc mala skupina radcov a pomocníkov – Conseil d´Etat (Štátna rada) – ktorých si kráľ vybral a dal im plnú moc.
    Zákonodarnú moc si Ľudovít privlastnil tak, že vzal parlamentu právo kritizovať kráľovské rozhodnutia.

  8. pre Vega 7. júla 2022, 15:55
    Milá vegeta, za vysoké ceny energií nenesie ani tak vinu vojna na Ukrajine ale debilita zvaná Green deal. Načo si Nemci odstavili v tejto dobe všetky atómky? Aby hneď naštartovali tepelné elektrárne lebo greenpeasáci zistili, že by inak ostali pri sviečkach? To je jeden z dôvodov prečo tak vyleteli ceny energií. Nám je tu zbytočné budovať novú atomku alebo aj dve, keďže bohužiaľ máme spoločný trh energií. Plyn, nebyť experimentov a hrdinských vyhlásení o tom ako sa ide každý trhať od Ruska, lebo Ukrajina, tak by opäť nebol taký chaos na trhu a deň za dňom vyššie ceny. Lebo ono je ľahké zahučať do éteru, že trháme sa ale hold priemysel to vidí inak. A čo sa našej politiky týka, zas a znova smola. Nekompetentný premiér, ktorému všetko odobruje Matelkovič, a hádže sa o zem ako soplavé decko, lebo on a rezignácia? Nie, radšej rozdrbe krajinu. Teda už aj tak stihli posrať. Iné z tejto vlády nepočuť, len za všetko môže covid, vojna na Ukrajine ale keď majú prijať opatrenia, tak sa nedá spraviť nič a vinovatý za všetko je celý vesmír len nie kkt z Trnavy a jeho pridrbaná banda zvaná koalícia. Čím skôr pôjdu do pi.e tým lepšie. A kludne sa k nim pripoj.

  9. @Vlado 7. júla 2022, 18:09
    Popisal si 1 z EU problemov co pojebali Nemci a zase hadzes vinu len na Matelka, jak to dezolati lubia ohladne Gatesa a Sorosa 😀
    Ako keby Matelko donutil ECB/FED natlacit 30% viac $ pocas pandemie a znizili tak vasu kupyschopnost.
    Ako keby Matelko mohol zato ze krpaty dezolat si mysli ze je Peter Veliky a preplo mu na tu sprostu staru hlavu.
    Aj za Taliansko moze Matelko kvoli ktoremu nemoze ECB dat hore urok?
    Aj za utecencov tesne pred invaziou v Bielorusku moze Matelko?
    Aj za ludi co ostali v lockdowne po celom svete a prestali minat $ moze Matelko?
    Rozdrbanu krajinu sme mali vzdy ale nikdy sme neboli v takom globalnom hnoji ako teraz. Pre jednobunkovych dezolatov je lahke ukazat na Matelka. 😀

    @Anonym 7. júla 2022, 22:31
    Vzdelani ludia sa ti vyseru na politiku a navyze v private zarobia viac, co tu vela ludi nechape ze tie jejich 7k platy su nic moc a ohuruju max tak dezolatov.

  10. Vega,to je práve ten problém,politikov volíme preto,aby nás viedli a hľadali riešenia,nie sa neustále vyhovárať na všetky možné okolností.To potom môže byť premiérom a politikom každý ko….ot dokonca aj ty.

  11. @ Anonym 8. júla 2022, 11:52
    Ved kandiduj a vyries ty tie „okolnosti“ tybu globalna recesia za 7k mesacne s armadou dezolatov co budu picovat na teba 24/7 😀 😀

  12. Naozaj je len minimalne precento ludi iducich do politiky na to, aby obcanom sluzili.

    Politikov do funkcii nielen volime, ale aj ich platime. A na pomery prijmov ostatnych obcanov, ich platime vysoko nadstandardne.

    Zial, drviva vacsina ludi v politike je za ucelom ziskania kontaktov, spolocenskej prstize, ukojenia potreby ovladat inych a tak vacsine plat sluszi ako „vreckove“.

    Informacie ku ktorym sa dostavaju su obchodovatelne a kontakty vyuzitelne aj na sukromne ucely.

    Zmotno a trestnopravna zodpovednost politikov, vsetkych volenych zastupcov az po poslednu dedinu, uradnikov, policajtov, prokuratorov, sudcov a vlastne kazdeho, kto svojimi rozhodnutiami vyznamne ovplyvnuje okruh ludi sirsi ako je jeho rodina, by mala byt v normalnej spolocnosti standardom.

    Tak by aj poslanci na dedine rozmyslali, ci schvalia / investuju obecne prachy „do zumpy“ a pripravia tak svoju rodinu o byt, dom, alebo dedicstvo.

    V tomto je uplna nerovnost pred zakonom so sukromnym sektorom, ktory tychto ludi este aj plati a teda zivi.

  13. mala to byť vláda zmeny a jediné čo ukázala že liberáli nie sú schopný vládnuť . vedia o problémoch kecať dlhé hodiny ale nevedia ich riešiť . koho však voliť nabudúce? fica? zlodeja a korupčníka ? do volieb pôjdu obrovské peniaze , budú koncerty , vystúpenia umelcov ( pohoda bude trvať mesiac 🙂 ) a neskutočné masírovanie mozgov ako nás eu strestá ak nezvolíme túto chátru znova

  14. Matelko nie je liberál!! Je to debil!! A áno, nemôže za pandémiu, vojnu, ale jeho reakcie na tieto veci sú debilné ! V našej krajine nie je veľa ľudí, na ktorých ešte neútočil!! Vedci -mudrosraci, Batova, učitelia, prezidentka aj my občania sme mu “ to pokazili“. Každý súdny človek musí vidieť, že on nemôže byť vo vláde! Toto píšem ako volič olana.!!! Ten človek ma neskutočne sklamal!!! Každý nemôže byť majster sveta, ale keď na niečo nemám, idem od toho!!! Teraz sa definitívne ukáže, či mu ide o ľudí, alebo jeho ego!!

  15. @Anonym 8. júla 2022, 14:41
    Matelko je sice hovno, ale debilkovia precenuju jeho vplyv najme v global recesii v ktorej sa nachadzame a jediny dovod preco ho spajaju so vsetkym je politicky kapital pre este vacsie hovna ako sam Matovic tj Kokotlebovci/Smeromafia.

  16. Akú zastávaš funkciu? Dôchodca na plný úväzok čo číha na nové správy pri tranzistore a keď ti zazvonia šmejdi že idú orátať počet vykurovacích telies v izbách s radosťou im otvoríš…?

  17. Slovensko má najhoršiu vládu na čele s najnekompetentnejším a psychicky labilným človekom v najhoršom možnom období od revolúcie. A na výhru mu stačilo jedno video Počiatkovej vily pred voľbami masívne prezentované všetkými médiami na Slovensku, ktoré ho dodnes oproti Ficovi len hladkajú. Ich vládnutie je čistá katastrofa, čím skôr skončia, tým lepšie pre Slovensko.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img