ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

5. júl si každoročne pripomíname ako Deň Slovákov žijúcich v zahraničí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR |MM|  Koľko Slovákov žije v zahraničí?

5. júl si každoročne pripomíname ako Deň Slovákov žijúcich v zahraničí. Je ich možno viac ako by ste čakali*:

🇺🇸 Spojené štáty: 750 000
🇨🇿 Česko: 350 000
🇨🇦 Kanada: 150 000
🇬🇧 Spojené kráľovstvo: 110 000
🇭🇺 Maďarsko: 100 000
🇩🇪 Nemecko 80 000
🇦🇹 Rakúsko: 50 000
🇷🇸 Srbsko: 42 000
🇮🇱 Izrael 30 000
🇨🇭 Švajčiarsko 25 000
🇳🇱 Holandsko 25 000
🇷🇴 Rumunsko: 25 000
🇦🇷 Argentína 25 000
🇮🇪 Írsko 22 000
🇪🇸 Španielsko 15 000
🇵🇱 Poľsko: 12 000
🇺🇦 Ukrajina: 12 000
🇦🇺 Austrália 12 000
🇧🇪 Belgicko 10 000
🇫🇷 Francúzsko 10 000
🇮🇹 Taliansko 10 000
🇭🇷 Chorvátsko: 10 000

Ide najmä o slovenských profesionálov, študentov, pendlerov či sezónnych pracovníkov. Práve slovenskí profesionáli v zahraničí majú vďaka svojim znalostiam, skúsenostiam a sieti kontaktov potenciál prispieť k dlhodobému rozvoju Slovenska. Pri internacionalizácii slovenskej vedy a výskumu, expanzii slovenských firiem alebo uplatňovaní slovenských umelcov v zahraničí. Aj preto spúšťame projekt systematickej spolupráce so slovenskými profesionálmi v USA.

*zdroj: Koncepcia štátnej politiky Slovenskej republiky vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí na obdobie rokov 2022 – 2026

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A to slávne vznešené Rusko je kde ? Nejaký rusofil podobný poloretardovi Vladovi ktorý by mi to objasnil ? Veď to je bohom zaslúbená zem 😀

  2. V tej zlej liberalnej amerike žije takmer 1m slovakov, za to v rusku ani nie 10k hmmm, kde je problem ? Jaj lebo v rusku není tak super život ako si mnohí slováci myslia. Blaha si už utiera slzy do ruskej vlajky.

  3. Dejiny Slovákov vo svete sú integrálnou súčasťou našich národných dejín. Slovenský exil je významný fenomén. Cleveland bol na prelome 19-20.storočia najväčšie slovenské mesto, kde žilo 70tisíc Slovákov. A americkí Slováci do roku 1918 dosiahli v USA viac, ako Slováci doma. Našim krajanom patrí veľká vďaka. Sme povinní udržiavať ich odkaz a pamiatku.

  4. Dezolati budu radsej picovat na slovensku 24/7 lebo vedia velmi dobre ze keby aj odisli do Ruska tak ich poslu aj odtial do pice jak su retardovany 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img