ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Vedenie železničnej spoločnosti sa s platiacimi cestujúcimi o výkaloch na stenách porozprávať nepríde

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Začalo to sťažnosťami platiacich cestujúcich na výkaly, moč a neporiadok sústavne sa nachádzajúci na peróne železničnej stanice v Seredi. A sťažnosťami na bezdomovcov okupujúcich dokonca aj čakáreň.

V minulosti (do výmeny svetelnej tabule) si označenie kam prichádza, dokonca na tabuli prečítal každý cestujúci…

V súvislosti s výkalmi na peróne priam príznačne bol aj z časti nefunkčný aj nápis nachádzajúci sa priamo nad miestom využívaným namiesto verejných záchodov.

(foto (C): archív SOL)

– – –

Nateraz keďže je leto a teplo a vďaka niekoľkým reportážam  SOL pomerne úspešne bezdomovcov podarilo dostať aspoň zo železničnej stanice (aspoň čiastočne). Síce po nich zostali od moču smradľavé steny a od výkalov znečistená dlažba perónu, no ich návrat je potrebné očakávať na jeseň, resp. v zimných mesiacoch.

Verejne sme vyzvali vedenie železničnej spoločnosti na návštevu železničnej stanice v Seredi s cieľom podebatovať s platiacimi cestujúcimi na tému čakania na vlak na or*atom peróne a budove stanice, po stenách ktorej stekajú ľudské výkaly:

Ľudské výkaly stekajúce po stene na peróne železničnej stanice ani po ďalšom písomnom upozornení nik nerieši

Predchádzajúce reportáže nájdete tu:

Pripravujeme: Reportáž zo železničnej stanice v Seredi. Všade samé výkaly a smrad !

Cestujúci v Seredi čakajú na vlak v smrade a v blízkosti množstva ľudských výkalov – VIDEO

Ľudskými výkalmi znečistené steny na železničnej stanici v Seredi sa stali štandardom

Cestujete vlakom? Čakáreň v Seredi sa postupne stáva druhým “Milexom”

Po niekoľkých reportážach a zverejnení naozaj nechutných fotografií dokumentujúcich žiaľ  len realitu  s ktorou sa denne stretajú cestujúci zo Serede, sme na návštevu železničnej stanice a debatu so svojimi platiacimi klientami pozvali vedenie železničnej spoločnosti.

Čakali sme mesiac, no nik na e-mail nereagoval. Ani hovorkyňa platená za poskytovanie informácií médiám. Nedvíha ani služobný mobilný telefón.

Vedenie železničnej spoločnosti platiacim nemá záujem vysvetliť, prečo mesiace čakajú na výkalmi znečistenej železničnej stanici v smrade a od stekajúceho moču zašpinenej dlažbe.

Výsledok sa na základe našej výzvy adresovanej vedeniu železničnej spoločnosti dostavil. Ľudské výkaly zo steny boli odstránené. Smrad ale nie. Ten sa šíri po peróne ďalej. Priestor je totiž stále využívaný namiesto roky zamknutých toaliet.

Prečo?

Následne sme urobili reportáž z interiéru spomenutých toaliet s cieľom priblížiť verejnosti, s akými  WC môže cestujúci v Seredi počítať v prípade, že mu nie je tak naponáhlo a vydrží absolvovať cestu za kľúčom od WC cez celý perón a na koniec budovy, späť a ešte otvoriť zamrežované a na visiaci zámok zamknuté dvere.

Reportáž vyhotovenú nedávno, čitateľom prinesieme už tento mesiac.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Treba rozlisovat Zeleznicnu spolocnost Slovensko, ktora prevadzkuje osobnu dopravu a defacto s budovami nema nic. Tie spravuju a vlastnia Zeleznice Slovenskej republiky. Tam treba adresovat staznosti.

  2. Majko s nikým ste tu nepohli v prospech veci. Bohužiaľ. Vážne. Boli to dobré časy keď Vaša mama predávala v trafike, neskôr keď tam Ľubo G. mal šenk. Verejné WC boli otvorené. Všetko skončilo, treba ohlásiť ŽSR aby zjednali nápravu.

  3. Anonym 6. júla 2022, 8:12
    Svata pravda, este aj dlazka byvala pozametana od spakov, upratovacka sa starala. Ale uz nie je na jej mzdu, kedze byvaly riaditel ZSR Stefan Hlinka zabudol batoh s 300 tisic eurami na benzinovej pumpe.

  4. Anonym 6. júla 2022, 0:39 – Ty trpis nejakou fekalnou uchylkou, alebo mas doma poosieranu obyvacku?

    Alebo inak – si si isty, ze po tom, co si napisal, by odbornik povedal, ze si normalny?

  5. Miloš Majko 6. júla 2022, 8:39

    Nerieste to. Ono vacsinou clovek neschopny, alebo nevzdelany svoje neuspechy bude davat za vinu inym. Politikom, prezidentke, kde komu. Kaslite nato

  6. Svätá pravda! Mala som tú česť, cestovať po mnohých rokoch zo železničnej stanici Sereď. Bola som tiež svedkom toho,že slušne oblečený pán,potreboval použiť WC a x krát behal od dverí WC k pokladniciam,k zadnemu vchodu budovy,aby si zobral kľúč,na ktorý upozorňuje oznam,žiaľ,nikoho nenašiel a videla som ho odchádzať za budovu….načo asi? Čo mal urobiť, do tašky si to vziať??
    Stanica je špinavá,zanedbaná a bez akéhokoľvek dozoru,čo rozhodne nie je dobrá vizitka ani pre mesto Sereď. Áno, žiadalo by sa,upozorniť na to hygienu a tá určite od železníc vyjadrenie dostane.Ci aj nápravu,to si musia odsledovať Seredcania,ktorých je to vizitka.

  7. Stavu „miestnych staníc“ ZSR sa ani netreba čudovať:
    Ak priamo v Rýchliku ZSR ( južná trasa BB – BA ) som zažil WC – v ktorom moč stál ako nivelizačný poter, ktorý čaká na odparenie…
    Nič (aj) na stave ZSR nezmeni(la) ani táto „protikorupčná garnitúra“ – nielen úroveň, ale aj dostupnosť cestovania vlakom …
    ( viď posledné návrhy rušenia v grafikone ..)

  8. Dobre im hrabe, pridem o pol5 večer z BA rychlikom do GA ktory trocha meskal a osobny do Serede uz je prec. Necakal, lebo varj nie je pripojovy, povedal spokojny vypravca…grafikon kazdorocne asi vymyslaju ako sabotaz na cestujucu verejnost. Z roka na rok je horsie niekam sa dostat vlakom, pripoje necakaju, vlaky meskaju, klima nejde, kto nemusi nech vlakmi nechodi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img