ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Bude Ukrajina po vojne prosperovať?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Bude Ukrajina po vojne prosperovať?
To bude závisieť od výsledku vojny. Som presvedčený, že Rusko stategicky už prehralo. Pokiaľ nebude mobilizovať, prehrá aj vojensky na bojisku. Samozrejme, za víťazstvo Ukrajiny treba považovať stav, že Ukrajina zastaví vojenskú agresiu, spôsobí agresovi značné straty, ktoré mu nedovolia pokračovať v agresii a vytlačí ho zo značnej časti svojho územia.
Verím, že Ukrajina má všetky predpoklady na rýchlu povojnovú obnovu a následnú prosperitu. Ukrajina má rozsiahle prírodné zdroje nielen pre rozvoj agrosektoru, ale má aj rozsiahle zdroje nerastných surovín a dlhodobú priemyselnú tradíciu. Potenciál a tradíciu má nielen v spracovateľskom priemysle, ale aj v zbrojnom a kozmickom priemysle, či moderných technologiách.
Má aj veľký ľudský potenciál. Ukrajinci sú nesmierne húževnatí a pracovití. Pre zmenu svojho ekonomického a sociálneho statusu sú ochotní akceptovať aj extra zátaž. Nakoniec, aj v týchto dňoch ukazujú, že pre svoju budúcu prosperitu a európsku integráciu sú ochotní aj zomierať na bojisku. Mohli by totiž aj akceptovať Rusmi nanútený osud a stále by boli do istej miery na tom lepšie ako väčšina obyvateľov Ruska. Ale oni chcú viac.
Toto sú všetko predpoklady a objektívne faktory, ktoré predurčujú Ukrajinu na úspech a prosperitu. Ale tá nepríde sama. Bude si vyžadovať sústredené úsilie, rozsiahle investície do rekonštrukcie, ale aj do vzdelávania a hlboké spoločenské reformy.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Húževnatost, pracovitosť, bohaté energetické zdroje, priemysel, atď.. To všetko mali Ukrajinci aj pred vojnou. A životná úroveň bola u nich aj tak chaba a uboha. Pretože tam bola a je megakorupcia. Všetky veľké podniky vlastnia oligarchovia. 200 eur bol priemerný plat občana. Ani v mieri tam nefungovali základné princípy trhu. A takto by som vedel menovať ďalších X dôvodov, prečo krajina, ktorá má predpoklady byt bohatá, mala tak chudobných občanov, ktori už dávno pred vojnou odchadzali na západ. Pán Macko je už nielen vojak, ale aj ekonóm a sociológ,specializujuci sa na Ukrajinu. Vďaka za ďalší manipulativny článok O NIČOM.

  2. Múdri ľudia hovoria: ukáž co si dokázal, čo máš už za sebou a ja si o tebe vytvorím obraz o tom, aký si človek (v tomto prípade krajina) a neslubuj mi, čo všetko urobíš v budúcnosti. To na vytvorení obrazu o tebe nič nezavaži. To ze tu pán Macko sľubuje krásnu budúcnost na Ukrajine Vôbec Nič neznamená. Pozrime sa radšej na to, ako ta krajina fungovala pred vojnou. Tak, ako fungovala, takí Ukrajinci bohužiaľ naozaj sú.

  3. Dlasi z článkov, ktorý má hecovat ľudí, aby bezbreho podporovali dodávanie zbraní na Ukrajinu. A snaží sa nám nahovoriť, že potom, keď Ukrajinci porazila rusov, začne konečne na Ukrajine krásny život.

  4. USA majú spolu s uniov veľkú zásluhu že je vojna. Neustále rozširovanie paktu NATO má svoj výsledok.

  5. Tak Ukrajinci kedze su viac na vychod su viac jebnuty ako Slovaci, preto to budu mat tazke ale stale sa im oplati bojovat zato, pretoze opak je Rus a to je take hovno ze stym nikto nechce mat nic spolocne, vid vsetkych susedov na zapad od degeneratov.

    @Anonym 3. júla 2022, 7:57
    Samozrejme ze zacne, tak jak zacal vo vsetkych okupovanych statoch po tom co degenerat zbalil kufre 😀

    @Anonym 3. júla 2022, 7:59
    Pred vojnou v case ked im tam podobne hovna jak Blaha behali ?

    @Anonym 3. júla 2022, 8:10
    Najvacsiu zasluhu na rozsirovani NATO ma jeble rusko 😉

  6. pre Vega 3. júla 2022, 8:48, EEEEE HE HE HE HE HE HE, NO DAJ ESTE ESTE JEDEN , PADAM DOLE Z TOHTO BLBA, UUU HE HE HE … HRUZA

  7. „Bandera nebol vrahom Židov a Poliakov“, vyhlásil ukrajinský veľvyslanec v Nemecku Andrej Meľnyk. Kyjev ho skritizoval. Trochu sa pán velveslanec preriekol a ukrajinská vláda následne hasila požiar, že je to jeho súkromný názor 🙂 Ako môže velvysľanec v interview prezentovať svoj súkromný názor a čo robí vo vysokom štatnom aparáte človek s takýmto názorom?

  8. @Anonym 3. júla 2022, 8:59
    To su fakty 🙂 A najkrajsi je ten ako Putin dokazal 200 rokov nezavisle staty dostat do NATO. 😀 :D.

  9. ten plesaty na fotke v pravo je vymlety gumak a otec fekalneho fantoma co v blave oblieval zeny s mocom a srackamy!!!

  10. Vega, nie je žiadny dôvod si myslieť, že po vojne bude Ukrajina prosperovať, keďže neprosperovala ani pred vojnou. Financie natlačené na Ukrajinu budú len peknou príležitosťou ako ich rozkradnúť politikmi a na nich napojenými oligarchami. Ak nebol záujem o prosperitu pred vojnou, prečo by mal byť po vojne? A čo má s tým Blaha? Ak tam aj chodil, hádam im len nebránil v prosperite? Skús komentovať bez fráz.

  11. Myslím si, že keď EU napumpuje do Ukrajiny peniaze, tak si ich postráži aby ich povodníci nerozkradli a tak by Ukrajina časom mohla lepšie prosperovať, ako doteraz.

  12. t.me/s/rezident_ua
    3.7.2022
    Zelenskyj dúfa,že EÚ mu poskytne plyn“Zadarmo“drzost toho týpka nepozná hranice

  13. Špinavý západ dodáva zbrane ktoré Ukrajina zaplatí keď bude z čoho. Ak Rusko prehra vojnu určite bude musieť zaplatiť všetky škody. Výtazom bude západ nie Ukrajina. Ukrajina bude splácať dlh za zbrane, 100 rokov sa Ukrajina nepohne z miesta.

  14. macko je len proamericky srackomet,ked nezoberu ukrajinu rusi tak budu prosperovat ako doteraz,hdp ako maroko,korupcia najvyssia na svete.

  15. Nemecko sa obáva zimy budú si kúriť klapincama ešte tvrdšie embargo treba na rusov.odchovanec komunizmu dáva rozum .

  16. Mam jednu otazocku pre mentalnych russofilnych atletov. Nevyzeralo to na Ukrajine nahodou tak, preto lebo bola vo vrucnom objati Russka do 2014?
    Janukovyc vam posiela srdecne pozdravy s Bieloruska, v Rusku totiz uz aj bezdomovci zacali po nom plut.

  17. 2014, to je pre tie hovada bolsevicke daleko. Im staci pamatat co slopali vcera a dufat, ze vodka bude aj zajtra. A vocca im povie co si maju mysliet.

  18. Anonym 3. júla 2022, 9:27 – vo svojom prispevku ste VEREJNE napisal – citujem:

    „ten plesaty na fotke v pravo je vymlety gumak a otec fekalneho fantoma co v blave oblieval zeny s mocom a srackamy!!!“

    Skuste si vyhladat a precitat stanovisko Najvyssieho sudu a rozmyslajte nad tym, ake nasledky Vase VEREJNE vyjadrenie bude mat pre Vas v pripade, ze sa gen. Macko rozhodne na Vas podat trestne oznamenie.

    https://domov.sme.sk/c/22953540/martin-macko-obvinenie-fekalny-fantom.html

  19. Pán Majko , vy sa viete vyjadriť len k idiotom. Ale že by ste skusil odpovedať na realne vážne otázky, ktoré vám tu občas kladieme ako majitelovi novín, to by bolo asi moc čo by som po vás chcel. Vyvolávať atmosféru strachu, aby sme si tu nedajbože neotvorili hubu , napr. tým, že gen. Macko podá trestné oznámenie na diskutujúceho, na to vás je. Nechcem vám kaziť ilúzie, ale za šintavou už o vašich novinách ani nechyrovali. A ešte by ma zaujímalo, za čo by akože to trestné oznámenie malo byť. Nedajte sa vysmiať.

  20. Teba by skor malo zaujimat preco si taky idiot. Ci je to nasledok sexu pod vplyvom, alebo to mate dedicne. Ty realne vazny problem.

  21. @Anonym 3. júla 2022, 10:39
    Vazne sa pytas preco Ukrajina pod Yanukovychom tj pred vojnou (2014) neprosperovala ? Ved ste si rovnaku sracku zazili s Mociarom na Slovensku…
    Z moralnych hovien bic neupleties.

  22. Anonym 4. júla 2022, 14:19 – odpovedi na otazky sa anonymne dozadujte u volenych zastupcov, ktore su tzv. „povinne osoby“. Ja reagujem tam, kde predpokladam, ze moja reakcia a teda moj cas venovany odpovedi, ma zmysel.

    Nejedna sa o atmosferu strachu, ale ZODPOVEDNOST kazdeho jedinca, ktory o inom tvrdi nieco, co si niekde precital, pocul, alebo to len jednoducho tvrdit chce.

  23. Pán Majko, zodpovednosť predsa nesie každý dospelý sám za seba. Takže načo tu strašíte niekoho, že ho môže generál Macko zažalovať? A za čo ho to mal žalovať? Na to ste zabudol odpovedať, lebo odpoveď nemáte.
    Keď sa vás opýtam, čo je relevantné na názore vojaka v minulosti pôsobiaceho v NATO, aký má názor na socioekonomický vývoj v povojnovej Ukrajine ( nehovoriac o tom, že vojna sa môže skončiť dnes, o mesiac, alebo o 100 rokov), tak na to mi tu tiež neodpovedáte.

  24. Anonym 4. júla 2022, 15:46 – ako som uz napisal. A neodpoviem ani na to, kedy prvy clovek vstupi na Mars a ani na to, kedy pojdete na velku potrebu. Bud ma to zenazujima, alebo otazky adresujete nespravnemu adresatovi.

  25. Na Ukrajine momentálne prosperuje kšeft so zbraňami. Táto krajina nemá mentalitu na to, aby sa úrovňou priblížila krajinám EU. Nedajbože kupovať ruské suroviny len aby sme nepodporovali vojnu. Radšej budeme zbraňami podporovať priekupníkov na Ukrajine, kde sa s nimi kšeftuje jedna radosť. Táto vojna bohužiaľ nebude mať víťaza, zdecimované budú oba štáty. A Európa s nimi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img