ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

ZŠ Juraja Fándlyho: „Máme za sebou opäť jeden zvláštny školský rok, na ktorý určite nezabudneme“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vážení rodičia, pedagógovia, milí žiaci,
máme za sebou opäť jeden zvláštny školský rok, na ktorý určite nezabudneme. Bol plný zmien a výziev. Obstáli sme v tejto skúške?

V septembri sme dúfali, že už je po pandémii…. Nebolo. Z pani upratovačiek sa stali zdravotníčky a zabezpečovali ranný zdravotný filter a priebežný hygienický monitoring. Pani kuchárky vytvorili zo školskej jedálne antivírusový priestor. Napokon prišli aj opakujúce sa karantény a úsmev na tvári nám všetkým zasa prekryli rúška. Bolo to ťažké obdobie. Pre vašich rodičov, milí žiaci, možno ťažšie ako pre vás. Preto im patrí naše veľké poďakovanie.

Keď sme si už mysleli, že bude dobre. Prišla vojna u našich susedov. Na Ukrajine. Som hrdá na našu školskú komunitu. Nezaváhali sme ani chvíľku a podali pomocnú ruku. Kolegovia, všetci zamestnanci, naši žiaci aj ich rodičia. Už začiatkom marca, sme prijali prvých žiakov z Ukrajiny. Verím, že sa tu vďaka svojim učiteľom a spolužiakom cítia dobre. My sme ich prítomnosť neoľutovali ani na chvíľu. Sú pre nás veľkým prínosom.
Drahé kolegyne a kolegovia, pre vás bol tento rok opäť jeden z tých ťažkých. Preveril nás nielen z profesionálnej ale aj ľudskej a kolegiálnej stránky. Myslím, že žiadna generácia zamestnancov školstva nebola vystavená takým neustálym a rýchlym zmenám ako naša. Všetkým patrí veľká vďaka za to, že ste sa tak otvorene a kreatívne postavili k výzvam, na ktoré nás nikto nikdy nepripravoval.

Milí žiaci, vy ste zažili niečo, o čom sme my starší, ani nesnívali. Predĺžili sa vám prázdniny, počas karantén ste sa učili online z domu. Mnohí ste však prišli o zážitky zo školských aktivít, ktoré sa nekonali. Vaši učitelia sa vám to snažili vynahradiť aspoň ku koncu školského roka. Určite ste si užili školu v prírode, výlety a exkurzie.

Milí naši prváčikovia, naučili ste sa toho počas vášho prvého školského roku veľa. Nie je jednoduché zvyknúť si na školské povinnosti a výnimočné situácie, no môžem povedať, že ste to za pomoci vašich úžasných pani učiteliek a samozrejme rodičov, zvládli výborne. My učitelia, sme na vás hrdí.

Nakoniec sa prihováram k Vám, naši veľkí deviataci. Koľko krát ste tu už stáli a tešili sa na prázdniny? Z malých ustráchaných prváčikov sú z vás sebavedomí mladí ľudia. Dnes sa naposledy prejdete po chodbách našej školy ako jej žiaci. Školy, ktorá vám dala základ vzdelania pre ďalšie štúdium. Vzdelanie, však nie je jediné, čo ste na tejto škole získali. Zostanú vám spomienky na vašich učiteľov, na kamarátov, na prvé víťazstvá i sklamania. Sme na Vás hrdí. Podľa výsledkov celoslovenského testovania, patríte medzi najúspešnejších deviatakov na Slovensku. Aj keď sa rozídete do iných škôl, tu, v tejto škole, zostane kus vášho života. Čakajú Vás veľké úspechy. A budeme šťastní, keď budete cítiť, že naše srdcia sú pre Vás vždy otvorené.

Teraz sa chcem poďakovať a oceniť tých žiakov, ktorí urobili čosi naviac. Ďakujem im za čas a energiu, ktorú vynaložili prevažne mimo vyučovania a vo svojom voľnom čase.
V zbere papiera sa spolu vyzbieralo 10 119 kg papiera. Najviac vyzbierala 4.B trieda -3 308 kg, ktorá získava finančný príspevok 200 € na dopravu na školský výlet. K výhre najviac prispel ich spolužiak Dominik Sojka.

Jednotlivci:
1. miesto Marko Kovár 5.C 2 914 kg
2. miesto Dominik Sojka 4.B 2 130 kg
3. miesto Jakub Práznovský 6.C 1 492 kg

Vyhodnotenie zberu tetrapakov

Triedy:
1. miesto 2.B 44 kg

Jednotlivci:
1. miesto Tamia Tripes 2.B 44 kg
2. miesto Manek Leo 8.B 31 kg
3. miesto Vydarený Dárius 4.B 25 kg

Vyhodnotenie súťaže o najlepšieho žiaka školy

I. stupeň
1. miesto Nela Polláková 4.C
2. miesto Alexandra Sojková 4.B
3. miesto Nela Scherhauferová 4.D

II. stupeň
1. miesto Šimon Kulich 9.C
2. miesto Samuel Kapsa 9.C
3. miesto Lea Fogelová 6.B

Cieľom súťaže o najlepšieho žiaka školy je predstaviť našim žiakom pozitívny vzor správania, učenia a reprezentácie školy.

Na záver želám nám všetkým slnečné dni plné oddychu a príjemné chvíle strávené s rodinou a kamarátmi.

Všetkým prajem príjemné prázdniny!

zroj: ZŠ Juraja Fándlyho Sereď Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img