ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Výnimka na dojazd povolená

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|   Prezídium Policajného zboru prijalo od Združenia cestných dopravcov Slovenskej republiky ČESMAD Slovakia žiadosť o vydanie povolenia všeobecnej výnimky podľa § 140 ods. 3 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“) počas štátneho sviatku v Slovenskej republike, a to na deň 5. júla 2022.

Prezídium Policajného zboru posúdilo predmetnú žiadosť, pričom súhlasí s požiadavkou Združenia cestných dopravcov Slovenskej republiky ČESMAD Slovakia a povoľuje všeobecnú výnimku z § 39 ods. 1 zákona, v utorok, 5. júla 2022.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, cestách pre motorové vozidlá, cestách I. triedy a cestách pre medzinárodnú premávku prichádzajúce na územie Slovenskej republiky z niektorých zo susedných štátov, ktorých cieľ cesty (napr. stanovište vozidla alebo miesto vykládky) je na území Slovenskej republiky.

Povolením výnimky nie je dotknuté oprávnenie policajta zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas alebo mu prikázať smer jazdy podľa § 69 ods. 1 písm. a) zákona, ak si to vyžaduje bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Načo je v zákone zákaz, keď zakaždým na to udelia výnimku? A vraj Prezídium PZ posúdilo žiadosť. Trt, len prepísali dátumy na výnimke.

  2. Anonym.., vysvetľovať ti rozdiel medzi tranzitom a povolení na dojazd asi nemá význam.
    Ale skús si predstaviť, že si 3,4,7,14 niekde v pi*i a keď sa tešíš, že už uvidíš svoju rodinu, lebo si dosiahol hranice SK, tak tam môžeš čakať ďalší deň. A to vo väčšine prepravných spoločností nikto nezaplatí. Platia len za výkon.
    Ak by si chcel argumentovať, že si máš trasu naplánovať tak, aby si prišiel pred sviatkom, tak ti len môžem povedať, že ty si naplánuje akurát veľké hovno. Všetko je v rukách „božích“, tak ako dispečerov, skladníkov kde vlozíš, policajtov a dopravných situáciach..

  3. Legislatíva EÚ.. Nejaký zákon o zákaze práce počas sviatkov, či čo. My teda môžeme už len udeliť výnimku.

  4. Ujovia tvoria zákon a potom to aj tak vypadá. Čo má cesta spoločné s cyrilom aj metodom. Kto chce sviatkovat nech ide do kostola, ten čo chce pracovat nech pracuje.

  5. Rovnaká idiocina ako zákaz kamiónom v lete cez víkend..
    Kto jazdí cez ČR, ten vie dopravu v tedy komplikujú „chalupáři“ a nie kamióny. Akurát chudáci vodiči nemajú kde parkovať lebo všetky možné aj nemožné miesta na odstavenie kamiónu sú preplnené.
    Ale darmo sa budete pozastavovať nad nejakým 5. júlom, v DE alebo iných veľkých štátoch je to ešte horšie, keď celá krajina je v pohode, len nejaká provincia má sviatok a vy ja kkt musíte odstaviť alebo to celé obísť.. Najlepšie je to, keď je to pohraničná oblasť, ktorá sa obísť nedá.
    A ešte vám pri tom „čakaní“ zaklope na okno BAG-úň a bude vás je*ať za plynovú bombu, nôž alebo inú pi*o inu. A oni sa potom divia, že nie je dostatok vodičov?? Je.. Ale za podobné buzerácie to nikto za ten plat nechce robiť. A že dajú 18-ročného za volant kamiónu?? Ha-ha-ha..

  6. Vodič, súhlasím. Ale aj výnimka musí byť v súlade so zákonom. A ak by dali do zákona ustanovenie, že počas sviatkov je dovolený dojazd a zakázaný tranzit, upustilo by sa od pravidelného udeľovania výnimiek. Teória práva hovorí, že ak zákon dáva možnosť udeľovať výnimky, vytráca sa právna istota a kvalita právnej normy je nižšia. Buď niečo platí alebo je zle napísaný zákon.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img