ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Rekonštrukcia futbalového štadióna – otázky a odpovede 3.časť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Mária Jandová, člen finančnej a majetkovej komisie /  Pokračujem vo zverejňovaní odpovedí na moje otázky, týkajúce sa rekonštrukcie FŠ.

Otázky :

  1. Koľko stáli búracie práce, ktoré boli realizované v roku 2021 ?

Odpoveď:

Búracie práce realizované v roku 2021 boli realizované firmou Tradester, sro, Trnava

obstaranou verejným obstarávaním Správou majetku Sereď s.r.o. v sume 176 085.€ bez DPH.

  1. Ako bude fungovať štadión počas rekonštrukcie ? Bude úplne uzavretý ?

Odpoveď:

Stavenisko bude oplotené a bude na neho zakázaný vstup. Umelé ihrisko bude prístupné nakoľko sa nachádza mimo staveniska.

  1. Čo bude s tenisovými kurtami ?

Odpoveď:

Tenisové kurty nebudú rekonštrukciu štadióna dotknuté.

 

Komentár :

Nielen na odborných komisiách, ale aj na samotnom MsZ boli dotazy ako sa dá kontrolovať nielen financovanie, ale celý proces rekonštrukcie. Žiadali sme vytvorenie akéhosi projektového tímu, v ktorom budú zastúpení aj odborníci , nielen finanční, ale aj stavbári, projektanti atď. Takéto niečo neprešlo. Tak sme navrhovali aspoň navýšiť počet členov DR.  Z  výňatku  zápisnice MsZ je jasný postoj p. primátora.

 

Zápisnica z MsZ zo dňa  dňa  12.3.2020

Ing. Krajčovič – dnes sa schvaľuje iba súhlas, že sa tam môže rekonštruovať. SMS nemôže podpísať žiadnu zmluvu nad 10.000 bez súhlasu valného zhromaždenia a valné zhromaždenie nedá súhlas bez súhlasu mestského zastupiteľstva.
Teraz sa dáva iba súhlas, že SMS má oprávnenie, že môže konať a robiť tam zásahy. Je tam 5 členná dozorná rada, ktorá si to môže kedykoľvek kontrolovať.
p. Kurbel – pýtam sa a chcem mať väčšiu istotu, je na tom niečo zlé, keď je tu návrh na rozšírenie
dozornej rady? Žiadam o procedurálny návrh na doplnenie dozornej rady.
Primátor – je to mimo programu, lebo to nesúvisí s týmto bodom rokovania.

Ako je zrejmé z obidvoch zápisníc, obidvaja aj p. prednosta aj p. primátor   na rokovaniach MsZ tvrdili, že kontrola nad financovaním aj VO bude zabezpečená cez MsZ aj DR SMS sro. Bohužiaľ zostalo len pri sľuboch. Žiadne búracie práce neboli odsúhlasené MsZ ani žiadna kontrola VO. Posledný verejný status je z roku 2020. Odvtedy pretieklo veľa vody vo Váhu a žiadna ďalšia komunikácia neprebehla ani na komisiách, ani na MsZ.

 

Zápisnica z MsZ zo dňa  dňa  28.4.2020

Ing. Fačkovcová – v predloženom materiáli v časti kritériá je odhadovaná suma na rekonštrukciu štadióna v čiastke 5 miliónov €. Pri schvaľovaní oceňovania cez SMS z dôvodu rekonštrukcie bola uvedená čiastka 4 milióny. Je to potrebné zosúladiť s uznesením. Je potrebné vedieť konečnú sumu.
MUDr. Bucha – na rokovaní komisie bolo toto prerokované. Uznesenie na 4 mil. sa zruší. Vychádzalo sa z toho pri územnom konaní a v prípravných prácach. Celková čiastka 5 miliónov. Predpokladané zdroje z úradu vlády – na účte sú 2 milióny, 1 milión príspevok od mesta, 1 milión plánovaný úver od SMS, 1 milión je v rokovaní so Slovenským futbalovým zväzom. Preto vyšla suma 5 miliónov. Presnú sumu nie je možné povedať. Bola zvolená táto forma obstarávania. Dodávateľ pripraví projektovú dokumentáciu , výkaz výmer , z ktorého bude známa definitívna cena. . Bude sa postupovať po schodíkoch, každý schodík je ucelený funkčný celok. Ak príde k naplneniu finančných tokov bude uvedená táto suma .
Ing. Krajčovič – pri kontrole plnenia uznesnení na ďalšom rokovaní MsZ bude možné toto uznesenie na sumu 4 milióny zrušiť a zároveň zrušiť uznesenie z 19.6. 2019, kde boli schválené postupné kroky. Tie sú bezpredmetné. Obe uznesenie bude treba zrušiť. Verejným obstarávaním zistíme za koľko sa vysúťaží cena a koľko prvkov tam bude.
Ing. Tomčányi – bude treba postupovať podľa etáp. Realizácia bude podľa toho koľko bude finančných zdrojov. Nie je reálne v tomto období využívať pôžičky a úvery.
Situácia je zložitá, nie je možné predvídať čo bude v ďalších mesiacoch.
Ing. Tomčányi – finančné operácie, ktoré pôjdu cez SMS budú odsúhlasené MsZ. Nemá záujem chodiť po vyšetrovaniach na NAKA a polícii.

 

Z informácii p. Adriana Ševečeka / člena DRSMAS sro/ sme sa dozvedeli :

„Po konzultáciách s projektovými firmami, ktoré majú skúsenosti s výstavbou prvoligových štadiónov na Slovensku, by takáto výstavba štadióna stála minimálne 18 000 000 €, tak aby splnila dané požiadavky a  mesto Sereď by muselo prejsť zmenou organizácie dopravy a vybudovať záchytné parkovisko s minimálne 1000 parkovacích miest, odkiaľ by bolo potrebné zabezpečiť kyvadlovú dopravu.  

Na základe všetkých posúdení a kritérií valné zhromaždenie a dozorná rada SMS rozhodla, aby zámer rekonštrukcie štadióna bol zhotovený v realizovateľnej rovine a z daného dôvodu bola obsahom rekonštrukcie s využitím dotácie od štátu:

– nová tribúna so zázemím

– vybudovanie  do 100 parkovacích miest

– nové prípojky na inžinierske siete

Takže zrazu sa dozvedáme o novej sume potrebnej na rekonštrukciu futbalového štadióna 18 mil. EUR !!!!

Ešte v roku 2020 na MsZ nás presviedčali o sume na rekonštrukciu 5 mil. EUR !

P. primátor tvrdil na MsZ, že všetko pôjde cez MsZ a nakoniec sa dozvieme, že DR SMS a valné zhromaždenie sa rozhodli. Tak kde je tá transparentnosť a otvorenosť ?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pán doktor Bucha nech si robí svoju prácu zubára a nech sa tu neprezentuje ako odborník na stavbárske práce. Klame. Už má tie peniaze od spomínaných inštitúcií? On to rozbehol, že začal búrať bez toho, že by mal zaistené finančné zdroje. Asi si myslí, že keď sa pobúralo, že sa bude musieť niečo s tým urobiť. Ako ich donúti, aby svoje sľuby splnili? Takže – hurá, budeme mať štadión za 18 mil.€. Kto to zaplatí? My. Tak ako p. Buchovi prešlo, že sa nezúčastňoval MsZ a žiadne postihy /naopak p. Hanus, na neho bol použitý iný meter/, tak aj teraz si presadí svoje. Všetci sú s neho posr… A konečne, on napočítal 5 mil.€, ale odhad je 18 mil.€.

  2. ale toto je naozaj na chodenie po NAKA, veď p. primátor, ktorý je jediný člen Valného zhromaždenia SMS-ky, si rozhodol sám, bez toho, aby aspoň informoval poslancov.

  3. Šport v Seredi treba podporovať, tak isto ako kultúru, zdravotníctvo a školstvo. Máme tu veľa mega firiem, ale kam dávajú peniaze. Toto mesto by malo byť super po všetkých stránkach. My nepotrebujeme nové výrobné haly, v ktorých pracujú cudzinci, keď je tu 100% zamestnanosť, ale investovať pre obyvateľov mesta a okolia. Čo sa týka štadióna, netreba mega štadión. Stačí menší, funkčný a kvalitne vybavený. Ktorý štadión na Slovensku má tisíc parkovacích miest, ani jeden. Postavte radšej športové haly, cyklotrasy, malú hokejovú halu a mestský bazén, tak ako je to v iných mestách. Nie hovoriť, ako sa to nedá, ale ako sa to dá.

  4. Milión mesto? Naparádu. A mega si zoberie sms úver. Mega sem, mega tam. A valné zhromaždenie? Toto už nebolo aj v súvislosti s teplom? Či kde to bolo. Že valné zhromaždenie po predchádzajúcom súhlase zastupiteľstva. A to bolo? Tak istežé. Ale šak keď si pánom zemegule, tak môžeš všetko. Hlavne že bachor sa plní. A poslanci sú len táraji, prďúsi a gágaji.

  5. brucho si myslí že je pánom zemegule a tak sa aj správa. Ale všimol som si že brucho dosť schudol. Asi ho serie tá prezývka. Zrejme nevie že ju nedostal preto že má veľký bachor ale preto že sa správa ako Kočner. A tomu hovorili brucho

  6. Skúšajú. Doteraz dostali všetko čo chceli, tak zvyšujú požiadavky. Ale oni chcú mega štadión, taký aký nik nemá. Sa mi zdá, ako keby niektorým mozgy mäkli. To len tak sa vyhodili cca 180 tis.€ za búracie práce. Kto im to dovolil? A ten čo to dovolil, je si istý, že sa tie peniaze zoženú? Dostanú tých 1 mil.€ od SMS, ale ostatné je vo hviezdach. I keby ich dostali, začne sa robiť, 5 mil. sa minie akoby nič a ostane všetko rozostavané, ako nemocnica v BA, ktorá sa nakoniec nedokončená zbúrala? Ten istý osud by postihol aj štadión, lebo tých ďalších 13 mil. nikto nedoplatí. Ak si p. Bucha myslí, že to urobí za tých 5 mil. nech sa prebudí, lebo len cena materiálu stápa zo dňa na deň.

  7. Brucho vas moze seckych osrat. Len si kvakajte v komentaroch. Je frajer a ma vas v pici uz minimalne 12 rokov 😄. Este aj teraz je pekne na dovolenke pri mori a vy jebliny len zavydite. Hybajte aj vy kandidovat a nepicujte. Mimochodom tusim tam u vás v Seredi vzniká novy pristav 🤣 rovno na vojenskom brode sam brucho si ho dal vybagrovat pod jeho pozemkom takže môžete len huby otvarat jak s Vama vyjebal ked mal prístav a plaz v predvolebnej kampani 🤣🤣🤣 zedli ste mu paty

  8. Takýto mali na starosti futbal v Seredi. To nikomu nevadí?
    Vraždy si mal objednávať František Dora, aby umlčal tzv. biele kone. Niektoré obete vraj vykonávatelia zastavili pod zámienkou policajnej kontroly, v policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju údajne zaškrtili. (tasr)

  9. Futbal je najobľúbenejší šport na svete. Bez debaty. Ale toto, čo sa deje v Seredi, je neskutočné. Snáď sa konečne ľudia preberú a táto banda pôjde do zabudnutia. Ale obávam sa, lebo ľudia typu informátor…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img