ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Nedokončené dažďové vpusty na Podzámskej? Nie, práca nad rámec verejného obstarávania

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /27 JÚN 2022/

Občania, aj volení zástupcovia mesta, sa v súvislosti s rekonštrukciou Podzámskej ulice spýtali, prečo boli nedokončené dažďové vpusty na tejto ceste a prečo zostali po odchode robotníkov pod úrovňou novej vozovky.

Vedúci oddelenia rozvoja mesta, Marián Šišo, na zastupiteľstve situáciu objasnil. Aj keď spomínaný úsek Podzámskej ulice bol pôvodne plánovaný na opravu súčasne s celou Podzámskou, nakoniec musel byť z verejného obstarávania vyňatý. Dôvodom bolo zistenie informácie, že v súvislosti s rekonštrukciou časti kaštieľa bude Západoslovenská distribučná a. s., riešiť nové vedenie vysokého napätia pre trafostanicu v areáli amfiteátra práve cez Podzámsku ulicu. Toto zistenie muselo byť zapracované do plánov rekonštrukcie mestských komunikácií, nakoľko práve úsek Podzámskej bude musieť byť v blízkej budúcnosti rozkopaný. „Približne 120-metrový úsek tejto ulice sme preto nakoniec vyňali z verejného obstarávania, táto investícia z rozpočtu mesta by sa totiž rovnala zmarenej. Upozorňujem však, že občania majú dnes aj napriek tomu tento úsek pred svojimi domami vynovený a dokonca takmer zadarmo. Je to preto, že sme so zhotoviteľom vyrokovali, aby použili prípadný zostatkový asfalt po rekonštrukciách ulíc Lipová, Podzámska a okolia polikliniky práve v tejto časti Podzámskej,“ vysvetlil Šišo. Dodal, že zbytkový asfalt stavebná spoločnosť v teréne aj zavalcovala a mesto následne zabezpečilo osadenie dočasných železných roštov na dažďové vpusty, ktoré boli jedinou investíciou mesta v tejto časti komunikácie.

Obdobie, kým boli vpusty osadené, mohli preto občania vnímať ako nedokončenú prácu spoločnosti.

 

Foto: MsÚ Sereď

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Už vyasfaltovali aj tu bočnú ulicu konečne Takto môžu pokračovať až po Kapusnisko Tie krátke uličky medzi 8 Mája a Športovú sú v dezolatnom stave od komousou asi tak 50 rokov nebolo na nich spravená žiadna údržba

  2. Ľudia pomôžte svojmu mestu zvierkou na nové asfaltové povrchy ! Stačí každý po 50€ je to len pre naše dobro 👍🍺

  3. Pre nie sú peniaze12 21 to akože srandujes 50 rok platím 80 e daň 4800e upravil som mesku časť výmena hliny zasadené trávy 1x kosenie týždeň ešte to rozbombardovaly diaľkové káble plynári elektrikári čo to prekopalia hnusobu mi dali navrch a ešte mám dať 50 e nech mám asfalt Jedine čo môžem spraviť zobrať železnú lopatu a niekomu tam dobre pridrbat a jeho portrét na lopate vystaviť do obyvacky

  4. Na Matičnej ulici je tiež komunikácia v dezolátnom stave. Dokonca vytlačený, odtokový kanál pred dvoma rokmi vymenili ako najväčší babráci. Kanál je vyšší ako komunikácia, je celý
    zabetónovaný a tie 2 malé otvory sú celé upchaté. Dokonca aj malé deti vedia, že voda odteká dolu a nie do kopca.

  5. Je pekné že asfalt bol zdarma keďže firme zostal po vykonaní prác. Ale prečo ho dali tam, kde ako sami na začiatku v článku tvrdia že je to zmarená investícia, keďže sa bude musieť opäť rozkopávať… Je tu veľa kratších bočných uličiek, ktoré asfalt ešte nevideli.

  6. Možno počítajú s tým, že zatiaľ sa rozsype aj samé ako v Šintave v ulici Priečna , ktorú pred rokom znovu opravovali a pritom tiež sú cesty, čo nový asfalt nevideli z čias hlbokého socializmu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img