ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

VÝBORNÁ ŠKOLA !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Blížime sa ku koncu školského roka, mnohí z nás už počítajú hodiny… je to čas, kedy sa hodnotia nielen úspechy žiakov v súťažiach, v projektoch, vyučovacie výsledky, no i hľadáme v čom sme neboli úspešní a čo je potrebné vylepšiť. Toto všetko odzrkadľuje kvalitu školy.

Jedným z najdôležitejších  merateľných ukazovateľov kvality školy sú výsledky z celonárodných testovaní – Testovanie 9 a Testovanie 5. V tomto školskom roku sa uskutočnili v riadnych termínoch. My môžeme konštatovať, že naša Cirkevná základná škola sv. Cyrila a Metoda v Seredi opäť raz potvrdila svoje kvality. Vzdelávanie žiakov je jednou z našich priorít. Na základe celonárodného merania NÚCEM-u – Testovania 9 2022, ktorého sa zúčastnilo 41 096 žiakov, sa naša škola v oboch testovaných predmetoch umiestnila zo seredských základných škôl na 1. mieste a na vynikajúcom 3. mieste spomedzi testovaných škôl v okrese Galanta.

Testovanie sa uskutočnilo 6. apríla 2022 a 19 deviatakov z našej školy zo slovenského jazyka a literatúry získalo 71,2%, pričom priemer SR bol 59,1%.

Percentuálny úspech z matematiky sme dosiahli 66,3%, celoslovenský priemer bol 53,2%.

Výborné výsledky dosiahli aj naši piataci v Testovaní 5 2022, ktoré sa uskutočnilo 18. mája 2022. Oboch testovaní sa zúčastnili aj žiaci so zdravotným znevýhodnením. Testovania 5 2022 sa zúčastnilo 48 723 piatakov SR. V našej škole Testovanie 5 absolvovalo 36 piatakov a ich výsledky sú výborné. Priemerná úspešnosť testu zo slovenského jazyka a literatúry bola na Slovensku bola 69,2%, žiaci CZŠ. sv. Cyrila a Metoda dosiahli 77,59%.

Slovenský priemer z matematiky bol 61,0%, naši piataci napísali matematiku na 72,03 %.

Cieľom týchto testovaní je monitorovanie úrovne vedomostí a zručností žiakov a získanie objektívnych informácií o ich výkone, ako aj poskytnutie spätnej väzby školám o pripravenosti žiakov na ďalšie štúdium na stredných školách alebo 8-ročných gymnáziách. Svedčí o tom, aj fakt, že žiaci, ktorí boli prijatí na 8-ročné Gymnázium Vojtecha Mihálika v Seredi, sa v prijímacích pohovoroch umiestnili v prvej desiatke.

Poďakovanie patrí všetkým pedagógom školy, ktorí žiakov vzdelávali, a tak prispeli nielen k získaniu  výborných výsledkov školy v národných testovaniach, ale položili základy, na ktorých budú naši žiaci stavať svoju budúcnosť. Viesť tím zanietených a svedomitých ľudí je snom každého manažéra a radosťou každého riaditeľa. Aj na našej škole takí ľudia sú. Je výborné, ak sa riaditeľ dokáže obklopiť kreatívnymi ľuďmi, spozná ich schopnosti, talent a ďalej s týmto poznaním dokáže pracovať. Potom si spoločne môžeme všetci povedať, že veci sa nám podarili.

Ing. Monika Kroláková

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Naozaj pekné výsledky. Je fajn, že máme v Seredi možnosť vyberať si z viacerých škôl. Vedie to k zdravej konkurencii a snahe jednotlivých škôl makať na vzdelávaní. V konečnom dôsledku je to dobré pre všetky deti v meste.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img