ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Staršie žiačky priviezli okrem 4. miesta aj veľa skúseností z medzinárodného turnaja Euro Youth Basketball Cup v Španielsku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Družstvo Starších žiačok U15 vycestovalo v dňoch 17.6. – 20.6.2022 na medzinárodný turnaj do Španielska. Turnaja sa v ôsmych kategóriách (4 dievčenských a 4 chlapčenských) zúčastnilo približne 60 družstiev z rôznych kútov zeme. V kategórii U16, do ktorej sme sa prihlásili bolo osem družstiev rozdelených do dvoch skupín. V našej skupine sa okrem nás nachádzalo družstvo zo Španielska, Švédska a Dánska. Toto všetko naznačovalo obrovskú skúsenosť pre naše hráčky a trénerov zároveň. Podľa umiestnenia v skupine nasledovalo buď semifinále alebo zápas o umiestnenie. Našimi dobrými výkonmi sme si napokon vyslúžili a vyrobili semifinálový zápas, kde sme sa stretli s ďalším švédskym družstvom v boji o finále. Napokon v zápase o tretie miesto nás čakal pre nás známy dánsky súper z našej skupiny.

Piatok 17.6.2022 – 19:00

BK Lokomotíva Sereď – CB Gava (Španielsko) 77:16

Sobota 18.6.2022 – 10:30

Lobas Basket (Švédsko) – BK Lokomotíva Sereď 46:51

Sobota 18.6.2022 – 17:30

Horsholm 79´ers (Dánsko) – BK Lokomotíva Sereď 52:22

Nedeľa 19.6.2022 – 10:30 – semifinále

Alvik Basket (Švédsko) – BK Lokomotíva Sereď 52:39

Nedeľa 19.6.2022 – 10:30 – o 3.miesto

BK Lokomotíva Sereď – Horsholm 79´ers (Dánsko) 55:57

Naša účasť na tomto turnaja sa začala plánovať niekedy na začiatku sezóny 2021/2022 a ja som veľmi rád, že sa to podarilo a, že si môžeme všetci, ale hlavne dievčatá odniesť z tejto medzinárodnej konfrontácie mnoho skúseností do basketbalového, ale aj osobného života. V zápasoch sme okúsili ako sa hrá basketbal v iných krajinách a som presvedčený, že týchto veľmi intenzívnych pár dní nám neuveriteľným spôsobom pomohlo v napredovaní nášho družstva. V priebehoch zápasov sme chceli prezentovať náš klub jednoduchou rýchlou hrou a dať priestor dievčatám porovnať si svoje basketbalové umenie v hre 1:1 s hráčkami z iných krajín. V úvodnom stretnutí sme prevzali opraty zápasu hneď v úvode a boli sme jednoznačne lepším družstvom a v zápase si užívali atmosféru nádhernej haly v Španielskom Blanes všetky hráčky.

V druhom zápase našej skupiny sme narazili na švédsky celok, ktorému sme už v úvode odskočili našou aktívnou hrou na rozdiel 15 bodov. Následne súper zmenil obranu a hra sa začala vyrovnávať a skóre tiež. Do konca zápasu z toho bol vyrovnaný duel kedy sa museli naše dievčatá riadne nadrieť na každý úspešný moment resp. získanú loptu. Úžasné bolo, že dievčatá si to odmakali v obranných činnostiach, čo im otvorilo príležitosti na skórovanie, nedali sme hlavy dole, keď sa nám nedarilo a ukázali sme víťaznú mentalitu v tomto stretnutí.

Posledný zápas skupiny sme odohrali proti výborne a rýchlo hrajúcemu súperovi z Dánska. V zápase nám chýbala energia, ktorou sme sa prezentovali v predošlých stretnutiach a súperovi sa darilo snáď všetko, či už streľba z väčšej vzdialenosti alebo rýchly protiútok, na ktorého zastavenie nám chýbali sily a energia. V skupine sme teda skončili po tejto prehre na 2.mieste a to nás posunulo do semifinále a bojov o medaile.

Semifinálový zápas proti švédskemu Alvik Basket sme chceli využiť v náš prospech na zbieranie skúseností a podarilo sa! Dievčatá si s fyzicky silnejším, rýchlejším a keďže to bola kategória pre U16 zrejme aj so starším súperom, v určitých fázach zápasu poradili viac než dobre. Zakončovalo sme niekoľko protiútokov, dobre sme bránili a doskakovali a dovolím si tvrdiť, že súper sa v určitých momentoch (hlavne za stavu 33:33) veľmi strachoval o výsledok. Tak isto si dovolím tvrdiť, že rozdiel medzi družstvami bol len v skúsenostiach, ktoré nám zatiaľ nedovoľujú toľko úspešných streleckých zakončení. Po zápase sme jednoznačne mohli vyhlásiť, že to bol náš najlepší výkon na turnaji. To sme ale nevedeli čo nás čaká v zápase o 3. miesto…

Posledný zápas na turnaji sme si v zápase o bronz dali reparát s premožiteľom zo základnej skupiny. Na dievčatách bolo vidieť odhodlanie, chuť po víťazstve a absolútne si užívali každý moment na ihrisku pred zápasom. Toto všetko sa premietlo aj do samotného stretnutia. Priebeh zápasu bol vyrovnaný, aj keď by sa miestami zdalo, že sme mali mierne navrch. Dobre sme bránili, hrali sme rýchlo a aktívne smerom na kôš a táto energia nám pomohla premeniť aj niekoľko streleckých pokusov z väčšej vzdialenosti. Záver zápasu nám síce ušiel a skúsené súperky využili každú možnosť na skórovanie, ale bola to nádherná bodka v našom podaní na tomto turnaji a zároveň aj za touto veľmi produktívnou sezónou. Aj vzhľadom na to, že zápas v skupine sme prehrali o 30 bodov a v tomto zápase sme siahali na víťazstvo. 4. miesto z tohto turnaja je veľmi pekným umiestnením.

Hráčkam chcem poďakovať za výkony, ktoré predviedli za množstvo spoločných zážitkov a v neposlednom rade aj za disciplínu pri presunoch a zato, že všetko čo si povieme tak platí (skoro všetko). Naozaj veľká vďaka pretože odchádzať v piatok 1:45 zo Serede a o 19:00 začať turnaj v Španielsku chce veľkú dávku energie a motivácie. Táto vďaka patrí už všetkým, ktorí nám pomohli nájsť spôsob, možnosť a prostriedky, aby sme sa tohto turnaja mohli zúčastniť. Ísť na turnaj, na ktorom sa môžeme poprechádzať po námestí Barcelony, po zápase sa okúpať v mori, tancovať na pláži, osláviť narodeniny na pláži, odohrať 5 zápasov s družstvami z iných krajín a zato množstvo zážitkov a skúsenosti chcem vysloviť nielen vo svojom, ale aj v mene družstva a klubu veľké ĎAKUJEME!

Zároveň by sa dalo povedať, že príchodom z tohto turnaja skončila pre nás aj naša prvá spoločná sezóna 2021/2022. Počas celej sezóny družstvo odviedli neuveriteľné penzum práce začo bolo vo veľa prípadoch aj odmenené. Ja by som rád za tú prácu dievčatám takto verejne poďakoval. Ste skvelý kolektív, ktorý v ťažkých chvíľach vždy drží spolu! To je obdivuhodné a veľmi dôležité do ďalšej práce. Poďakovať by som chcel aj nášmu klubu, ktorý nám ako družstvu dal počas celej sezóny priestor na realizáciu našich predstáv v maximálnej miere.

A či bola sezóna úspešná? 16 dievčat baví basket. Baví ich pracovať, zlepšovať sa a majú vzťah k športu ako takému. Učia sa spolupracovať, pracovať v kolektíve a sem tam sa im podarí vyhrať zápas resp. potrápiť výborne hrajúce družstvá. Aj keď o výsledky pôjde až neskôr, treba spomenúť aj to. Ďakujem a teším sa na ďalšiu spoluprácu s Vami.

Tréner: Martin Bosý

Asistent trénera: Michaela Sedláčková, Miloš Procházka

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img