ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Premiér: Zamestnancom v štátnej a verejnej správe chceme vyplatiť 5OO eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Štát navrhuje vyplatiť v  aktuálnom roku zamestnancom v štátnej a verejnej správe jednorazový príspevok vo výške 500 eur na osobu. Celkovo by malo ísť o balík pomoci vo výške 200 miliónov eur. Na sobotňajšej tlačovej konferencii to uviedli predseda vlády SR Eduard Heger a minister financií SR Igor Matovič (obaja OĽANO).

Premiér upozornil, že je to návrh, s ktorým vláda pôjde do budúcotýždňových rokovaní so sociálnymi partnermi, ako posun nad rámec dohody v rámci kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa. „Čaká nás ešte veľa rokovaní, ale chceli sme dať najavo, že prichádzame s riešeniami,“ zdôraznil šéf kabinetu.

Príspevok sa nevzťahuje na zdravotníkov, vojakov či pracovníkov v sociálnych službách. „Tieto skupiny riešime samostatne, predstavíme aj v tomto prípade riešenia,“ uistil premiér.

Náklady na zvýšené výdavky majú podľa Matoviča pokryť mimoriadne zdroje. Garantuje vyplatenie príspevku, ktorý sa týka i učiteľov, zároveň naznačil, že do začiatku júla by chcela vláda komunikovať aj systémové riešenie. „Chceli by sme do konca budúceho týždňa predstaviť to, ako by sa mali zvyšovať platy učiteľov, ale i ďalších zamestnancov v štátnej a verejnej správe,“ dodal.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aký je rozdiel medzi jednorazovým príspevkom a pravidelným? Ten jednorazový je na zastieranie očí verejnosti, aby sa ukázali, akí sú spravodliví a ako musia o tom jednať, pravidelný- to nie je príspevok, ale zvýšenie platu o ktorom v tichosti sa dohodnú a to veľmi rýchlo, bez prieťahov. Špine hnusné, oni si už po druhýkrát zvýšili platy. Oni si tých 1500€ nedali ako jednorazový príspevok, ale mesačne vyplácať. Tak aj terajšie zvýšenie je podobného rázu. Pre nich sa peniaze zázračne nájdu, tu sa nemusia hľadať a odkiaľ získať pre druhých.

  2. @Anonym 28. júna 2022, 12:34
    Sluzi to ako populisticke podplacanie od politikov ktore tu funguje od zalozenia republiky, preto ma slovensko aj giganticky (na pomer obyvatelov) , zdegenerovany statny aparat. Je to masa ludi (neschopakov, schopnych logicky zoberu spolocnosti lebo plat) co sa lahko ovlada ako stado prave pomocou takychto kradezi.

  3. AKTUÁLNE Slovensko nakúpi pásovú techniku od Švédska za 1,6 miliardy eur: Ide o zatiaľ najväčší nákup! A ZE NIE SU PENIAZE PRE LUDI! BANDA SKURVENA!

  4. @Anonym 28. júna 2022, 15:39
    Konecne aspon raz dobre pouzite peniaze. Pasova technika je dobra investicia, urcite lepsia ako si kupovat hlasy. Navyse to uz davno malo byt kupene, nebyt rozkradacov od Filcka.

  5. pre Anonym 28. júna 2022, 22:24, vega nie je natahany on je mentalne retardovany! on proste za to co napise nemoze, je to proste taky jester sered online!

  6. @jojco 29. júna 2022, 7:09 / Anonym 28. júna 2022, 22:24
    Chlapci keby ste neboli retardovany po vasich fotroch co sa za Mociara a Filcka biju do prs, tak by ste neboli odkazany na prispevky od danovych poplatnikov 😀 😀

  7. vega ako si znasal ked ta najebany fotrik znasilnoval a roztrhol ti kakac?je to zle na psychiku a ma to tazke nasledky na tvoj plytky dusevny zivot.si mimo spolocnost,ale v krcme je vzdy miesto.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img