ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Galantskí policajti namerali za Šoporňou motorkára

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Galantskí policajti namerali vodiča na Honde CBR 900 v úseku od Šoporne na Dlhú nad Váhom.

Okolo policajného radaru preletel rýchlosťou 156 km/h a maximálnu rýchlosť tak prekročil o 66 km/h.

Dopravná hliadka ho namerala formou objektívnej zodpovednosti a to, že si za cestu nadštandardne priplatil, sa dozvie teraz alebo za pár dní, keď mu príde od nás pozdrav.
41 ročnému majiteľovi motocyklu môže prísť pokuta až do výšky 750 eur.

POZOR, SPRÍSNENIE PRE VODIČOV UŽ 1.8.
Prísnejšie sankcie čakajú vodičov, ktorí budú opakovane výrazne prekračovať rýchlosť, a to v obci o 50 km/h a viac, mimo obce o 60 km/h a viac. Takéto prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti sa zaradí medzi porušenia pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom.

Znamená to, že sa bude rátať medzi tri závažné priestupky počas 12 mesiacov, kedy sa už vodič musí podrobiť opatreniam ako napríklad doškoľovací kurz v autoškole, preskúšaniu odbornej spôsobilosti či preskúmaniu zdravotnej alebo psychickej spôsobilosti.

Pri opakovanej recidíve sa zároveň zruší prednostné prejednanie prekročenia rýchlosti v takomto rozsahu v blokovom konaní a priestupok sa bude môcť riešiť aj v riadnom správnom konaní, kde sú už vyššie sankcie a je možné uložiť aj sankciu zákazu činnosti. Pôjde o prípady, keď vodič tretíkrát a viac prekročí rýchlosť počas 12 mesiacov (v obci o 50 km/h a viac, mimo obce o 60 km/h a viac).

Pre porovnanie: kým v blokovom konaní je najprísnejšia peňažná pokuta za rýchlosť od 250 do 800 eur, pri riadnom konaní je to od 500 do 1 000 eur. Samotná výška pokuty sa v novele nemení.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Idem z poobednej cez Sereď, tachometer mi ukazuje 52km/h, napriek tomu ma veľkou rýchlosťou obieha motorkár 🤦🏼‍♀️ nebolo by na škodu aj v týchto nočných hodinách kontrolovať, čo sa v meste deje…chodím takto pravidelne a ešte som žiadnu hliadku v meste nevidela…či nočné zmeny sa trávia v kancelárii?

  2. Ja nechápem tých motorkárov, že takto riskujú. Čo si tým dokazujú, že akí sú hrdinovia, že majú drahé motorky na ktorých sa predvádzajú aby ich obdivovali? Aj tento 41 ročný somár mohol zaplatiť vyššiu daň ako 750€, vlastným životom. Na to má už dosť rokov, aby sa vedel správať zodpovedne. Keby sa zabil, motorka by išla do šrotu a narobil starostí svojej rodine. Na to asi nemyslia, keď si sadajú na tú motorku. A nakoniec, keď sa dostane do protismeru doplatí na to aj ten v protismere.

  3. pre názor 29. júna 2022, 10:38, motorkar taketo hovado ako tento nech sa radsej zabije aspon uz dalej nebude ohrozovat nevinnych ludi! zebrak!

  4. šak to sú tý fetáši,čo majú zedrané nose z toho prášku,alebo mladý čo našetrev pár korún a sce machrovat,ale aj já mám silného kona ,který predbehne pomalejšiého kona,a nemachrujem,dajte na motorky obmedzovač na stotridsat a motorkárne skrachujú.

  5. A co je natom … jeeej . Iba 156 sak to je jak keby cúval … ja zvyknem kludne aj 240 ist a je to taka v pohode rychlost akurat … 😄😄😄😄😄

  6. Chválenkár! Okrem tohto vychvaľovania čo ešte dokážeš, čím sa môžeš ešte pochváliť, aby ťa obdivovali?

  7. Kto párkrát sedel na obyčajnej cestnej motorke vie že taká rýchlosť je ozaj bez problému dosiahnuteľná a v rámci jazdných parametrov poľahky zvladnuteľná , je to len o hlave človeka čo na tej motorke sedí , mám 65 rokov , mám solídnu motorku a mám neskutočné potešenie sem tam ju prevetrať , negatívne komentáre vypisujú závistlivci a neprajníci . Áno pre extrémne zážitky treba zájsť na miesta pre to vhodné nie do bežnej premávky ale považovať rýchlosť okolo 150 na priemerne výkonnom stroji za zbesilú je prinajmnešom naivné , možnosti sú úplne inde . Opilec za volantom auta je na ceste ďaleko nebezpečnejší a je ich denno denne memálo .

  8. Pokiaľ má niečo odjazdené, čistú hlavu, bike ovláda a išiel po ceste zo Soporne do Šale (nový koberec, dobra cesta, bez chodcov) je rychlost 160km úplne v pohode…niekto nemá rád adrenalín, preto tu niektorí píšu bludy. Mam 57r,jazdim dlho a mam veľmi silnú mašinu…vsetko je to o schopnostiach. Väčší problém na ceste je vodič-ka, ktorá má prilepený mobil v ruke. Vodičak majú 3mes a hrajú sa na Schumachera. ..tito ľudia predstavujú na ceste väčšie nebezpečie ako motorkár…

  9. Pre všetkých expertov k komentári: nie, ísť 150 na okreske nie je normálne. Áno, udržať auto/motorku nie je problém, ak je cesta dobrá. Ale ak sa raz stane v takej rýchlosti niečo nepredvídateľné: vybehne zver, spadne konár, niekto prejde do protismeru, tak tie následky budú oveľa horšie, ako pri 90 kmh.

  10. Pokiaľ má niečo odjazdené, čistú hlavu, bike ovláda a išiel po ceste zo Soporne do Šale (nový koberec, dobra cesta, bez chodcov) je rychlost 160km úplne v pohode…niekto nemá rád adrenalín, preto tu niektorí píšu bludy. Mam 57r,jazdim dlho a mam veľmi silnú mašinu…vsetko je to o schopnostiach. Väčší problém na ceste je vodič-ka, ktorá má prilepený mobil v ruke. Na mobile strávili viac času ako za volantom a hrajú sa na Schumachera. ..tito ľudia predstavujú na ceste väčšie nebezpečie ako motorkár…koľko motorkárov spadlo alebo sa prizabili kvôli takýmto exotom s mobilom co im nedali prednosť…nie raz som si všimol nejakú cuzu co sa kolecku je po meste hodinu a mobil ma pricapeny v kuse na uchu… Za toto by mali dať masnu pokutu a VPP pre mesto. Polievať kvety v parkoch a podobne. Lebo však pokutu tatinko alebo maminka zaplatí… Brrr.. Celé zle.
    Samozrejme, som za dodržiavanie rýchlosti na moto, hlavne v obci. No a mimo, je to na zváženie, aká je výška jeho platu. Keď Ta chytia, zaplatíš.

  11. Komentovat niekoho, kto tvrdi, ze je uplne fajn ist cez dvesto na okreske, vlastne kdekolvek okrem letiska alebo zavodnej drahy (kedze u nas na dialnici je rychlost obmedzena), myslim si, ze nema zmysel. Zabijanie casu.

    Za mna len – hlavne nech sa havaria tyka len toho motorkara a nikoho ineho…

  12. Nemienim prilievať benzin do ohňa , zdržím sa komentára komentárov , mám niečo odsedené na motorke a nielen na okreskách , pre mňa je samozrejmosťou kvalitná výbava , o vlastnostiach tých dnešných počínajúch airbagovou vestou špičkovou obuvou končiac by bola dlhá téma , ďaľšou témou by boli technické vlastnosti výkonnejších motocyklov , ich konštruktéri nejedli rožky nadarmo , apriori je to len a len o ľudskom faktore , sebadisciplíne , predvídavosti ,udržať adrenalín na uzde dá občas riadnu námahu no stojí to za to .

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img