ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Vek kostrového nálezu v seredskej garáži znalec odhadol na min. 40 rokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Seredskí policajti prijali v piatok oznámenie o náleze kostrového nálezu v garáži domu, v meste Sereď.

Po konzultácii so znaleckom z odboru súdneho lekárstva bol vek nálezu odhadnutý na min 40 rokov. Policajti nález zaistili a zaslali na ďalšie expertízne skúmanie.

Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

– – –

Informáciu o náleze sme vám v piatok priniesli v tomto článku:

AKTUÁLNE: Pri búracích a výkopových prácach v garáži v Seredi boli nájdené kostrové pozostatky človeka – VIDEO

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Poznam ten pribeh, hovoril mi ho dedo, kt. v niklovke odpracoval 12 rokov odkedy ju zacali stavat, uvahy boli vraj aj take, ze nezvestny spadol do nadrze s kyselinou, do roboty prisiel ale uz neodisiel zostala po nom len motorka, neviete ako sa volal nezvestny?

  2. Kurnik, zda sa ze spomenuty pan Dudas mal velmi temne tajomstvo. Zije este, ma co k tomu povedat? P. Majko, mate tu super namet…

  3. toto je jak z americkej kriminálky 😮 … no budeme čakať na ďalšie informácie, kto bol ten nezvestný niklovák, má v Seredi a okolí rodinu, kto bol predošlí majiteľ garáže a žije ešte, má on v Seredi a okolí rodinu?? .. tých otázok je viacej ..

  4. Ludia, musim sa odveci spytat. Prosim Vas kto je ta spoluobcianka s tym dietatom co hlavne pri Jednote ale aj Progrese pyta peniaze? Je to naozaj tazky pripad, ktory potrebuje fakt pomoct? Nechodim casto do Seredi, preto sa pytam…

  5. Muž pracoval v Niklovke na Čpavkovom volal sa Ludo Korycina pochádzal zoŠúroviec v Majcichove bol ženatý. Bol to nekonfliktný človek.Kečup skôr by som povedal že to bolo opačne.

  6. Volal sa Ludo Koricina pochádzal zo Šúroviec vMajcichve bol ženatý. Kečup skôr by som povedal že to bolo opačne. Bol to tichý nekomfliktný človek.

  7. Ak sa aj potvrdí že sa jedná o nezvestného niklováka a zistia aj že bol zavraždený, nie je ten skutok po toľkých rokoch už premlčaný? Ako to vlastne je ? 🤔

  8. ak by to bola vrazda, bola by uz premlcana. v tej dobe bola premlcacia doba 10 roko. dnes, po novom je to uz 30 rokov. ak sa teda nemylim.

  9. No to je jasne p.Majko, ale je to sila že také niečo môže byť premlčané. Jeho vrah môže byť stále na žive aj po toľkých rokoch a pohybovať sa medzi nami. To ma trošku (dosť) zaráža. Na vraždu by niečo ako premlčanie ani nemalo existovať …

  10. napr.jedno z vysvetlení :Stíhanie po tridsiatich rokoch nemá zmysel, tvrdí Lipšic.

    Na otázku, či je morálne premlčať vraždu, reagoval protiotázkou či je vôbec reálne po 30 rokoch vraždu odstíhať? „Je reálne po 30 rokoch vzniesť obvinenie voči niekomu, kto je podozrivý z vraždy a dokázať mu to po takejto dobe? Je reálne uvažovať o tom, že je možné vypočuť svedkov, ktorí by usvedčili páchateľa z vraždy? Stíhať po 30 rokoch za vraždu niekoho, kto za to nikdy nebol obvinený, sa mi zdá byť v praxi nereálne,“ argumentoval. Upozornil však, že ak trestné stíhanie beží, tak sa premlčacie doby prerušujú.

    V prípade, ak sa páchateľ deliktu po uplynutí týchto lehôt sám prihlási orgánom činným v trestnom konaní, tak môže podľa Lipšicových slov trvať na pokračovaní trestného stíhania. „Takejto osobe však nehrozí uloženie žiadneho trestu a súd rozhoduje už len o jeho vine alebo nevine. So stíhaním však musí súhlasiť, keďže uplynutie premlčacej doby je dôvodom na jeho zastavenie. Ak súd rozhodne o vine, tak tento verdikt sa mu zapíše do trestného registra,“ informoval.

    Lipšic si však nepamätá jediný prípad závažnej trestnej činnosti, kde by došlo k prerušeniu stíhania z dôvodu uplynutia zákonných lehôt. „Ja takúto situáciu nepoznám, no napr. pri prečinoch, kde je trojročná lehota, tam, samozrejme, je možné, že premlčacia doba zabráni trestnému stíhaniu. Väčšinou však ide o bagateľné delikty,“ povedal.
    https://domov.sme.sk/c/4947709/lipsic-v-dlzke-premlcacich-lehot-sme-na-spici-europy.html

  11. No myslím že ak mala tá garáž po celú tú dobu jediného majiteľa tak by nemal byť problém to „prišiť“ práve jemu, je asi dosť málo pravdepodobné že by si majitel garáže nevšimol že mu niekto v podlahe zabetónoval človeka … a nový majiteľ asi nenašiel nejaké 40 rokov staré pozostatky a nezabetónoval si ich tam a následne tam poslal robotníkov aby to našli …

  12. Prosim, narabajte opatrne s uvadzanim mien verejne, nakolko prebieha vysetrovanie a akekolvek takto citlive informacie by mohli byt nespravne interpretovane, ci by mohli byt zavedene rodiny nespravnymi nadejami a pod.

    Ak mate nejake informacie (aj s pocutia od rodicov alebo pribuznych a pod.) kontaktujte vedenie OO PZ v Seredi – priamo riaditela, alebo kludne nas a to osobne, e-mailom, telefonicky, ci cez FB. Ziskane informacie (v pripade ziadosti s ochranou zdroja) policii posunieme.

    Dnes uz ide skutocne „len“ o zistenie identity najdenej osoby a pripadne vyriesenie uz i tak stareho pripadu.

    Dakujeme.

  13. Aj to je možnosť. Aj počítačová rekonštrukcia tváre na základe lebky. Analýza DNA. Možností je habadej. Ale po 40 rokoch zubná dokumentácia? Neviem…

  14. Anonym 17:27, čo to tu pre boha tliachaš za blbosti ? Prečo by sme sa mali na to vysrať? Tam zomrel človek, ktorý možno mal deti ktoré dosť pravdepodobne ešte žijú, ak má kostra 40-50r a zabili ho keď mal 20-30 tak kludne aj jeho žena môže ešte žiť. Nezaslúžia si zistiť nie len že ich nezvestného príbuzného našli ale aj čo sa mu stalo a kto za tím je ?!
    Určite by sme sa na takéto prípady nemali vysrať a ak je nejaká šanca vypátrať vinníka, tak to urobiť, aj keď možno už nežije, ale kvôli príbuzným obete !!!
    Ak ten človek bol teda naozaj zavraždený …
    V každom prípade dosť zaujímavý prípad a snáď sa o tomto ešte niečo dozvieme.

  15. Prebehol rok a nikde nie je žiadne info o prípade. Podobné prípady sa nestávajú každý deň.Tutlá sa to, alebo rodina už vie a neželá si zverejnenie?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img