ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

Rekonštrukcia futbalového štadióna – otázky a odpovede 2.časť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Mária Jandová, člen finančnej a majetkovej komisie / Na úvod pokračovania v sérii odpovedí Ing. Andrášika na moje otázky je potrebné uviesť pár informácii.

Určite ste si všimli článok „ Príbeh rekonštrukcie nášho prvoligového štadióna „ p. Ševečeka, člena DR SMS s.r.o.  Tento článok bol napísaný na základe otázok, ktoré boli zaslané Ing. Andrášikovi – konateľovi SMS s.r.o. Keďže vedeli, že odpovede na moje otázky pravdepodobne  budú zverejnené, p. Ševeček potreboval uverejniť článok skôr, ale sú to v podstate odpovede na moje otázky. Som ale z toho dosť v pomykove, kto vlastne odpovede vypracovával – zaslané  konateľovi, zverejnené členom DR.  Nie je neskoro na uverejnenie takéhoto článku zo strany DR SMS s.r.o. ?

Ale vráťme sa k ďalším mojim otázkam 3 a 4 , ktoré boli zaslané p. konateľovi :

  1. Aký typ futbalového štadióna sa ide v našom meste budovať /- druholigový,

treťoligový …/ ? Koľko bude miest na sedenie ?

Odpoveď:

Momentálne je naprojektovaná rekonštrukcia štadióna v nasledovnom rozsahu:

SO 101 Západná tribúna

SO 102 Prípojka verejného vodovodu

SO 103 Vodovod areálový

SO 104 Prípojka splaškovej verejnej kanalizácie

SO 105 Kanalizácia splašková areálová

SO 106 Dažďová kanalizácia vnútroareálová

a)dažďová voda z parkovísk cez ORL do vsakovacích košov

b)dažďová voda čistá zo strechy tribúny SO 101 (prípojka k studniam)

SO 107 Vsakovacie studne

a)dažďová voda z parkovísk cez ORL

b)dažďová voda čistá zo strechy tribúny SO 101

SO 108 Pripojovací plynovod

SO 109 Plynovod areálový

SO 111 Rozvody NN vnútroareálové

SO 114 Vonkajšie vnútroareálové osvetlenie parkoviska

SO 115 Parkoviská a spevnené plochy

SO 116 Sadovnícke úpravy

SO 119 Požiarna nádrž 35m3

Miest na sedenie podľa projektovej dokumentácie bude 380. Kapacita tribúny je žiaľ v zmysle

STN obmedzená počtom parkovacích miest.

 

  1. Aký je aktuálny rozpočet na rekonštrukciu štadióna podľa aktuálne schvaľovanej

projektovej dokumentácie ?

Odpoveď:

Predpokladané náklady na rekonštrukciu štadióna v rozsahu aktuálnej PD pre stavebné povolenie sú 3 000 000€ s DPH. Výsledná suma závisí od verejného obstarávania. Podľa výsledku verejného obstarávania budú realizované len práce do výšky finančného krytia.

Moja krátka reakcia :

Z uvedeného zasa vôbec nie je nič jasné.

Na portáli UVO  je zverejnené VO na zákazku „ Rekonštrukcia futbalového štadióna v meste Sereď „ , kde je možné nájsť priložené dokumenty.

Z dokumentov vyplýva, že je vyhlásené VO na Hrubú stavbu západnej tribúny

/ podotýkam hrubú stavbu  /, kanalizáciu splaškovú a dažďovú .

Predpokladaná hodnota zákazky :

Celková predpokladaná hodnota 2 215 675,47 EUR bez DPH

Z  uvedeného mi vyplýva, že v zákazke sa nerieši plynovod, osvetlenie , parkoviská,  sadovnícke úpravy a požiarna nárdrž.

https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie-zakaziek/detail/dokumenty/440339

Čo je ale zaujímavé, že 23.5.2022 bolo VO zrušené .

Čo sa  stalo ? Túto otázku som mailom položila aj Ing. Andrášikovi. Možno to ale vie p. Ševeček a zverejní aj túto informáciu .

Ďalšou zákazkou VO sú ďalšie búracie práce / zasa podotýkam okrem iného aj búranie tribúny a šatní /. Z toho mi vyplýva, že nebude rekonštrukcia tribúny, ale výstavba úplne novej tribúny.

Predpokladaná hodnota zákazky / búracie práce / : 320 391,92 Eur bez DPH

Neviem, ale nech počítam ako počítam , zatiaľ hodnota VO je cca 2.5 mil EUR bez DPH.

SMS s.r.o. momentálne nemá k dispozícii celú hodnotu a keď budú čakať ďalší polrok, tak cena narastie a ťažko povedať o koľko.

Stále visí vo vzduchu dofinancovanie ostatných zatiaľ ani nesúťažených objektov. Nehovoriac o dokončení hlavnej tribúny a šatní  / vysúťažená len hruhá stavba / .

Hovorí sa stále síce o 4 miliónoch, ale v hre je momentálne stále iba štátna dotácia v sume 1 887 tis.  a  550 tis. dotácia z mesta.

Myslíte si, že máme skutočne odpovede na všetky otázky ? Čo sa zasa deje, že  VO na rekonštrukciu bolo zrušené ? Chýbajú zasa nejaké schvaľovacie povolenia ?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte je v dozornej rade dora obžalovaný z vraždy alebo strasser z Komárna, ktorý má pochybnú povesť a vraj chodil so zbraňou? Alebo nejaký zo Šúroviec predajca športového tovaru s firmami podivnými na finstate? Takýmto idete zveriť finančné prostriedky, naše dane a mládež? Už keď tu vyrástla bankomatová mafia, drogová, developerská mafia tak už môžu všetci s takouto povesťou podnikať a realizovať sa v meste?

  2. vraj chodil so zbraňou😀😀😀😀 ty si dobre prihoretý ,to už dnes chodí hocikto,nemuseli by sme chodiť ani daleko,ale keď má povolenie tak prečo nie.

  3. Členovia dozornej rady :
    Mgr. Marcel Kraľovič , Róbert Stareček , Dušan Irsák , Mgr. Tomáš Karmažín ,JUDr. Edita Červeňová ,Ing. Branislav Karmažín , Adrián Ševeček

    Väčšina samozrejme fanúšikovia futbalu .

    DR už dávno mala VZ navrhúť odvolanie konateľa spoločnosti. Treba jednoznačne zvolať mimoriadne MsZ s jediným bodom programu a to je odvolanie konateľa SMS sro.

  4. Všetko to je hop, alebo trop. Buď sa to podarí, alebo nie. Skôr to alebo. Nikto nič nevie, nikto nič negarantuje, nemáme také povolenie, nemáme takú dokumentáciu, nemáme verejné obstarávanie, … a hlavne nemáme prach. Koho to je zodpovednosť? A čo s projektovou dokumentáciou, ktorá sa robila na 1. ligový štadión?

  5. Vidíš, presne toto bol zámer. Zbaviť sa zodpovednosti a presunúť majetok do sms, hoci bolo viac než isté, že rekonštrukcia štadióna stroskotá.

  6. Všetko sa zahmlieva a všetci mlčia ako partizáni. Nikto nič nevie, ale natŕčajú paprče najprv len toľko a potom postupne prihadzovať peniažky, lebo spomínané dotácie je hudbou budúcnosti, ktorá môže byť, ale skôr nebude. Prečo začínajú búraním existujúcimi šatńami a tribúnou, keď ešte nevedia či peniaze dostanú? Ale oni už majú svoju taktiku, že keď to pobúrajú, budú môcť poukazovať, že šatne a tribúnu nemajú a na novú potrebujú peniaze. Ale od koho? Zase od mesta, ako vždy. Štátna dotácia? Najskôr nech na to zabudnú, veď vidíme, ako p. Matovič plní sľuby, je to len sľubotechna, skutek utek. A na koniec by to muselo zainvestovať mesto.

  7. Miest na sedenie podľa projektovej dokumentácie bude 380. Kapacita tribúny je žiaľ v zmysle STN obmedzená počtom parkovacích miest.

    tribúna na 380 miest na sedenie za vyše 3 milióny?
    Si robia srandu

  8. Preštudovaniu kompletnej dokumentácii na príslušný predmet zákazky vo vestníku verejného obstarávania som venoval cca 2 dni, či už projektovú dokumentáciu a tiež textovú časť. Myslím, že bola spracovaná na veľmi slušnej úrovni externou firmou. Vo výkresovej časti, ale i v textovej časti a v slepom rozpočte som nenašiel viacero vecí, ktoré udávate v skôr menovaných odpovediach pre predmet obstarávania. Neosobujem si právo vedieť o všetkom, ale myslím si, že keď niekto píše informácie o veci , mali by zodpovedať skutočnosti a mal by tomu patrične rozumieť. Neočakávam odpoveď, ďakujem .

  9. 7894€ na jedneho divaka. Na ozaj dobry futbal (Liga majstrov) sa da dostat uz za 500€ takze ak zaplatime 6000 ludom v Seredi vylet na Ligu majstrov sme na tom asi rovnako.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img