ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

9-ročný Ľuboš Tomašovič je vo svojej kategórii úspešný tenista

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vždy nás teší, ak môže prinášať pozitívne články o šikovných ľuďoch zo Serede. Svojimi úspechmi reprezentujú seba aj naše mesto a sú často krát inšpiráciou i vzorom pre ostatných. Prinášame Vám rozhovor so šikovným malým športovcom, o ktorom už teraz vieme, že ešte dosiahne výrazné úspechy. V budúcnosti o ňom určite ešte budeme počuť.

Ľubomír Tomašovič má iba 9 rokov, chodí do 4.triedy na ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi. Jeho najväčším koníčkom je tenis a v tejto oblasti zbiera jedno ocenenie za druhým.

Jeho cesta k tomuto športu bola od malička jednoznačná. K tenisu ho priviedol otec, ktorý má tiež rád šport, hlavne tenis. Ľuboško, povedz nám niečo o tvojich začiatkoch.

K tenisu som mal vzťah asi od narodenia. Z rozprávania viem, že už ako malinký, keď otec prepínal športové kanály, jediný, na ktorý som reagoval bol tenis.
Tomuto športu sa venujem šiesty rok. Už ako trojročný som išiel na prvý tréning v Seredi. Mojím prvým trénerom bol Ladislav Lukačik.Trénoval som s ním asi dva mesiace. Po jeho odchode som v roku 2016 skončil, lebo som nechcel s nikým iným trénovať.
Ale tenisovú raketu som mal doma stále v ruke. V roky 2017 som išiel na nábor nových talentov opäť v Seredi. Trénerom bol pán Bohunický, ktorý ma asi po pol roku tréningov odporučil do TC Empire Trnava, lebo vo mne videl veľké nadanie. V tomto klube som doteraz. Trénujem každý druhý týždeň 5 krát, keď som s otcom. Momentálne nemám stabilného trénera.

Aj napriek nízkemu veku máš za sebou mnoho ocenení. V súťažiach sa umiestňuješ na popredných priečkach. Dá sa povedať, že kde súťažíš, tam zbieraš trofeje. Vymenuj nám svoje úspechy.

Môj prvý veľký úspech bol v roku 2017 doma v Seredi, kde som vyhral ako päť ročný 1.miesto. Od roku 2018 sa zúčastňujem celoslovenských turnajov.

2019 – 3.miesto ( Davis cup družstvá do 8r. Západoslovenský kraj )

2020 – celoslovenské turnaje do 8 rokov
1.miesto Topoľčany
1.miesto Piešťany
1.miesto Trnava
1.miesto Zvolen
2.miesto Bratislava
3.miesto Bratislava

2021 – celoslovenské turnaje do 10 rokov
2.miesto Levice
3.miesto Topoľčany
1.miesto Topoľčany (štvorhra)

2022 – celoslovenské turnaje do 10 rokov
1.miesto Trnava
2.miesto Topoľčany
2.miesto Topoľčany
3.miesto Levice
1.miesto Topoľčany (štvorhra)

2022 – 3.miesto mladší žiaci Západoslovenský kraj štvorhra

Ktorý z doterajších úspechov si najviac ceníš?

Najviac zo všetkých trofejí si vážim tie, ktoré som získal so svojím otcom na turnajoch rodičov vo štvorhre v Trnave a to v roku 2020 – 3.miesto a v roku 2021 – 1.miesto.

Za najväčší úspech doteraz považujem pozvánku na sústredenie do reprezentačného výberu do 10 rokov, ktoré sa konalo júni 2022. Bohužiaľ, na tomto výbere som sa zúčastniť nemohol.

Športovci zvyknú mať pred zápasmi rôzne rituály alebo nosia pri sebe talizmany. Čo pomáha tebe počas zápasov?

Žiadny špeciálny rituál nemám, len musím hrať so šatkou na hlave a potítkom na ruke. Ako talizman mám na krku retiazku s príveskom iniciál tenistu Rogera Federera.

V čom vidíš svoju silnú stránku, že sa z teba stáva úspešný tenista?

Na kurte som veľmi pohyblivý a vždy bojujem do poslednej loptičky ako mi hovorieva otec a nevzdávam sa ani za nepriaznivého stavu. Myslím si, že mám aj dosť dobrú kondičku. A ako jediný hrám vo svojej kategórii jednoručný backhand.

Máš nejaký vzor resp. s kým by si si chcel zahrať tenis?

Jediným mojím vzorom je Roger Federer a s ním by som si aj najradšej zahral na Wimbledonskej tráve v Londýne. Keby Roger na mňa nemal čas, tak by som si zahral s Rafaelom Nadalom na antuke Roland Garros v Paríži.

Máš nejaký cieľ, ktorý by si chcel dosiahnuť?

Rád by som sa stal profesionálnym tenistom, preto potrebujem podporu oboch rodičov, ktorú zatiaľ nemám. Najviac túžim po víťazstve na Wimbledone.

Aký je tvoj najbližší program?

Môj voľný čas trávim s kamarátmi, ale väčšinou sa to aj tak týka športu alebo na záhrade.
V júli by som sa mal zúčastniť turnaja v Trnave a v Skalici v kategórii do 10 rokov. V Žiline v kategórii mladší žiaci. V auguste ma čaká zatiaľ jeden turnaj vo Zvolene v kategórii do 10 rokov. A vrchol sezóny zakončia Majstrovstvá západoslovenského kraja do 10 rokov v septembri v Nitre. Tento turnaj bude v tejto kategórii môj posledný.

Ďakujeme Ti za rozhovor, prajeme Ti ešte veľa úspechov a hlavne, aby sa Tvoje detské sny naplnili.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img