ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Seredský hodový jarmok 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V dňoch 24. – 26. júna sa konal XXI. SEREDSKÝ HODOVÝ JARMOK. Dom kultúry spoločne s mestom Sereď pripravili počas troch dní bohatý program, ktorého súčasťou bol historický jarmok, koncerty, predajné stánky, zábavné atrakcie aj možnosť občerstvenia.

Jarmok odštartoval v piatok 24. júna slávnostnou fanfárou a príhovorom primátora Martina Tomčányiho, viceprimátora Ľubomíra Veselického a riaditeľa Domu kultúry Františka Čavojského. Všetci svorne zaželali návštevníkom, aby si po pandemickej nútenej prestávke jarmok užili a riadne sa zabavili. Programom sprevádzal známy Johny Mečoch.

Vystúpenia pred Domom kultúry

Ako prvá na pódiu vystúpila dychová hudba ŠINTAVANKA, ktorá navodila tú správnu jarmočnú atmosféru. Po nich prišiel rad na detských účinkujúcich. Predstavili sa žiaci zo ZUŠ J. F. Kvetoňa, Cirkevnej ZŠ, členov skupiny LY Dance United a Life is Perfect. Deti dali do vystúpenia všetko a energiou nabitý program všetkých ohromil. Z vystúpenia sme uverejnili samostatný článok, ktorý si môžete prečítať na tomto odkaze : vystúpenie detí. Piatkový program pred Domom kultúry ukončila skupina CELASKON, ktorej chytľavé pesničky skvele zabavili publikum.

Sobotňajší program začal hneď zrezka. Obľúbená dychová hudba BOROVIENKA, je pravidelným hosťom na podujatiach v Seredi a tak ani tento rok na jarmoku nesmela chýbať. V poobedňajších hodinách vystúpila kapela ZENIT a večer to naplno rozpálili chalani z KABÁT REVIVAL.

Nedeľa ponúkla tiež zaujímavý program. Doobeda na pódiu vystúpil domáci Tomáš Bihari so svojim Bandom a o poobede hudobná skupina FOUR, ktorí boli poslední účinkujúci na pódiu pred Domom kultúry tohtoročného jarmoku.

Sprievodný program

Trojdňový jarmok ponúkal aj sprievodný program. V piatok pracovníčky RÚVZ Galanta bezplatne odmerali záujemcom hladiny cholesterolu a cukru v krvi. V DKaffe klube sa konala výstava obrazov Pavla Zelmana a fotografií Stanislava Klačanského pod názvom SEREĎ – OBRAZY STRATENÉHO SVETA. V priľahlých uliciach boli rozostavané predajné stánky, ktorých bolo ale tento rok menej, ako sme boli zvyknutí. Dôvodom môže byť, že počas covidovej doby mnohí malí súkromní podnikatelia svoju činnosť ukončili alebo sa viacerí zúčastnili jarmoku v Šali, ktorý sa konal súbežne so Seredským jarmokom.

Zábavné atrakcie potešili najmä deti. No zlákať na kolotoče či elektrické autíčka sa nechali veru aj dospelí. Okrem toho vidieť z výškového kolotoča časť mesta sa len tak nenaskytne. Krásny pohľad bol na atrakcie najmä za tmy, kedy boli osvetlené rôznymi farbami.

Historický jarmok

Súčasťou Seredského hodového jarmoku bola aj jeho HISTORICKÁ časť. Agentúra Herodes pripravila pre návštevníkov šermiarske vystúpenia, sokoliarske vystúpenia, rytierske či lovecké turnaje na koňoch, stredovekú kuchyňa, lukostrelecké vystúpenia, remeselný jarmok či ohňovú show. Famózna atmosféra premenila park a nádvorie kaštieľa na rozprávku, v ktorej sa návštevníci ocitli v stredoveku. Všetko umocnilo dobové oblečenie účinkujúcich, historický tábor, zručnosť renesančných majstrov či stredoveké zbrane.

Tublatanka a Radošinci

Nesmieme zabudnúť ani na vystúpenie Tublatanky, ktorá bola taktiež súčasťou jarmoku. Legendárna kapela v piatok 24. júna prilákala na amfiteáter v Seredi okrem domácich aj fanúšikov z celého Slovenska i zahraničia. Líder kapely Maťo Ďurinda dostal všetkých do varu a publikum spolu s ním odspievalo aj niekoľko pesničiek. Koncert mal samé pozitívne ohlasy. Z ich vystúpenia sme uverejnili samostatný článok, ktorý si môžete pozrieť tu: Vystúpenie Tublatanky

Na záver jarmoku bolo pripravené predstavenie Radošinského naivného divadla, ktoré sa konalo v nedeľu večer v divadelnej sále Domu kultúry. Predstavenie pod názvom Spev kohúta priniesol príbeh rodiny Bečkovcov, ktorí sa z mesta presťahovali na dedinu. Idylka im vydrží do chvíle, kým zrazu nezačne nad ránom o štvrtej za vedľajším domom výrazne kikiríkať kohút tak nahlas, že nedá okolitým susedom spať. Predstavenie bolo úplnou bodkou na záver XXVI. SEREDSKÉHO HODOVÉHO JARMOKU, ktorý máme v tejto chvíli úspešne za sebou.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img