ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

SBA 3×3 tour so zastávkou na Námestí slobody

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Slovenská basketbalová asociácia aj tento rok pripravila SBA 3×3 Tour 2022. V deviatich regionálnych kolách sa bojovalo v kategóriách MUŽI, ŽENY, U18 CHLAPCI, U18 DIEVČATÁ. Piate kolo sa odohralo na Námestí slobody v dňoch 24. a 25. júna 2022.

Trojkový basketbal opäť prilákal viacero tímov nielen zo Slovenska, ale aj celej Európy. Tour nesie status QUEST, čo znamená, že víťaz finále postúpi na jedno z podujatí FIBA WORLD TOUR 2022 do holandského UTRECHTU. Okrem postupu sa súťaží aj o finančnú odmenu, tzv. prize money. V mužskej kategórii 500, 300 a 200 eur, v ženskej 200, 100 a 50 eur.

Pravidlá hry

3×3 basketbal hrajú dve družstvá po troch hráčoch. Každý z nich môže mať iba jedného striedajúceho. Hrá sa na polke basketbalového ihriska, na jeden kôš. Na hru sa používa špeciálna lopta, určená na vonkajší povrch. Vyhrá ten, kto prvý nastrieľa 21 bodov, alebo družstvo, ktoré má viac bodov po uplynutí desiatich minút. Družstvo má na útok iba 12 sekúnd. Touto hrou sa basketbal dostáva z telocviční viac medzi ľudí, nakoľko sa turnaje odohrávajú na námestiach, pred kultúrnymi stánkami či obchodnými centrami.

Zastávka v Seredi

Zápasy na Námestí slobody odštartovali v piatok 24. júna. Kids cup zápasy sa odohrali za účasti 37 tímov. Detskí účastníci hrali v troch vekových kategóriách : U13, U11 a U9. Vo večerných hodinách bol pre všetkých návštevníkov pripravený kondičný tréning v podaní Ritter Raw Gym a joga pod vedením cvičiteľky Nicol.

Hlavné kvalifikačné zápasy sa konali v sobotu 25. júna, do ktorých sa zapojilo 38 družstiev.  Od rána do večera na troch kurtoch prebiehali kvalitné súboje o postup. Hráčov spontánne prišiel podporiť aj raper EGO, ktorý sa v Seredi zastavil cestou z koncertu v Hlohovci. Okrem jednej skladby si vyskúšal aj niekoľko hodov na kôš.

Na dvojdňový basketbalový maratón prišli povzbudzovať aj diváci. Jednotlivé tímy počas zápasov podávali zaujímavé aj dramatické súboje. Hráči predviedli atraktívnosť 3×3 basketbalu a možno navnadili na tento šport nových ľudí, ktorý sa stanú priaznivcami tohto športu. Víťazmi piateho regionálneho kola v Seredi sa stal v kategórii mužov team Sonze z Rakúska, medzi ženami U21 sa víťazkami stali reprezentantky taktiež z Rakúska a v kategórii U18 sa víťazom stal team Lufty zo Slovenska. Tour pokračuje počas nasledujúcich víkendov ďalšími regionálnymi kolami v Komárne, Handlovej a Trenčíne. Finále sa odohrá 13.8. 2022 v Bratislave.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img