ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Minister vnútra a vedenie policajného zboru dnes diskutovali so zástupcami policajných zložiek v Trnavskom kraji

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM| Minister vnútra SR Roman Mikulec, prezident policajného zboru Štefan Hamran, viceprezident policajného zboru Damián Imre a poradca ministra vnútra SR Jaroslav Spišiak v Trnave dnes popoludní diskutovali so zástupcami policajných zložiek Trnavského samosprávneho kraja.

Po májovom výjazde v Nitre ide o ďalší policajný aktív v regiónoch Slovenska, ku ktorým sa rezort vnútra vrátil po uvoľnení protipandemických opatrení.

Cieľom stretnutí je konštruktívna diskusia s príslušníkmi Policajného zboru priamo z výkonných útvarov a využitie ich skúseností pri dôležitých rozhodnutiach. Na úvod sa minister vnútra a prezident Policajného zboru poďakovali príslušníkom PZ za ich prácu a zvýšené nasadenie v uplynulom náročnom období pandémie a vojny na Ukrajine.

„Prioritou vedenia ministerstva vnútra je zlepšiť pracovné podmienky a ohodnotenie policajného zboru, ktoré boli dlhé roky za predchádzajúcich vlád neriešené. Našou ambíciou je, aby policajti mali lepšie podmienky na svoju prácu, boli  adekvátne ohodnotení, aby mohli podávať výkony na čo najvyššej úrovni v prospech bezpečnosti obyvateľov Slovenskej republiky, a Policajný zbor požíval dôveru v očiach verejnosti,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec.

Ministerstvo vnútra v súčasnosti vedie rokovania s ministerstvom financií o úprave platových náležitostí policajtov tak, aby boli spravodlivé, motivačné, atraktívne a stabilizačné. „Policajti si zaslúžia pracovať v podmienkach 21. storočia. Dlhé roky neriešený systém sa podpísal na tom, v akých podmienkach zástupcovia policajných zložiek pracujú a my to chceme zmeniť nielen slovami, ale aj skutkami k lepšiemu,“ povedal policajný prezident. Spolu so šéfom rezortu vnútra ubezpečil policajtov, že súčasný systém sociálneho zabezpečenia policajtov ostane zachovaný.

Po zmenách na prezidiálnej úrovni sa ďalšia časť reformy bude týkať regionálnych štruktúr. „Naším cieľom je zvýšiť počet policajtov vo výkone a zredukovať počet riadiacich funkcionárov,“ priblížil minister vnútra Roman Mikulec. V súčasnosti na jedného funkcionára pripadá približne 8 podriadených policajtov, pričom v zahraničí je tento počet oveľa vyšší.

„Plánujeme tiež zefektívniť vzdelávanie tak, aby policajné školstvo vedelo vyprodukovať ročne dostatočný počet nových príslušníkov,“ doplnil policajný prezident Štefan Hamran.

V oblasti výstrojného zabezpečenia policajtov a automobilovej techniky sa rezort vnútra snaží postupnými krokmi dobehnúť to, čo bolo rokmi zanedbávané. Za rok a pol sme nakúpili vyše 140 tisíc kusov výstrojných súčiastok a pripravená je masívna obmena zastaraného vozového parku aj prostredníctvom Plánu obnovy a odolnosti SR.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Obávam sa, že zas zostane len pri rečiach. Hlavne ak bude do reformy kafrať istý pánko, ktorý je v policajných kruhoch väčšine na smiech.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img