ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Dotácia pre ŠKF odklepnutá ….

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Podľa už publikovaných informácii je známe, že minulý týždeň sa konalo zasadnutie MsZ kde sa okrem iného nielenže schvaľovala, ale samozrejme aj schválila dotácia pre ŠKF vo výške 97 tis. EUR / o tom samozrejme nikto nepochyboval, keďže futbalová lobby v Seredi je obrovská a poslanci slabí  /.

Všetko bolo samozrejme dohodnuté dopredu, poslanci blízki futbalu samozrejme zahlasovali ZA / tu je výsledok hlasovania /

Pán prednosta už na zasadnutí potvrdil, že financie našiel, vypočuli sme si srdervúci príhovor p. poslanca Buchu, arogantnú reakciu p. primátora na poslankyňu Fačkovcovú a iné zaujímavosti.

Nikto nepočúval argumentáciu, že aj iné športové kluby majú problémy, že aj im treba pomôcť. Poslanec Bucha všetkých oslovil vetou ako  „šport musí spájať „/ nepovedal však to podstatné, že len futbalový šport /, a keď prišiel procedurálny  kompromisný návrh poslanca Ondreja Kurbela , skočilo akékoľvek spájanie a futbalisti tento návrh zavrhli bez mihnutia oka !

Načo dať iným, len my potrebujeme ! Tu je výsledok hlasovania za návrh poslanca Ondreja Kurbela :

Procedurálny návrh  podala aj poslankyňa Mgr. Karmažínová, aby sa vrámci schvaľovanej dotácie  presne určilo koľko pôjde na zabezpečenie  činnosti mládežníckej futbalovej akademie a koľko pre rozbeh súťaže  III. ligy mužov.

Samozrejme ani takýto návrh neprešiel . Prečo ? Aby sa nezverejnilo, že všetko ide na rozbeh III. ligy ?

Čo je však oveľa zaujímavejšie, že hráčov na III. ligu zatiaľ nemajú, teda ich musia motivovať, aby ich do Serede dotiahli a je celkom možné, že budú hrať pod hlavičkou ŠKF a.s., ktorý skončil minulý rok so ziskom  237 tis. EUR

 

https://www.finstat.sk/51791463

Teda bohužiaľ, žiadna mládež, ale treťoligový mužský klub sa musí nielen vybudovať, ale aj financovať. Sponzorov samozrejme na III. ligu  bude pomenej.

Myslím si, že futbal bude hrať významnú úlohu aj pri nastávajúcich voľbách, keďže futbalisti nemôžu prísť o „dojnú kravu „ .

Vážne si niekto myslí, že futbal má v našom meste budúcnosť ? Nebolo by lepšie podporiť :

1.basketbalistov, ktorí dosahujú v poslednej dobe úžasné nielen úspechy

  1. hádzanárov , ktorí môžu hrať Slovenský pohár
  2. florbalistov, ktorí sa môžu vrátiť do I. ligy
  3. tenistov, ktorí majú katastrofálnu infraštruktúru
  4. cyklistov, ktorí dosahujú celoslovenské úspechy
  5. taekwon-do , ktorí sa zúčasnili na celoslovenskom technickom seminári určenom pre najvyššie technické stupne – trénerov a asistentov

nevynímajúc všetky ostatné  malé kluby , kde rodičia prispievajú nemalými sumami z domácich rozpočtov na to, aby ich deti mohli športovať.

 

– – –

Poznámka redakcie: Autor článku je redakcii známy, je podpísaný menom a priezviskom a fakty uverejnené v článku boli konzultované aj telefonicky. Autor však z dôvodu opodstatnených obáv o svoju bezpečnosť a bezpečnosť svojej rodiny, ako aj pomstu zo strany vedenia mesta Sereď a vedenia ŠKF, požiadal o zachovanie anonymity, čo redakcia rešpektuje.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. velmi presne a výstižne napísané
    na priloženom. ýsledku hlasovania ktore predložil Ondrej Kurbel je jasne vidieť ž futbalisi do nohy hlasovali proti prečo by mali dostať peniaze aj iní stačí keď dostanú iba oni

  2. Ako neviem čo tu onanujete nad tím. Boli poslanci zvolený? Boli. Zahlasovali? Áno. Prešlo to? Prešlo.nasli sa love? Našli. Bodka

  3. samozrejme že od Váhu po cestu je priestor o ktorý by sa malo starať mesto lebo veď brucho sa chvalil ako to tam zveľadil

  4. p.Majko , tento článok, prosím, nezabudnite opäť zverejniť krátko pred voľbami, možno to ľuďom konečne otvorí oči. Strašne som z tohto sklamaný …
    A nedali by sa dať nejaké lepšie obrázky toho hlasovania prípadne priamo napísať ktorý poslanec ako hlasoval ? Ja tam totiž nič nevidím, neviem kde je problém (pre mudrlantov, obrázok som samozrejme rozklikol, dokonca aj niekoľko krát zväčšil no stále je to nečitateľné).
    Ďakujem.

  5. Poslanci, oháňate sa deťmi, ako je to potrebné a neviem čo. Zarážajúce je, že poslancom nebola predložená správa, ktorú požadovali, ale aj napriek tomu to odsúhlasili. Urobili by také niečo zo svojho rozpočtu, resp. vo svojich firmách? Prečo nepadol návrh na odloženie hlasovania až do momentu, kedy bude ten pánko pri pulte schopný tú správu predložiť? Veď keď mu ide o dobro detí, tak by ju mal predložiť čo najskôr a mohlo byť mimoriadne zastupiteľstvo.

    Mimochodom, to smetisko na Tehelnej v Čepení, čo by malo slúžiť ako ihrisko pre deti si nezaslúži z rozpočtu aspon 9 700 Eur, aby slúžilo tomu čo má. Či deti, ktoré nehrajú futbal nie sú deti?

  6. Starostlivost a venovanie sa mladezi zo strany klubu je buď na smiech, alebo na plač, mozte si vybrat. Nehovorim to, lebo jedna babka povedala, ale preto, ze som to sam zazil. Futbal som tu hral cca od mojich 6 rokov do takmer 20 r. Ked to hodnotim spatne, tak pre mna na plac v jakych podmienkach sme trenovali a to, ze v Seredi o mladez nikto nejavil zaujem, okrem teda deti, ktore chcu hrat futbal a ich rodicov, pripadne babku a dedka co sa dosli pozriet. Inak zero (0). Sice uz nejaky ten piatok nehram, ale tento problem tam bol uz davno a vzdy bude, minimalne, kym okolo futbalu budu stale ti istii ludia. Odkedy sa postupovala postupne z 4 3 2 ligy atd..to bolo len horsie.

    Sice uz nejaky piatok nehram ale pani okolo futbalu su ti isti a starali sa o nas tak, ako popisem nizsie, nechcem nikoho urazit, ale pravda je len jedna a najmä ak chcu robit futbal z nasich penazi, penazi obcanov mesta a nie zo svojich ako a.s. by sa mali spamatat.

    Top momenty stare par rokov, ak to dnes funguje inak za 97 tisicove dotacie, hlboko sa ospravedlnujem. Trenerov a deti komentovat nebudem, kazdy sa snazi ale za mna to bolo este do roku 2015, kym som to aspon sledoval a pocuval, aj ked uz nehral takto:

    1. Trenovali sme iba na umelej alebo vedlajsom ihrisku, lebo podla panov z vedenia, by sme poskodili hlavne ihrisko a rozkopali ho a Acko by nemalo ihrisko OK na zapas. Podotykam ako soplaci- chlapci, co mali od 40 kg do 65kg co maju cca dorastenci.

    Dosiel som si cez vikend zakopat a stari pani 110 kg si hraju na hlavnom ihrisku futbal. Lebo to su stari pani a kamarati !!!

    2. Isiel som do nemenovanej posilovne v seredi, kde mali futbalisti vstup zadarmo, ale bolo mi ako 16r studentovi bez penazi povedane, ze iba A muzi!!! Ja si musim zaplatit 😀

    3.isli sme na Nike cup do Trnavy na lokotku a mame si vybavit odvoz,ci uz rodicia atd..lebo nezabezpecili autobus !

    4. Isli sme na 2 turnaje do zahranicia ako ziaci a dorast. Cele nam to platili rodicia, lebo bol drahy odvoz a dovoz.

    5. Mal som problemy so stehnom, doprosoval som sa maserovi, nech sa mi nato pozrie. Dal mi flector ako 14 rocnemu zasranovi, proti bolesti a hral som. Doprosovanie nebola maserova chyba, lebo bol tam iba v case, ked mali trening muzi a musel sa venovat im. Ale preco nebol maser a starostlivost vyhradena aj pre mladez ? Lebo nikoho nezaujimala ?

    Mesiac som s tym hral a uz asi 12 rokov mam jamu v stehne lebo som si natrhol stehenny sval😀

    6. To ze sme isli na Avii, co vyzera ako autobus, na turnaj a stali sme v TT pri city arene na krizovatke a hanbili sa zato, za koho hrame ako psy, to ani hovorit nebudem

    7. V case ked sa postupovalo z 4 do 3 a potom do 2, mavali dorast aj ziaci treningy v cepeni, preco ? Preco decka trenuju v cepeni ? A tralagaju sa tam na bicykloch ?

    Myslel som si ze to je davna minulost, ale ked som videl ako sa to zacalo budovat v cepeni, nove stlpy, trava, prerobili tie 3 satne 😀 uz som si myslel ze to bude treningove centrum pre mladez jak ma Barcelona..a dozviem sa ze tam bude hrat mladez ? A hned mi to docvaklo, stale ten isty amaterizmus. Preco ? Preco malo dat mesto dotaciu na stadion, 97 tisic dava teraz a deti maju hrat v cepeni ? Pre koho to klub robi ? Aj by som sa opytal, ale odpoved je jasna. Pre deti NIE.

    Slava poslancom a budovaniu fubalu za dlhe roky- vysledok suma sumarum:

    3 liga,
    zapasy na zburanom stadione,
    tenisove kurty za brankami jak na wimbledone,
    deti do cepena pekne na bicykloch

    Skor to vyzera ze sa tu s futbalom este len zacina a nie, ze sa roky udsuvaju na vedlajsiu kolaj ine sporty ako basketbal, florbal atd, kde seredania dosahuju ovela lepsie vysledky.

  7. Keď sa tak dušovali, že to je pre deti, mohli by sem rodičia detí napísať čo všetko financujú zo svojho, aby sme mali prehľad ako na tie deti v skutočnosti myslia.

  8. A čo keby to zadotujú firmy ktoré opakovane “vyhravajú” mestské zákazky ako symbol vďaky? Nebolo by lepšie zasponzorovať skautou ktorý sa snažia z “hovn a upliecť bič” na larzenkách… určite by to bolo prospešnejšie pre širšie publikum – mládež, opekačky, prvé lásky pri rieke váh, prvé dávky atď atď chcem tým len povedať že keď sa chce tak to ide aj z mála ale keď sa jedná len o € tak to akosi stále nejde a stále je na to málo zdrojov….

    SKAUTI DO TEHO👍🌈🍺💪

  9. Teraz pôjde celých 97 000 na 3 ligu a deti zase zostanú bokom. Z hlasovaní je vidieť komu naozaj záleží na športe ako celku v Seredi a komu len na futbale. Hanba všetkým ktorí hlasovali proti alebo sa zdržali, čiže v skutočnosti boli proti pri hlasovaní o kompromisnom návrhu Ondreja Kurbela.

  10. Pán Bucha by sa už nemal vyjadrovať k športu v seredi veď za všetko môže on a nechápem prečo nedá z vlastného vačku veď ma dosť

  11. buďme zase féroví Aj keď nesúhlasím s mnohými postojmi a postupmi futbalistov pravdou je že do futbalu strkali aj svoje prachy. A Miro asi najviac

  12. Hehehehe, pozdravujem tych naivnych blbeckov oteckov futbalistov. 😀 Krasne vas vyuzili, klasicky jak debileckov a este sa vam to podarilo aj ukazat svojim deckam aby mohli byt v buducnosti rovnako vyuzite ako debilkovia 😀 😀
    Futbal v Seredi nikdy spajat nebude lebo sa okolo neho motaju vagabundi a jebliny. Presne tak isto ako sa ludia vyhybali Afrikole ked ju vlastnili vagabundi 😀 😀

  13. Prosím vás, možno to niekde bolo a nepostrehol som to o čom bol procedurálny návrh p. Kurbela?
    Neviem či sú príspevky pre ostatné športové zariadenia/kluby/ niekde rozpísané, zaujímalo by ma koľko kto dostane.
    Hlasovanie pánov Kurbelovcov je zaujímavé dva krát sa zdržali a za hlasovali za návrh jedného z nich, ale fakt je že hlasovať môžu podľa svojho presvedčenia tak nič v zlom.

  14. hlasovania boli tri
    dôležitá bola ich postupnosť
    prve hlasovanie
    pani Karmažínová navrhla aby sa odhlasovalo koľko z 97000 eur dostanú deti a koľko treťoligoví futbalisti
    tu som sa zdržal preto že som chcel podporiť Ondrejov návrh aby sa pre všetky kluby rozdelilo nie 97000 ale až 120000 o tom kto koľko dostane by rozhodla komisia a následne zastupiteľstvo
    druhé hlasovanie
    Ondrej navrhol rozdeliť 120000 pre všetky kluby tu som hlasoval za
    tretie hlasovanie
    odlasovanie 97000 pre futbalistov bez toho aby bolo jasné koľko z toho pôjde pre deti
    pre nenažranosť futbalistov a ich neochotu súhlasiť s poskytnutím financií aj pre iné kluby som sa zdržal

  15. Pán Kurbel keď som to načal – otázka – bolo odhlasovaných 97000 Eur čisto pre ŠKF futbalistov?
    Ostatný športovci nedostanú nič?
    A ešte raz je to vaša vec ako ste hlasoval ale prečo ste pri nenažraných futbalistoch nehlasoval proti to nechápem.

  16. Pavol Kurbel 23. júna 2022, 20:51 – myslim si, ze logicke vysvetlenie.

    Akurat ja by som JASNE, zrozumitelne, otvorene a NESPOCHYBNITELNE dal najavo svoj NEsuhlas hlasovanim PROTI.

    Podla mna by poslanec mal „zdrzal sa“ pouzivat vynimocne.

  17. Pán O. kurbel je toto váš procedurálny návrh alebo je tam chyba? – Procedurálny návrh Ing. O. Kurbela:by v prípade uvoľnenia zdrojov bolo v rozpočte prednostne zapracované do IV. zmeny rozpočtu na rok 2022 čiastku 120 000 eur na účely vyhlásenia výzvy školskej, športovej a bytovej komisie na predkladanie žiadostí o dodatočné dotácie pre mládežnícke projekty športových klubov v meste Sereď.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img