ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Bude rizikom nechať sa operovať v slovenskej nemocnici?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Keď už dnes medializovaný prípad vyoperovania nesprávneho oka pacientovi neprebudí kompetentných z dlhodobého spánku a ignorovania potreby významne a rýchlo meniť pomery v slovenskom zdravotníctve, tak už nepomôže nič.

Objektívne treba ale povedať, že nie súčasný minister a súčasná vláda naštartovali proces systematického úpadku nášho zdravotníctva. Upozornenia lekárov, zdravotných sestier a aj pacientov nebrala dostatočne vážne doteraz žiadna vláda. Všetci len hasili najvypuklejšie problémy, aby prežili prípadné protesty zdravotníkov a sebe zachránili dobre platené úradnícke zadky na ministerstvách a politickú kariéru jedného neschopného ministra za druhým. Systematickej náprave dlhodobo zanedbávaných problémov sa nevenoval žiaľ nik a každý z ministrov (nielen v tomto rezorte) sa chcel do histórie zapísať bombastickou reformou namiesto riešenia najzákladnejších problémov ako korupcia, klientelizmus a v zdravotníctve hlavne mimoriadne rýchly a vážny úbytok odborného personálu nielen za lepšími platmi ale aj podmienkami utekajúceho do zahraničia.

Problémom je, že bežný človek sa o skutočnom stave prakticky vo všetkom čo na Slovensku (NE)funguje dozvie až v momente, kedy potrebuje zložitejšie vyšetrenie a dnes vidíme, že už nedajbože aj operáciu. POZOR! Našťastie nejde o štandardný prípad, no už tejto jeden musí byť dostatočne vážnym výkričníkom pre kompetentných poukazujúcim na vážnu potrebu okamžite prijať opatrenia zabezpečujúce, aby zdravotníctvo nerobilo ani v jednom prípade nemohlo urobiť z človeka trosku a privodiť traumu na celý život nielen poškodenému pacientovi, ale aj jeho rodine a blízkym.

V takto vážnej veci nemohol zlyhať jednotlivec, ale musí ísť o chybu toho systému, za ktorého tvorbu, aplikáciu v praxi a kontrolu zodpovedajú konkrétni ľudia s menami a priezviskami. Nechcem volať po vypichnutí oka alebo oboch očí zodpovedným osobám, no trest za toto zlyhanie musí byť tak vážny, ako vážne je ublíženie pacientovi pripravením ho o zdravé oko. V prípade, že by sme mali očí toľko ako prstov na ruke, možno by existovala akceptovateľná forma ospravedlnenia a náhrady ujmy poškodenému, no v medializovanom prípade je to žiaľ nemožné. Pacient zostal trvale slepý a to si ďalší komentár a rozpisovanie sa asi nevyžaduje.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tisíce ľudí zomiera v nemocniciach kvôli nekompetentnosti personálu. Obzvlášť do tej našej Galantskej sa chodí len zomierať.

  2. Stále sa len omiela postavenia nových nemocníc. Otázka znie . načo? Veď sme mali dostatok nemocníc, ale tie sa museli rozpredať, alebo ktovie čo ešte porobiť. Ten obrovský kolos rozostavený v Bratislave za x miliónov sa nakoniec zbúral. A na koniec – veď vyháňajú pacientov polomŕtvch domov na doliečenie, lebo tam môžu byť len určitú dobu. Viac sa o nich nikto nestará, či sa má o nich niekto starať? Tak načo stavať ďalšie nemocnice a to samozrejme, ako inak v Bratislave, lebo je pupkom sveta. Inde ich nepotrebujú. Všetko sa sústreďuje len na BA.

  3. Má čo podporiť zdravotníctvo keď peniaze môžu ísť na krúžky pre deti ako ( krúžok mariášu alebo náboženský krúžok nebeskej Panny Márie)

  4. kedy budu zatvarat aj neschopnych arogantnych doktorov?toto by si v nemecku,svajciarsku nedovolili,oci by som mu vypichol spinavcovi,mnohym absolutne nezalezi,co ako koho operuju,beru to ako kusy,len aby mastna vyplata cinkla na ucet,cest vinimkam samozrejme.

  5. Asi nedostal pečenú kačicu s lokšami “do vačku” tak sa nasrdil a vydlabal mu to zdravé… je to smutné, ťažko sa vcítiť do kože pacienta, ťažko veľmi ťažko to musi znášať a ovládať svoje pocity aby sa nezmenili myšlienky na činy….

  6. Myslím že to dosť ťažko nesie aj samotná lekárka keďže z toho čo som čítal sa sama stiahla, vraj bola veľmi skúsená a robila aj prednášky a aj z toho upustila, asi to nie je ani pre ňu jednoduchá situácia, ja by som teda v jej koži nechcel byť … samozrejme v koži pacienta už vôbec 🙁

  7. Chcete socialne zdravotnictvo pre vsetkych bez ohladu na zivotospravu tak ho tu mate. Kvalita slovenskeho zdravotnictva je priamo umerna kvalite spolocnosti a systemu. 😀
    Shit happens.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img