ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Skauti budujú oddychovú zónu na Larzenkách. Boršč im navarili mamičky z Ukrajiny.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Nábrežie Váhu sa vďaka skautom rýchlo mení.Niekoľko brigád, stovky hodín odrobených pre všetkých občanov mladými ľuďmi, ktorým na meste skutočne záleží.

Na brigády si nosia vlastnú techniku, nástroje a náradie. A nerobia veci polovičato a takpovediac „na náhodu“, ako to vidíme na iných verejných priestranstvách v meste. Chodníky vysypané štrkom majú obrubníky, lavičky sú veľké, pohodlné a s výhľadom na slovenský veľtok Váh.

Áno, máme šťastie, práve najdlhšia Slovenská rieka preteká prakticky centrom mesta Sereď. V minulosti o využitie tohto priestoru už snaha bola, teraz v menšom veci dotiahnu práve skauti.

Už od začiatku vojny na Ukrajine práve skauti a Farská charita robí všetko preto, aby sa ukrajinské mamičky s deťmi, ktoré pri úteku pred vojnou skončili práve v  Seredi, sa tu cítili čo najlepšie. Práve skauti utečencom pravidelne organizujú kurzy Slovenského jazyka, spoločné akcie slúžiace na zblíženie komunity a o zásluhe charity a jej nenahraditeľných službách nielen pre núdznych Ukrajincov, dnes už nepochybuje nik.

Výsledky práce hovoria za všetko. A vďačnosť aj práve ukrajinských rodín tiež.

Na poslednej brigáde zorganizovanej na minulú sobotu, tradičné ukrajinské jedlo boršč vo veľkej kotline varili práve mamičky z Ukrajiny. Ich ratolesti sa zatiaľ hrali v priestore, ktorého súčasťou sa takto stali natrvalo.

Video a foto reportáž zo sobotňajšej brigády prinášame tu:

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. podľa môjho názoru išlo najmä o to, že ľudia zadarmo a vo voľnom čase robili prácu pre všetkých a niekto zadarmo vo voľnom čase spravil pre nich jedlo, lokalita nie je v tomto prípade úplne dôležitá, väčšina občanov asi vie, kde sa pracovalo a čo zveľadovali ochotní ľudia

  2. Pre anonym. Larzenky velke aj male su tahacka vody do vodarne co je za titešom a ide to do cukrovaru. A nazov Larzenky je pomenovsnie podla ocel.profilov ktore su tam pouzite. Teraz ich nevidno lebo hladina vody je stale vysoka. Su zanedbane zarastene a znecistene. Ako miesto pre fetakov a podobnu haved stale oblubene. A su cca 800 m po prude od fotografovaneho miesta ktore je velmi pekne upravene. Klobuk dolu pred partiou ludi ktora to tak urobila.

  3. Bol som tam niekoľko krát a je to naozaj skvelé miesto na oddych. Stačí sa ísť pozrieť. A teraz keď tam osadili aj druhé ohnisko je to paráda. Skvelí skauti aj so svojimi náčelníkmi. Držím palce. ,

  4. Je skvelé prečítať si, že v Seredi sú aj super ľudia a k tomu, že mamičky z Ukrajiny navarili. Z každého média vyskakuje aká je Sereď premorená drogovou a bankomatovou mafiou. Ale čo je tiež super a vzdávam hold, že diskutujúci pridávajú príspevky či názory šlušne a bez nenávisti.

  5. Pre všetkých tých odborníkov na to kde sú a nie sú larzenky…slovo larzenky je z nitrianskeho nárečia a znamená „záplavové oblasti“ takže je to celé územie pri títeši popri Váhu

    Každopádne k veci, krásna robota skauti, ďakujeme! 🙂

  6. kecas,
    larzeny sú oceľové profily tvaru U s koncovou úpravou, tvz. zámkom, ktorý umožňuje ich vzájomné prepájanie
    keby si bol nitrancan….?

  7. keby sa ti malilo:

    Štětovnice – ocelové profily různých průřezů nejčastěji ve tvaru U, např. typu LARSEN (larzenky).

  8. Дякую всім за відпочинок і тепло,які ви -словаки нам даруете ,дякую скаутам,дуже милі підлітки та дуже трудолюбиві

  9. Mohli by to upraviť až po Dolnú Stredu. Na tom by však musel mať osobný záujem Tomčányi Jeho však potreby občanov pramálo zaujímaju

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img