ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

E. Heger: Ukrajinský plán povojnovej obnovy vstáva z ruín

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V dnešnom telefonáte s prezidentom Volodymyrom Zelenským som vyjadril silnú vieru v ukrajinské víťazstvo. Demokratický svet nemôže dovoliť, aby vojnoví šialenci určovali svetový poriadok. Preto všestranná pomoc Ukrajine bude naďalej pokračovať a Slovensko bude naďalej súčasťou koalície krajín, o ktorú sa Ukrajinci na ceste k svojmu víťazstvu môžu oprieť.

Už dnes preto treba myslieť aj na povojnovú budúcnosť. Očakávam, že na nadchádzajúcom summite EÚ sa Ukrajina stane oficiálnym kandidátom na vstup do Únie. Teším sa na tú chvíľu, lebo od samého začiatku aktívne podporujeme európsku perspektívu Ukrajiny. Osobne som v tejto veci intervenoval na mnohých stretnutiach s európskymi lídrami.

Chcem povedať aj to, že Ukrajina v spolupráci s Európskou úniou pripravuje plán povojnovej obnovy. Je to niečo na spôsob nášho Plánu obnovy a odolnosti, akurát prispôsobený na ukrajinské ekonomicko-politické reálie.
Ak k týmto plánovaným európskym fondom prirátame príspevky zo Spojených štátov, ale aj medzinárodných finančných inštitúcií, máme pred sebou bezprecedentný investičný stimul pre štyridsať miliónový národ, ktorý si svoju slobodu a zvrchovanosť hrdinsky vybojoval v zápase s ruským agresorom.

S prezidentom Zelenským sme teda hovorili o príležitostiach, ktoré sa tým vytvárajú aj pre slovenské firmy, našich podnikateľov i zamestnancov. Na Slovensku prakticky niet odvetvia, ktoré by nemohlo prispieť k obnove Ukrajiny. Preto by naši podnikatelia, ale aj naše mimovládne organizácie mali už dnes premýšľať o tom, čím môžu k povojnovej Ukrajine prispieť. Slovenská diplomacia im bude, samozrejme, nápomocná.

Keď spojíme ukrajinskú húževnatosť, pracovitosť a ukrajinské prírodné zdroje so západným kapitálom, podnikavosťou a západnými technológiami, povojnová obnova Ukrajiny bude znamenať významný príspevok k celosvetovému hospodárskemu rastu.
Najprv však musíme spoločne presadiť mier.

 

zdroj: Eduard Heger – predseda vlády SR, Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. dvaja spinavy krvavy bastardi,srbsko syriu irak,kedy budu prasivci z usa obnovovat?putin by mal zobrat celu ukrajinu,inak uvidia tu obnovu po americky…

  2. anonym 20,11 si strelil,to je ako ten vtip,co ide dochodca po dialnici v protismere a v radiu hlasia.dajte pozor na dialnici v protismere sa ruti sialenec a dochodca vykrikne: KEBY LEN JEDEN!

  3. pre 22. júna 2022, 21:34
    My nemáme premiéra ani vládu. Len bandu fasov, ktorým keď Brussell alebo Washington zavelí skáčte, sa opýtajú ako vysoko. Slovensko ich nezaujíma ale z Ukrajiny sa idú posrať.

  4. Matelko v priamom prenose vysmial Hegerka,ked na otázku moderátora,čo hovorí,na dohodu o neutočení,že mne o tom premier ešte nepovedal..doslova povedal..Aj mne sa niekedy stane,že sľúbim za niekoho niečo,čo nemám potom v moci,takže uvidím,ako to Edo vybaví.
    A to hlasovanie o balíčku o podpore rodín…Matelko dlho mlel o tom,ako sa Fico po voľbách spojí s Kotlebovcami,až to urobil on a podľa jeho logiky,kedže hlasovali za podporu rodín,prestali byť fašistami..

  5. Matelko v priamom prenose vysmial Hegerka,ked na otázku moderátora,čo hovorí,na dohodu o neutočení,že mne o tom premier ešte nepovedal..doslova povedal..Aj mne sa niekedy stane,že sľúbim za niekoho niečo,čo nemám potom v moci,takže uvidím,ako to Edo vybaví.
    A to hlasovanie o balíčku o podpore rodín…Matelko dlho mlel o tom,ako sa Fico po voľbách spojí s Kotlebovcami,až to urobil on a podľa jeho logiky,kedže hlasovali za podporu rodín,prestali byť fašistami..

  6. 19:26 ty, čo tu diskutuješ sám si sebou, ty chceš obnovovať irak, čo sa kúpe v rope? A nie bratov slovanov? Páľ do tej tvojej arabskej prdele, ty všivavec.

  7. 1.12.2020…polícia zadržala finančíka Haščáka.
    Podľa dennika Pravda z 28.3.2022…Haščák dal štátu na výber..bud ospravedlnenie za väzbu,alebo odškodné v milionoch Eur.
    Peňažné nároky sú od 13 496 724 až 16 829 724 eur.Vie niekto,ako to dopadlo,alebo to ešte nie je rozhodnuté?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img